måndag 30 september 2013

Loppis, loppis, oh vad jag gillar dig

I sommar har jag verkligen gjort en mängd loppisfynd, särskilt när det gäller vaser, ljusstakar, krukor, skålar och allt annat sådant där som man aldrig kan få för många av. Hur fulla skåpen än blir. (Och  jag vill återigen påtala att jag har rensat jättemycket i sommar, trots herr Fräkens höjda ögonbryn varenda gång han tittar in i mina källarförråd)

En del saker är ju rackarns snygga i sig, även fast deras användning hos mig är något oklar. För lite mätglas kan man väl alltid behöva till...något?? Vad är ert bästa loppisfynd i sommar?


Den där svarta trätriangeln är också härlig, fastän jag inte vet vad det är.
Grytunderlägg?









lördag 28 september 2013

Är det så här det ska vara nu?

Alltså, det här bådar ju veeeerkligen gott inför den mörka långa vintern - jag har redan drabbats av hösttrötthet!

Vi ska inte ens tala om hur trött jag är på vardagarna när man har en väckarklocka som driver upp en i gryningen. Det är inte så mycket bättre på helgerna heller. Idag sov jag till halv tio och just nu funderar jag på en eftermiddagslur...! Och så himla ansträngande var det inte att strosa runt på loppisen jag nyss kom hem från, att tupplur är befogat. Om det nu inte är så att jag tar en stunds vila som ursäkt för att slippa gå ut på balkongen och röja bort alla sommarblommor - det skär ju inombords att behöva göra det! Och innan ni föreslår att jag ersätter med höstblommor; det är tyvärr ingen vits med det eftersom minusgraderna står bakom knuten och väntar.

Så det är väl lika bra att köra igång med hela tända-ljus-bonanzan då. Och säga till sig själv på skarpen att sy ett par kuddar.

Jag ska bara luta mig lite grann först...

 
Lite av marmorljusstakssamlingen...

...senaste tillskottet är denna stora kruka/vas som blir så snygg som maffig
ljusstake för blockljus...

...och så är det kul när man hittar en mer ovanlig modell som den till vänster.

onsdag 25 september 2013

Hösten kan dock fortsätta att spela in The Hobbit på andra sidan jordklotet istället för att visa sig här

Jag säger då det.
Förra veckan: t-shirt och cykla till jobbet med öppen jacka och fika ute på balkongen.
Denna vecka: var sjutton är min duffel och var hittar jag två likadana vantar och oj vad det blåser kallt i ansiktet.

Och inte nog med att man måste bylta på sig. Nä, sprayningssäsongen går mot sitt slut också! För minusgrader och sprayfärg är inget par som jag rekommenderar giftermål.

Så man får allt passa på nu att rada upp alla grejer som ska sprayas. Jag såg på Boolia en glasvas där nederdelen var tonad i vitt. Och tänkte att det där kan man ju spraya till själv och samtidigt smidigt dölja vattenavlagringar som inte går bort.



söndag 22 september 2013

Benedict Cumberbatch


Please Benedict, could you stop making crap films like Star Trek Into Darkness and The Hobbit and start focusing on something  important like filming some new episodes of Sherlock?

I think I´ve waited long enough now.


Yours sincerly Fröken Fräken

fredag 20 september 2013

Det finns ingenting jag inte skulle göra för att ha honom här

Långsamt kravlar man sig upp, stel i musklerna, och ser sig tveksamt omkring.
Ögonen är röda, kinden skrynklig.
Hur är det möjligt, är världen kvar?
Går allting vidare precis som om ingenting hänt?
Jaha.
Så ler man lite åt en blöt strävhårig tax som rullar runt i höstlöven. Man klappar lite ovant på ett tyg.
Man står utomhus en hel dag i ett hällregn, och tänker att någon däruppe är ganska ledsen också.
Och jaha, det är såhär det är nu.
Och kanske tänker man, att kanske man kan sy något av det där tyget.




fredag 13 september 2013

Sorgen är priset du betalar för kärleken



 
 
Världens finaste lilla hund finns inte mer.
 
