torsdag 27 februari 2014

Besatt av en hylla

Alltså, jag har blivit lite lätt besatt sedan jag såg den här bilden i senaste numret av Residence:


Jag vill också ha en vit hylla i plåt i vardagsrummet! Ut med Billybokyllorna med glasdörrar och in  med en sådan här tänker jag.

Fast, är detta en praktisk hållbar lösning? Blir man till slut tokig på att stapla grejer såhär när man alltid ska ha ut den tidning som är underst? Får man inte göra annat än att dammtorka? Känns det rörigt när man ser alla saker så tydligt (utan sidor och dörrar som täcker en del av sakerna?)
För jag har ju tänkt att hyllan även ska hålla för förvaring, inte bara vara någon slags uppvisningshylla.
Så, alla därute med erfarenhet av liknande föraringslösningar, fyll igen mina kunskapsluckor!


Och var hittar man en vit plåthylla med minst fem hyllplan? Har tittat på den här men den fanns inte uppmonterad i butiken, bara i förpackningen. Och när jag sade till personalen att jag vill ju se den "live", så tittade de på mig som jag var tokig. Tydligen inte många som köper lagerhyllor med kravet att de ska vara snygga och i rätt färg.

tisdag 25 februari 2014

Start spreading the word


Det är den 25 februari och idag cyklade jag utan vantar.
UTAN VANTAR!!

Vad är det med det då, kanske vän av ordning som bor i Skåne, frågar sig.
Jo, det är minst sagt en sensation att kunna göra det om man bor i Norrbotten kan jag tala om, i alla fall om man vill cykla utan vantar men utan att förfrysa fingrarna så att de blir obrukbara för pyssel. Det skulle man däremot kunna råka ut för alla andra februarimånader jag varit med om.

*Fröken Fräken mycket peppad*

Kanske att man kan börja spraya utomhus i helgen?!?!

*Fröken Fräken helt sjukt hoppar upp och ned-peppad*



Alltså, just nu sköter du dig riktigt bra vintern. Fortsätt såhär nu!






Hur mycket längtar jag efter det här? Mer än vad det går att räkna till!




söndag 23 februari 2014

När man inte har självhäftande plast men tangotävling i källaren

Nu är jag inne i en städ- och rensarperiod igen! Då blir det inte så mycket pysslat eftersom jag går all in och liksom totalfokuserar på att sortera grejer i lådor, hitta det perfekta stället för ljusstakarna, storleksordna vaser och finna en sällsam njutning för varje påse med grejer som jag degraderar till att flytta vidare. 

Och nu skulle man kunna anordna en tangotävling i källarförrådet, så gott om plats är det där!

Eller ja, tävling.. jag vet inte om det får plats med så många danspar. Men dansa tango kan man göra i förrådet.

Eller ja, dansa tango. Men man kan i alla fall med gott om svängrum stå mitt på golvet och vifta med ben och armar, och det har man sannerligen inte kunnat göra på bra länge!


Nu är det ju inte så kul för er att se bilder på detta, så då blir det bild på vad man kan göra om man inte har självhäftande plast och ändå känner för att dekorera lite! 
Jo, istället tar man en rulle med eltejp som man lindar lite ojämnt runt om en glasvas och faktiskt ser det ut som att man har lindat skinnband runt om. (denna tejp finns också i en del andra färger förutom svart, och man skulle även kunna använda washitejp så klart)




Nu ska jag dyka in i städandet igen och se vad jag kan hitta - igår hittade jag en vinterjacka som jag hade glömt bort! Och vad har ni tänkt göra denna söndag?


Uppdaterat 20.06, efter X antal timmar med rensande: För bövelen Fröken Fräken, hur många blockljus har du egentligen? Nu är det köpstopp fram till 2017!

fredag 21 februari 2014

Ett logistikproblem

Vill den galning/vintersporttokig/Nordpolen (välj korrekt alternativ) som beställt en snöstorm skyndsamt komma och hämta sagda beställning då det skett en allvarlig miss i leveransort?



Vyerna på bilden är inte de som spelar med i Snöstormsfilmen. Det går helt enkelt inte att gå ut och fota utan att få en snöskadad kamera.

Nu ska jag ändå ge mig ut på äventyr så det är väl bara att snöra på sig snöskorna, pälsmössan och ta med spaden så man kan gräva ned sig i en bivack ifall det kniper.


Det är tur att du har humorn kvar, som herr Fräken brukar säga åt mig.

tisdag 18 februari 2014

Jobba med motstånd

När man bor i hyreslägenhet så får man ju finna sig i att man inte kan ändra på allt man kanske skulle vilja. Som till exempel att flytta balkongen till kvällssolsidan av huset eller dra om ventilationskanalerna.
Å andra sidan finns det ju en himla massa grejer som man slipper jämfört med att bo i eget hus. Dränera om grunden, skotta garageuppfarten och lägga nytt tak.

