lördag 31 maj 2014

Sämre begagnad kropp utbytes

Jahaja, är det nu förfallet ska börja?!

Jag hade ju tänkt att 2014 skulle bli ett jättebra år, men jag undrar när det där jättebraiga ska börja?
Lagom till långhelgen har jag blivit sjuk igen, det verkar inte bättre än att jag gått och fått tillbaka min ischias(alltså, är det inte sådant som bara gamla generaler får i 40-tals böcker av Edith Unnerstad?). När jag sedan försökte att träna bort det med övningar som jag fått av min sjukgymnast så har jag överansträngt någon muskel, så nu har jag ont av det också.

Jo, det finns ju alltid de som har det mycket värre, men tanken på det hjälper ungefär lika mycket som alkohol (man blir snarare mer bedrövad av att tänka på allt elände som finns i världen).

Så nu ska jag försöka vila, men inte hela tiden, röra mig men utan att belasta musklerna. Om jag nu kommer på hur det ska gå till..? Jag tror att det går bra ihop med att kolla på gamla avsnitt av Morden i Midsomer.




 Och i min serie "Oväntade saker som man kan hänga upp på väggen" så har turen nu kommit till ett gammalt LP-omslag!


Tack för rådgivningen om Malm och Alex! Jag har tyvärr inte lyckats att bestämma mig än ändå.. det får nog bli en tur till Ikea igen, när jag känner mig bättre.

måndag 26 maj 2014

Beslutsångest grande

Okej, vilken byrå/hurts ska jag slå till på - Alex eller Malm? Jag behöver rekommendationer!
Alex tycker jag är snyggast, men är det en riktig dammsamlare med öppningarna?
Får det plats mer i en Malm?



Hurtsen ska stå där i hörnet på sidan om soffan. Även om det inte är säkert att det ser precis ut som på bilden nu....


söndag 25 maj 2014

Slut och sprayad

Oj, vilken fullspäckad vecka det här har varit! Jag var verkligen helt slut på fredagen. Och som vanligt när jag är sådär bottenlöst trött blir jag illamående, yr och så susar det i öronen. Så här har jag mest ägnat mig åt att ta det väldigt lugnt, som att ta en eftermiddagslur i soffan med lite regn som smattrar utanför och förundras över hur naturen bara exploderar i grönt just nu. Tur att det är långhelg nästa vecka!

Men förra helgen så fick jag äntligen inviga lite nya sprayfärgsnyanser. Har sett fram emot att spraya om mina kantiga 80-talsglas, och det blev ju t.o.m bättre än jag trodde! Jag testade även att spraya med två färger, och det funkade rätt bra att få till dipdye-effekten, sprayfärgen for inte överallt.








Helt vanliga glas innan (som då kändes lite mycket Dallas-och-JR-som-ska-blanda-whiskey):


tisdag 20 maj 2014

Jo det var ju det där med gipset

Lugn bara lugn! Jag har inte brutit någon arm eller något ben.

Gipset är helt för rekreation - jag håller på att tillverka ljuslyktor i parti och minut. Kanske kommer det även att bli lampskärmar, för det är ju så rackarns kul med gipsbindor. Dessutom torkar det snabbt och spricker inte, till skillnad från pappersleran.


Man tar helt enkelt och blåser upp en ballong, klipper gipsbindor i bitar, doppar dem i vatten och lägger kors och tvärs på ballongen.


Man väntar en trekvart eller så, och sedan kan man få loss gipset från ballongen, och ställa det plant så får det även en plattare botten så det går att ställa ljus inuti. 


Och då de flesta förpackningar innehåller tre meter gipsbinda så kanske man frestas tro att det räcker till hur mycket som helst. Det gör det INTE. Så man kanske blir lite frustrerad där just som man börjat skaaaaapa.

Okej, lite kladdigt kan det bli, men det är smällar man får ta.

Och, kolla alltså! Jag har fotat klockan nio på kvällen, och det är hur ljust som helst. Så kanske fel säsong att tillverka lyktor...

fredag 16 maj 2014

Orka! Som jag tror ungdomarna av idag säger.

Lite upptagen just nu av:
  • Gips.
  • När personer tackar för att man gjort ett jättebra jobb, och sedan upptäcker man att de gjort något helt annat än det man rekommenderat. Och det de gör istället var dessutom sämre.
  • Varför man är dödstrött hela dagen ända fram tills man går och lägger sig.
  • Måla ett skåp svart som står i solljus mest hela tiden.
  • Resa runt lite här och där.

