fredag 31 oktober 2014

Snacka om skrämmande!

Ja, hörrni. Här duggar ju inläggen lika tätt som miljonvinsterna. Faktiskt börjar jag fundera på att gå över till Instagram (!) Kameran lockar inte riktigt som den brukade och just nu har jag inget ordentligt bildredigeringsprogram i datorn heller. Vi får se vad som sker...

Idag har jag minsann varit ledig, även om jag inte riktigt känt av en festlig helgstämning. Jag var nämligen in till stan och fyndade lite på Indiskas rea, där jag siktat in mig på två kuddar. Dock var den ena slut, men mönstret fanns som duk. Och här sker det helt sensationella - jag ställer mig frågan; men ska jag idas sy om en duk till kuddar?

Hör ni vad jag sa? Jag funderade allvarligt på om jag skulle idas pyssla!!!!

Jag skärpte till mig och köpte duken och har nu rekordsnabbt sytt två kuddar, för att förtränga att jag någonsin tänkt så här (smart att då skriva ned det här...).







Men, äntligen dags att visa hur skåpet som jag målade om med Annie Sloans färg, Country Grey (kanske mer Country Beige om jag får säga det själv) och den där snygga lampan från Clas Ohlson som ger ett väldigt mysigt sken.

torsdag 23 oktober 2014

Kruk-makeover

Jodå, jag pysslar fortfarande! Kanske lite mindre frenetiskt just nu, när man har världens skönaste bäddmadrass som kallar på en redan tidigt om kvällarna, men jag tänker ju mig långledigt i jul så vem vet va som händer då?

Men här kommer en kruk-makeover!
Tag vanlig kruka, gärna slät.
Skrynkla till ett silkespapper som bör vara sådär 20 cm längre än krukans omkrets.
Leta fram ett klister som fäster på keramik. Detta är bra.
Bred ut klistret på krukan och tryck dit silkespappret, ansträng dig för att få det både skrynkligt och buckligt.
Låt torka.
Måla i olika gråa nyanser för en betong effekt.
Plantera!






söndag 19 oktober 2014

Snöandets olidliga lidande

Men, alltså. Vilt snöande utanför fönstret?! Var det verkligen nödvändigt?!

Jag som var så entusiastisk och energisk efter gårdagens heldagsbesök på Ikea. Jag har ju inte varit någonstans på typ ett halvår pga diskbråcket som hindrat mig från att sitta ned längre stunder, är så pass bra nu att jag kunde åka bil dit och jag var så pepp! Det märktes verkligen på de välfyllda påsarna och den tomma plånboken. Men å andra sidan slog jag till på en ny bäddmadrass som var välbehövlig om än icke billig.

Och julgrejerna var framme! Tyvärr var Stråla Stad redan slut, men jag lade beslag på jätteljusen och travade i triumf genom varuhuset med den sista förpackningen. Och det är inte alls för tidigt att ha den framme nu.



Fast. Jag känner mig faktiskt så glad och pepp nu att jag inte tänker låta det här snöandet göra mig nedslagen. Jag ska pyssla med inköpen, äta pulled chicken, se på film i sängen, träna och försöka komma på vad koden till mobilen är...

tisdag 14 oktober 2014

Chillin' out maxin' relaxin' all cool

Trots att jag alldeles nyss fått vardagsrummet omtapetserat i vitt, så är nog ändå sovrummet mitt favoritrum just nu. Det är ju lite svårt det där med att komma sig för med att spika i nya väggar... men i sovrummet går det bra. Vita väggar där med, fast där har jag målat vitt på tidigare hudfärgad tapet (huga!) Hål där kan man lätt spackla igen när man är sugen på att hänga om och så syns det nästan ingenting!

Igår roade jag mig med att börja på en maxitavelvägg vid sidan om fönstret.


Ovanför sängen fick det mest bli snygga men tomma ramar. Gillar fortfarande redskapsstången som jag skruvat fast som dekoration och som jag också klämmer fast snygga bilder i när jag känner för det.

 

Tur man har grått tema här för då matchar det ju så väldigt bra med det där gråa utanför fönstret. Friska tre minusgrader när jag drog till jobbet på cykeln idag.

fredag 10 oktober 2014

Helvetet har frysit till is alltså!

Det här med diskbråck påverkar en på alla möjliga sätt som jag inte alls räknat med.

Plötsligt tycker jag att det är helt okej med höst! Ja, jag vet! Vad har hänt liksom?! Kan bero på att september var riktigt trevlig för en gångs skull medan juni, juli och augusti var pest och pina. På dagarna, efter jobbet, så hänger jag på gym (vem kunde ana?!) och piffar sedan så det står härliga till hemma, jag har t.o.m blivit förtjust i att plocka undan!  Jag ägnar kvällarna åt att ta en promenad i mörkret och kolla in inredningen hos folk (syns mycket bättre när det är mörkt ute ju)och sedan bädda in mig med täcke och se på kriminalserier och dricka smaskiga smoothies.

...men i februari kan det mycket väl vara så att jag tycker att jag är en idiot som gillade mörker och svalare temperaturer! Och om det blir allvar av prognoserna om snö idag blir jag nog också lite vrång...



torsdag 2 oktober 2014

Är ni också sugna på en hexagonhylla utan att veta om det?

Det var tydligen jag tidigare idag när jag ramlade över det här bokstödet på Åhléns när jag egentligen var ute och letade födelsedagspresent. Som alla vet är det en universell sanning att man aldrig hittar så mycket till sig själv som när man letar något till någon annan.

Fast, bokstöd? Nähäpp! Nu är den uppskruvad på min vägg (ja, skruvarna ska bytas mot några mindre i mässing) och blir en snajsig hylla för exempelvis en ljuslykta.





onsdag 1 oktober 2014

Nämen, jag pysslar ju igen!

Minns ni det här skåpet?
Ganska länge var det vitt.


Ingen vidare bild, men den var det enda jag hittade på skåpet i helfigur - har jag verkligen inte fotat det fler gånger?!

I våras, F D, så fick jag den genialiska idén att måla det svart. Vilket verkligen hade varit en genialisk idé om det inte vore så att svart gjorde att alla ojämnheter syntes väldigt bra (trots matt färg).


Jag passade även på att flytta det till köket, vilket fungerade sådär.. det kan ju vara bra med att få plats med ett köksbord i köket istället, det är bara ett litet tips..

Och igår gav jag mig på att måla det i en färg som heter Country Grey, vilket var mer lergrå i verkligheten. Detta är då mitt första test med kritfärg, Annie Sloans Chalkpaint. Såhär ser det nu ut efter drygt ett halvtorkat varv, och jag är verkligen positivt överraskad av färgen.. Den har ju lovsjungits överallt, och jag undrade verkligen om färgen funkade så bra. Och det verkar den göra!




Däremot kommer ingen Kalklitirfärg upp på väggarna - flammiga väggar, igen?!? Har vi inte precis lyckats bli av med flammiga tapeter i terracotta?