söndag 30 november 2014

The magical wonders of göra som man vill

Än kan allt tydligen hända - jag visar bild på adventsljusstake på första advent! Annars brukar jag ju aldrig välja den självklara vägen. Den traditionsstyrde kan måhända tycka att svarta ljus inte passar till jul, men jag säger att vi själva skapar våra egna traditioner. Och för mig ingår då svarta ljus men inga tomtar.

Här går adventssöndagen i sakta mak. En rask promenad för att göra ischiasen på bättre humör. Ännu en begravning av en sophora (glöm att vattna en sådan och den återhämtar sig aldrig). En Herr Fräken som får bära bord upp och ned ur källarförrådet (jag tog faktiskt på mig det administrativa ansvaret!). Tejpa upp en mönstret av en duva med washitejp på hallväggen. En synnerligen het köttfärssås till lunch. Och nu funderar jag på om jag ska se en Narnia-film eller sy ett par kuddar. Jag tror äventyrsfilmen vinner...


Stillsam julstämning. Nätgaller från Rusta.Bokstäver från loppis.

Right on!

Askar som jag klätt in i papper från Granit. Stjärna från Coop förra året.

Loppisfynd från igår!
Och har ni sett det här? Det var då på tiden!

torsdag 27 november 2014

Att mysa till det


Jag kan inte säga att jag har en universallösning på hur man överlever mörker, vinter och minusgrader. Men eftersom hela sommaren gick åt till att ha ont, ont, ont och när det nu är vinter och jag inte har ont längre, ja då börjar man tycka lite mer om vinter.

Helgen befann jag mig i ett pysselrus som jag inte upplevt på säkert ett halvår. Och då tycker jag inte att man ska neka sig själv att ta fram julpiffet. Som till exempel att bygga ihop en liten stad, komplett med stjärna ovanför!

Sedan hjälper det väldigt mycket att tända levande ljus, bädda ner sig i sängen och kolla på film!


lördag 22 november 2014

Fult gjort Sköna Hem

En gång i tiden gick jag med i Sköna Hems läsarpanel. Efter att man recenserat sådär 423 annonser har man samlat ihop så pass många poäng att man kan byta ut dem mot någon form av premie. Sådär i april valde jag att då få hem tre nummer av tidningen.

I juni hade jag fortfarande inte fått någon tidning, så jag ringde kundtjänst. Där påstod de att jag inte hade några poäng och de inte kunde se att jag hade rätt till några tidningar. Så det sade jag att jag visst hade, och förklarade det hela en gång till. Då skulle de undersöka saken och höra av sig.

Ingenting hände.

Förrän i slutet av augusti då jag plötsligt fick en tidning. När jag fått andra tidningen började jag få uppmaningar om att förnya min prenumeration. Härom dagen fick jag en tredje påminnelse.



Och här blir jag riktigt irriterad. För ser ni hur man har formulerat sig:


FÖRNYELSEAVI 3
Precis som om det vore en faktura, att jag faktiskt tackat ja till att fortsätta prenumerationen och inte betalat. Här ska jag visst tro att oops, nu måste jag betala denna räkning innan jag får inkassokrav.



Vi har tyvärr ännu inte noterat någon förnyelse av din prenumeration.
Underförstått, en uppmaning att det är dags att förnya nu, oavsett vad jag än tycker.
Sorry, men om tidningen inte är tillräckligt bra så kommer jag inte att förnya min prenumeration hur många påminnelser jag än får.

PS Om du förnyat din prenumeration någon av de senaste dagarna ber vi dig ha överseende med denna påminnelse.
Så, bara om jag har betalat redan, kan jag ha överseende? Det finns inget alternativ för att jag inte vill ha något fler nummer av tidningen!

Näpp, här blir det inga fler nummer av Sköna Hem! (dessutom tycker jag att det har blivit för mycket vi-har-sjukt-mycke-pengar-som-vi-lägger-på-svindyra-möbler-och-andra-inredningsdetaljer i denna tidning)

Nu är det hög tid att pyssla ihop årets julkort!

tisdag 18 november 2014

Ojojojojojojojojoj!!!

(ja, detta är ett inlägg som förtjänar tre utropstecken i rubriken)

Idag tog jag en rask uppiggningspromenad till Röda Korset, som ärligt talat inte erbjudit många fynd de senaste månaderna - inte ens på deras julmarknad har jag köpt något.
Men idag!!

Två karotter ut Stig Lindbergs stengodsserie Terma!!
För 30 respektive 40 kronor!!
Knappt använda ens en gång!!
Gissa om jag högg dem snabbare än Lucky Luke drar sina vapen?



Hav överseende med färgåtergivningen - de är mer svartbruna i verkligheten, om verkligheten nås av solsken...

måndag 17 november 2014

Den där pallen alltså

Jag har ju börjat styrketräna på allvar efter mitt diskbråck, och jisses vilken energi jag får efter att jag tränat! Trodde jag aldrig!

Så efter jobbet idag har jag, efter träningen, fyndat kuddar, som denna, denna och den här. Man kan ju aldrig ha för många kuddar, det vet man ju sedan gammalt. Sedan har man dykt ner i skumbadet och varit ned i källarförrådet igen och botaniserat - det där med att leta julgrejer i helgen gick sådär, kändes som att jag tröttnat på alla mina julsaker.

Men alltså den här pallen, den går då aldrig att tröttna på! Nu får den komma fram igen och vara sideboard till soffan.



fredag 14 november 2014

Helgens planer

  • Inventera jullådorna
  • ja, just ja; HITTA jullådorna
  • ..och hitta alla julgrejer som jag av någon anledning inte lade ned i jullådorna
  • för att påminna mig om vad jag faktiskt har så att jag inte köper fem pappstjärnor till
  • sova
  • rensa i tygskåpet (rasrisken är påtaglig)
  • börja tycka att det är jättekul att tvätta, diska och laga mat


Ja, se där en nätt liten lista.

 
Snygga loppisfynd i glas!
Och nej, ringblommor växer inte här nu. Däremot frostrosor..

fredag 7 november 2014

Med rullgardinen nedragen

Tack för alla era tankar kring blogg och instagram! Jag har ännu inte beslutat hur jag ska göra, utan jag fortsätter att blogga när jag känner att lusten finns där och försöker inte pressa fram något inlägg bara för att. (jisses man har ju fullt upp bara med att hålla sig vaken denna årstid!)

För övrigt är vi ju nu inne "mäh det är ju helt omöjligt att ta ett vettigt foto i det här himla novembermörkret"-säsongen. Så därför tänker jag nu att det passar ju verkligen bra att visa upp sommarens bästa investering - och kanske den som var svårast att montera upp...

Har i evigheter tänkt att jag skulle köpa rullgardinerna Enje från Ikea men det har av olika anledningar inte blivit av. Så hittade jag en mycket liknande modell på Jysk till halva priset och slog till på två stycken till köket. De är alltså bara ljusavskärmande, och mörklägger inte. Blev helt perrans!


Broschyrhållaren/tidningsstället där på väggen är ett loppisfynd som jag är minst lika nöjd med!