lördag 31 augusti 2013

Femtioelva sugrör senare

Det bästa med att pyssla är att jag gör det helt för min egen skull.

Jag kan sätta igång med precis vad jag vill, utan att vänta på tillstånd, att någon arbetsgrupp ska diskutera färdigt eller få klartecken från någon seg typ som inte kan bestämma sig.
Jag kan pyssla precis i vilken takt jag vill, plötsligt sätta igång med något helt annat om jag har lust utan att någon hojtar om tidplan eller "nämen det var väl inte sådär vi sa att vi skulle göra?".
Jag behöver inte anpassa mig till någon annans tycke och smak, och det är bara jag själv som ska bli nöjd.
Jag behöver inte ta hänsyn till någon budget jag inte har insyn i, att slutresultatet ska matcha kundens beställning eller att mitt pyssel ska gå att sälja.
Och jag struntar fullständigt i kommentarer av typen "jaha, men vad ska det där vara BRA för??".
JAG tycker att det är bra, så det så!

Så trots mitt förkylda tillstånd har jag knåpat ihop följande mobil, även om det säkert tog dubbelt så lång tid att göra som om jag hade varit frisk (hjärnan fungerar lite sisådär just nu).




Och eftersom jag fortfarande har kvar runt 150 sugrör får jag nog knopa ihop några till. Herr Fräken, har du lust att dammsuga upp lite överblivna sugrörsrester som flugit hit och dit....?

fredag 30 augusti 2013

Ska vi byta grejer med varandra?

Vips har det nya kamerabatteriet dykt upp, och lika vips försvann den friska Fröken Fräken. Betalar man ett batteri med en förkylning eller vad är det frågan om? Så nu ligger man här på soffan, kraxar och låter som Bonnie Tyler.

Men då får jag väl ta och tipsa er som är sugen på en lampa med galler att man kan skruva ihop en egen med hjälp av sladd, lamphållare och ett lampgaller! Jag är fortfarande inte riktigt säker på om jag ska behålla min i svart, eller spraya den guldfärgad.

 

Det är ju snyggt med en klar globlampa, men alltså, ljuset då är inte så behagligt för ögonen. Jag gillar opaquevita, och snyggaste har jag hittat här, då jag gillar att den är helt rund och inte droppformad.

måndag 26 augusti 2013

Man kan alltid publicera en bild på sötaste jycken i stan om inget annat fungerar

Just nu känner jag mig helt tom i huvudet och kan inte komma på något alls att skriva om. Om det inte handlar om hur innerligt jag avskyr att sommaren håller på att övergå i höst (ett förtydligande: det är ICKE, jag upprepar; ICKE höst ännu dock!).
Känner ni er lika frustrerade över det som jag eller det motsatta; ni kanske inte alls fattar vad jag menar, så kan ni titta in här, eller här eller kanske här..
 
Så i väntan på inspiration, nytt kamerabatteri och mer tid så blir det en paus här.

 Helggästen!
 
 
Och har ni sett - nu verkar det vara dags att flytta in igen!

lördag 24 augusti 2013

För mycket och för lite

Oj, vilken vecka det har varit! Jag är helt färdig. Hoppas att det inte är så här alla veckor kommer att vara i höst, särskilt inte när september är på ingång.

Men nu har jag äntligen besökt den nyöppnade Habitatbutiken. Mina förväntningar var skyhöga efter att i flera år bläddrat i deras kataloger och nu även hittat massor med grejer jag ville ha på deras hemsida.

Men alltså. Var det där allt? Var det där verkligen 800 kvadrat? (jag kräver en ommätning!)Var var alla roliga och annorlunda grejer? Jag trodde att de skulle ha mycket mer accessoarer men det var mest möbler, och inte alls så inspirerande dekorerat. Nä, jag blev allt besviken och hittade inget av det jag ville ha. Däremot hittade jag ju andra saker i Stockholm, som kommer att dyka upp här så småningom (väntar på mitt nya kamerabatteri så jag kan inte fota just nu).

Nu blir det istället washitejp-pyssel! Jag har använt en tejp som har ett prickigt mönster på mörkblå botten och gjort en tavla i lite "kubistisk" stil med hjälp av en vit pannå. Man skulle ju kunna använda tejp i olika färger och göra en randig tavla eller rutig eller tejpa upp en diamant eller.. ja, vad som helst! Och när man tröttnar är det bara att ta bort tejpen (och skåpet under är det som jag ska måla om nu, med en annan färg än den från Alcro!)


måndag 19 augusti 2013

En dagens tack!

Dagens blötdjur:
Fröken Fräken efter hällregnsattack på väg till jobbet.

Dagens förbättringsförslag:
Inköp av sådana där hetluftsblåsande handtorkar till jobbet så att man skipper sitta i blöta byxor fram till lunch. Eller att det aldrig blir höst, vilket som nu är enklast.

Dagens vekling:
Mitt kamerabatteri som har gett upp viljan att laddas upp mer.