Ja, och sånt.
Jag lämnar därför er med en liten pausbild.


Blommar träden här uppe?
Pfhui - syns jag och Stålmannen någonsin tillsammans?
Nej, just det.

måndag 12 maj 2014

Medarbetarsamtal


Hej där Maj!*

Nu när du snart är halvvägs in här på din projektanställning hos oss på 2014 tycker jag att det är dags för ett medarbetarsamtal.

Nu inledde ju dina kollegor Mars och April ovanligt starkt, satsade på milda temperaturer och tidigaste våren i mannaminne. Så jag förstår om du känner att du har stora skor att fylla. Men jag förväntar mig faktiskt mer av dig än vad jag har sett hittills.  Som exempel kan jag säga att jag fortfarande får cykla med vantar till och från jobbet, det går inte att på allvar börja spraya utomhus och inte en enda gång har jag gått och flanerat längs kajkanten och ätit glass.

Jag tycker att du nu ska satsa på tvåsiffriga plusgrader, strålande sol och hjälp till din kollega Lövsprickningen. Nu ska det ju bli vår på riktigt. Kanske det kan bli aktuellt med en snabbutbildning, till exempel Så låter du bli att regna 1.0 eller Mörk himmel är bara för vintern 1.0?

Kom igen nu, jag vet att du har potentialen.






*Jo, månader stavas inte med stor begynnelsebokstav, men just i det här sammanhanget så tar jag mig en litterär frihet.

torsdag 8 maj 2014

När det är lite mer omständigt

Alltså, det är ju inte så att alla fynd är störtsnygga på en gång.

Ibland måste man ta bort gammal färg med varmluftspistol, sandpappra, måla vitt, tröttna, måla svart, inse att man måste spackla, sandpappra, spackla, sandpappra, och sedan kanske måla två varv till med svart färg.



Och så får man någon gång montera retrosköna mässingsknoppar.


Och under tiden kan man titta på en krumelurig skålgrej.


Just nu kan jag för övrigt inte sluta tänka på en möbel som jag såg på loppis igår och inte köpte. Nu hoppas jag bara att den finns kvar när jag har möjlighet att dra dit på lördag.. det var en sådan där sak som inte många ser potentialen i så jag håller tummarna!

onsdag 7 maj 2014

Hänger lite här och där

Jag gillar ju att klura ut nya sätt att hänga upp saker på. Ibland kan man ju faktiskt göra upphängningsanordningen riktigt dekorativ i sig. Jag är bland annat riktigt sugen på ett galler att luta mot väggen, men det verkar lite trafikfarligt att släpa hem på bussen.

Men nu har jag skruvat upp en redskapsstång ovanför sängen. Först hade jag denna på hallväggen och hängde med hjälp av S-krokar upp ytterkläder på den. Men nu klämmer jag fast snygga bilder istället!




Och tänka sig, nu är det plötsligt nästan för ljust för att fota!

lördag 3 maj 2014

Jag är inte gjord för att sitta still

Sådant jag har gjort sedan ledigheten startades i onsdags eftermiddag (kom hem senare från jobbet eftersom jag tyckte att jag kunde jobba lite extra även sedan alla andra gått hem... var jag sjuk eller?!?):

- stortvättat: täcken, kuddar, filtar, the whole works.
- vårstädat på balkongen eftersom jag inte "hann" det i höstas. Avslutade med att skura betonggolvet.
- röjt i källarförrådet för att kunna bära ned ett bord dit
- röjt i diverse skåp, och fått ihop fyra Ikeapåsar med saker som ska till second hand
- sytt fuskskinnslådor
- varit på två loppisar
- förlustat mig på en rejäl shoppingtur och råkat köpa två lampor
- målat skåp som jag flyttat från vardagsrum till kök eftersom jag bar ned köksbordet till förrådet
- planterat om blommor
- gjort smörgåstårta och stekt en oräknelig mängd köttfärsbiffar
- FYNDAT VÄRSTA FREAKING SNYGGA THONET/GEMLA-STOLEN FÖR 40 KR!

Sitstyget ska bort, och trälacken också. Tips på bra medel för att ta bort lack?

Ledigheten, I love you!