 



 
Jag kan inte förstå att han inte längre kommer att hoppa och dansa runt i hallen, sticka iväg som ett spjut in i köket för att sniffa efter ätbarheter, snurra ihop sig som en räv i sängen, slå sig ner framför ugnen för att titta på när man värmer köttfärsbiffar, kasta sig ned på golvet på rygg för att bli kliad på magen, skutta upp i sängen för att väcka en halv sex på morgonen eller komma och buffa med sin nos när han vill något.

lördag 7 september 2013

Barfota utan strumpor och skor ska jag spraya med dig

Alltså, fatta att jag i SEPTEMBER kan cykla hem från jobbet barbent och i t-shirt! UTAN att frysa! Jäsikens vädret, du har verkligen gjort en helomvändning jämfört med alla andra septemberdagar sedan Dackefejden då jag cyklat till jobbet i hällregn och cyklat hem från jobbet i hällregn.

Men det är ju klart, det hällregnade och var +12 grader ungefär hela juli istället.

Jag har kommit på att jag kan kombinera två av mina favoritpyssel - sprayfärg och självhäftande plast! Här har jag tagit två gamla ljusstakar från Ikea som ursprungligen var en konstig nyans av mörkblå, som jag då sprayat i två nyanser av rosa. Sedan klippte jag trianglar ur en rombmönstrad plast som jag hittade hos TGR i somras (och då trodde att det bara var vanligt presentpapper eftersom det såldes på rulle. Hade jag vetat att det var självhäftande plast hade jag köpt måååååånga rullar...) Och så var det bara att dekorera lite som jag tyckte passade - tadaaa!



tisdag 3 september 2013

Alltså, jag tror ju inte att jorden går under

Jag vaknade upp i morse och tänkte; idag är jag inte så sjuk, så jag kan gå till jobbet!

Hm. Dags att backa bandet lite tror jag.

Borde jag inte istället vakna upp och tänka, nu känner jag mig frisk, dags att gå till jobbet?
Men när man får både telefonsamtal och mail, som det förväntas att man svarar på fastän man är sjukanmäld, så börjar man ju till slut tänka att det kanske är mindre stressande att gå till jobbet och vara "inte så sjuk".

Å andra sidan. Det kan ju vara bra att folk märker att saker kör ihop sig eftersom jag inte är på jobbet. Synd bara att man inte kan ta upp hur oumbärlig man är när man är sjuk när det är dags för löneförhandling.

Nåja nog om mina baciller, över till denna Aloe Vera (jag är ganska säker på namnet i alla fall!) som har blivit gulorange i topparna. Är det någon växtkunnig här som kan säga vad det beror på?
Höstdepp?
För lite vatten? (inte så troligt, mina blommor brukar oftare drunkna än torka bort)
Det kan hända att den stått ganska så väldigt soligt innan den flyttade in i mitt sovrum.


Man måste ju bara älska loppis krukan/skålen som är lite Signe Persson Melin.

måndag 2 september 2013

Vikta fynd

Ja, kan man tänka sig, det verkar som att jag överlever den här förkylningen också!

Idag är första dagen som jag faktiskt känner mig lite bättre och piggare. För övrigt samma dag som det blev regn och ruskväder. Men när jag låg utslagen på soffan hela helgen, ja då var det naturligtvis strålande sol!

Så då är det dags att visa upp några finfina fynd från Stockholm. För även om Habitat inte levererade så gjorde BoConcept det. Jag släpande mig hela Drottninggatan upp, och vad hittar jag om inte precis de ljusstakar som jag tänkt köpa, nu på 70% rea! Således 18 kr styck. Jo man tackar! Jag diggar verkligen origamistuket på dessa.

Och vaddå, hör jag någon längst bak i publiken mumla något om att jag redan har massor av ljusstakar??! Men det vet väl alla att man inte kan ha för många ljusstakar!

Jag är dock lite fundersam på om det är den mörkblåa eller beigebruna som inte riktigt passar in färgmässigt och som kan behöva en duvning med en sprayburk?