Dagens förbättringsförslag 2:
Tupplurar på jobbet. What´s the problem liksom?

Dagens helomvändning:
Värmebölja och strålande sol på väg hem. Vem hade kunnat tro det?

Dagens tokigaste:
Ja, jag sätter igång och städar klart när jag kommer hem! Vilken bra idé!

Dagens tanke:
Snart hänger jag på Habitat! Snart hänger jag på Habitat! Snart hänger jag på Habitat! Snart hänger jag på Habitat! Snart hänger jag på Habitat! Snart hänger jag på Habitat!



söndag 18 augusti 2013

Världens sämsta färg alla kategorier

Jag får ofta frågan om vilka färger jag använder, både för att måla med pensel och för att spraya.

Nu ska jag tala om vilken färg ni INTE ska använda!
Alcro Servalac Exklusiv (snickerifärg).


Denna färg blev jag pådyvlad via min hyresvärd när jag skulle måla om listerna i hallen. Jag har således inte betalat för den själv, vilket är tur då den kostade runt 350 kronor. Till det priset så förväntar man sig ju att den ska vara dubbelt så bra som färgerna jag annars använder. Och särskilt när säljare på färghandeln rekommenderade denna färg såsom en färg för proffs och mycket lättarbetad.

Och från en som har målat mycket i sina pysseldagar - låt mig säga HA!

  • Det enda som är dubbelt med denna är att den rinner dubbelt så mycket (minst!) som andra färger, och gärna i smyg när man lämnat det ommålade så man hittar färgrinnet först när färgen har torkat. (ja, ni ser ju hur burken ser ut)
  • Färgen måste man röra om i hela tiden för att färgpigmentet inte ska hamna i botten, och ändå täcker färgen väldigt dåligt.
  • Den ska vara halvblank, glans 45, men det ser ut som att man målat med glans 100, det man målat ser blankt och billigt ut. Således syns även penseldragen väldigt väl.
  • Den luktar som om den vore oljebaserad, och lukten sitter i länge hur man än vädrar.
  • Det tar minst 16 timmar innan man kan måla nästa varv (fast vem vill måla ett varv till med denna färg?)

Så ska ni måla, välj absolut inte denna färg!

Nu ska jag rensa i pysselskåpet som jag helt hade glömt bort att jag glömt bort så att säga.

fredag 16 augusti 2013

Arton veckor

Whoooohooooooo! Äntligen helg!
Sällan har en arbetsvecka känts så lång som de första (två) arbetsdagarna efter en semester.
Sällan har en helg känts så kort som den första helgen efter en sju veckor lång semester.

Dessutom har jag kommit till slutet av min rensarodyssé, så vad ska jag göra nu? Jag kan inte koppla bort röjarblicken, jag spejar åt alla håll, vad döljer sig bakom flyttkartongen, hur mycket kan jag kapa tyghögen, hur många ljusstakar kan jag packa ner???

Det är ju klart. Jag SKULLE ju kunna ta och tapetsera insidan av den här härliga träväskan som jag släpade hem i april och målade svart i juni. Det SKULLE ju kunna vara dags för det nu.





Och nu är det "bara" arton veckor kvar till julledigheten...

onsdag 14 augusti 2013

tisdag 13 augusti 2013

Några små detaljer bara


Jahaja, några frivilliga som har lust att hjälpa till med att rensa, sortera och flytta på detta tygberg?
Och kanske lite andra grejer också?
Någon...? Anyone...? Ingen alls...?

Jag kan nu pricka av punkt 1-6 i mitt tidigare inlägg, och betrakta de som genomförda. Så då återstår bara den "lilla" detaljen med att få allt på sina nya rätta platser. Tar ju iiiiingen tid alls.

Min plan var ju att sortera upp allt ordentligt innan de gamla möblerna kördes till second hand, och jag hade avtalat med pappa Fräken om transport på tisdag kväll. Gott om tid för sortering tänkte jag. Då hade jag glömt bort sagda faders förmåga att plötsligt ändra tid utan förvarning. För istället ringer han på måndag och meddelar att han dyker upp om en halvtimme. Så det var bara att vräka ut grejer och trava upp där det fanns plats..

Hence, the kaos!

söndag 11 augusti 2013

Jag tror jag börjar med att äta lite pizza

Så, idag åkte jag till Ikea och hem igen.
Och så var den dagen slut, och jag med.

Nu står i alla fall Bestå här på vardagsrumsgolvet. Och med det menar jag att kartongerna står på golvet, ouppackade. För att få modulerna på plats är det bara några detaljer som ska lösas:

1. Köra iväg en byrå, en hylla, några stolar och en bänk från det ena källarförrådet.
2. Flytta över lite grejer från detta förråd till det andra förrådet, så att jag kan genomföra punkt 3.
3. Tömma skåpet i sovrummet för att bära ned det till förrådet.
4. Tömma tygskåpet i vardagsrum, skaffa bärhjälp då skåpet väger typ två ton och flytta det till sovrummet
5. Tömma tvskåpet i vardagsrummet och skänka det vidare.
6. Montera ihop Bestå och sätta det på plats i vardagsrummet.
7. Klämma in alla grejer från diverse tömda skåp till nya skåp.