Så då får man väl helt enkelt jobba med sakerna man stör sig på. Som det här med ett ventilationsrör som sticker ut ur väggen (men jag föredrar det framför att man byggt en stor låda runt röret mitt på väggen för att dölja det, för då hade det nog synts ännu mer!) Ett sånt rör blir ju helt fantastiskt att linda en snitsig lampsladd runt så att man kan hänga upp en lampa!

Jag är för övrigt helt insnöad på lampor just nu, och har fler idéer på gång!



Kan hända att man också köp en snygg kalenderaffisch från Granit också. Kan hända alltså.

lördag 15 februari 2014

fredag 14 februari 2014

En lampsladd och jag

Det är farliga tider nu.
Man steppar utomhus, känner den nollgradiga värmen (så att säga) och ser plötsligt ljuset - det kanske blir vår någon gång till slut ändå. Och i samma veva som man uttalar de orden får man "idéer".

Skulle jag inte ta och måla en vägg någonstans svart?
Skulle jag inte ta och byta ut mina Billybokhyllor mot de här? (någon som har erfarenhet av de hyllorna förresten?)
Skulle jag inte ta och slipa golvet?
Skulle jag inte ta och testa gipsgjutning?
Skulle jag inte ta och göra något åt den där röda lampan som jag tröttnat på?

Och så står man där, uppflugen på en trappstege och handsyr en svart "strumpa" i tre meter långt trikåtyg för att dölja den röda sladden (det verkade inte helt säkert att försöka skruva bort lamphållaren) och sedan använder sig av självhäftande plast för lamphållaren.



onsdag 12 februari 2014

En Mademoiselle igen

Minns ni att jag klädde om locket till min kökssoffa med tyget Mademoiselle?



Sedan så tröttnade jag ju på soffan som var lite åbäkig, flyttade ner soffan (krävdes ju bara tre pers för att bära den!) till förrådet och gick för en luftigare känsla i mitt lilla kök.

Men, det snygga tyget skulle ju så klart återanvändas och  det räckte till två kuddfodral! Så där gör jag ofta med tyger, de börjar som gardiner för att sedan bli tavlor eller kanske kuddar.




Vaddå, hänger marmortavlan lite snett? Nä, det kan inte vara möjligt...

måndag 10 februari 2014

lördag 8 februari 2014

Here's looking at you Lisas bibliotek

Jo, det var ju den där glasgrejen som jag skulle visa. Ett loppisfynd som Lisas bibliotek nu frågat om två gånger, så nu får man ju ta och skärpa sig och göra ett inlägg om just denna glasgrej.

Så här ser den alltså ut såhär på kvällskvisten:



  

Jag gissar att det är en ljusstake för värmeljus. Och jag hoppas att det inte är någon futuristisk askkopp. Ingen aning om vem som tillverkat den, men jag hittade den på loppis för en tia tror jag.
Någon annan som känner igen den?

Nu ska jag ordna med clementiner, kuddar, värmedyna, thé och annat som man kan behöva om man är herr Fräken och är inne på sin femte vecka med hosta, bronkit och feber. Vi har ju varit så väldigt sjukdomsbefriande i den här familjen sedan början på december....

onsdag 5 februari 2014

Den där spraylängtan

Jag har suttit och bläddrat lite bland gamla foton här under kvällen och känner att jag inte har så himla mycket mer att säga  än:

JAG VILL KUNNA SPRAYA LOPPISFYND!
NU!

(ja, jo, man KAN spraya i källaren, men underligt nog är spraylukten inte så populär bland grannarna. Crazy cats!)






söndag 2 februari 2014

Att räkna vinter

En söndag då snön faller utanför, och vinden gör sitt bästa för att få snön att hamna överallt. Ja, då blir det en del hasande i för stora sockar, dammsugsfunderingar, clementinätande och stärkande tupplurar, för att sedan när det blir kväll kvickna till liv och vilja måla om vardagsrumstaket (Varför blev jag kvällspigg?). Och undra vart i hela fridens namn helgen tog vägen när jag står och väntar på flygtaxin vid 05.30 i morgon bitti...

Men tänk om jag bodde i södra Sverige, då skulle jag kunna stanna hemma från jobbet nästan hela vintern om man gav upp när det kom en decimeter snö! ;-D
Det vore inte så pjåkigt det... (Men är det inte så då att -5 i exempelvis Skåne är mycket kallare än -5 i Norrbotten? Tydligen finns det vetenskapliga belägg för att det inte är så. Och när jag tänker närmare på det, trots att det här med beräkningar och matte inte är min starka sida, så stämmer det ju. För vore det inte ungefär som att säga att en meter är mycket längre i Skåne än en meter i Norrbotten för övrigt?!? Mått är ju ingen ungefärlig vetenskap)

*gör mig beredd på den vanliga stormen av avvikande åsikter*

Ja, jag har i alla fall gjort en "fin-vink-tavla" till vintern. Och så går jag och tar fram den där dammsugaren då!