Så, jag ser ingen möjlighet till att jag skulle kunna börja jobba på torsdag.
Ska vi säga att jag börjar en regnig, tråkig tisdag i oktober istället?

Looki, looki, jag har sprayat en plåtburk med kopparspray!
Förnämligt sätt att skaffa sig en kopparkruka.

fredag 9 augusti 2013

Består Bestå?

Pust, pust och pust!
Det är en mycket dammig djungel där nere i källaren! Och inte gick det att dammsuga som jag tänkt eftersom det inte var någon ström i uttaget (?!?) så jag har stått där med kvast och sopskyffel, och det kändes mest som om jag fick dammet att yra runt och lägga sig på nya platser.
Men, oj vad mycket jag har lyckats rensa bort!
Nu inväntar jag bara en släpvagn så att man kan få bort alla grejer och möbler - det går nog inte att ha sakerna ståendes under källartrappen hur länge som helst...

För att fira hur duktig jag varit så ska jag på storloppis imorgon och till IKEA på söndag! ..ja, man måste ju få fylla på med lite nytt väl...?
På IKEA är planen att köpa två Bestå-skåp att ställa bredvid varandra, som en lång sideboard. Så nu vill jag ju höra om ni som har Beståserien är nöjda?


Dessa siktar jag på  - fast vita förstås!
Jag kommer nog också att satsa på justerbara ben istället eftersom mitt golv kanske lutar lite grann...




onsdag 7 augusti 2013

Jomen det är faktiskt grå himmel och åska i luften så vad ska en stackars pysslare göra annars?

Ja, vad ska man tippa att jag ägnar mig åt såhär den sista semesterveckan?
Partyhänger på Ibiza?
Läser de stora klassikerna?
Pressar på Pite havsbad?
Rullar tummarna i soffan?

Nej, så klart har jag gripits av stora rensar- och röjarmanin (igen!) och har tömt och åter tömt skåp inne i lägenheten. Jag har skurat skafferi och kylskåp, sagt farväl till alldeles för många skålar jag aldrig använt, rensat i garderober, hittat skor jag inte visste att jag hade och insett att jag inte behöver köpa stearinljus på mycket länge. Det är inte klokt vad mycket saker jag hittar i diverse gömmor.

Och vet ni vad jag tänker göra nu? (paus för trumvirvel och vadslagning)

Jo, nu tänker jag kånka ner DAMMSUGAREN till källarförråden och djupstäda dem också (!!!) Detta alltså utan att jag ska flytta (=normal tidpunkt för dammsugning av förråd).

Herregud. Snart tar jag väl och frostar av frysen också.



Okej, några saker bär jag hem från loppisar också!
Hittade denna porslinsbricka för några veckor sedan,
är det någon som vet OM det är en bricka och vem tillverkaren är?
Jag hittar varken stämplar eller etiketter.

måndag 5 augusti 2013

Som om jag skulle gå på den enkla!

Idag märktes det minsann att många börjat jobba igen. Även på min lugna gata i stan var det mer trafik, asfaltsläggare drog igång med en helvetesmaskin, det smällde i garageportar, ordinarie brevbärare är i tjänst och posten dyker upp till middagen istället.

Sådan tur då att undertecknad fortfarande har semester.
Sådan otur att undertecknad fått ånej-snart-börjar-jobbet-igen-och-ett-tu-tre-är-sommaren-slut-ångest.

Jamen, säger ni projektstartare out there, det är ju härligt att dra igång en nystart på jobbet och planera spännande saker! Nänänä, den gubben gick inte, det är ju mycket härligare att göra precis som man vill, dra sig till klockan elva, hänga på loppis och speja på igelkottar i kvällsskymningen.

Jamen, säger ni höstlovers out there, det är ju så myyyyyyyysigt att krypa upp i soffan under en filt och myyyyyyyyyyyysa! Nänänä, försök inte dra den valsen för mig. Krypa upp i soffan blir man ju TVUNGEN att göra sådär 275 dagar om året för att det är mörkt, regnigt, kallt och på annat sätt eländigt. Det är inget att se fram emot juh!

Så nu tänker jag minsann pyssla på ren trots. Kanske t.o.m går ut och sprayar fastän det blåser friskt, bara för att visa att Fröken Fräken stoppar man inte i första taget!


Jag kom ju på att jag inte visat mitt nya soffbord!
Och med "nytt" menar jag alltså det bord som jag köpte i november förra året....

Här ser ni ju också vad rambristen lett till. Gapande tomt på väggen!

lördag 3 augusti 2013

Ramar och avstånd

Just nu.. eller snarare alla dagar, så önskar jag att jag hade närmare till Ikea. Typ sådär att man kunde cykla dit när helst man kände ett behov av lite uppmuntringstyg eller för att hänga på låset när någon nyhet släpps. Ikea 13 mil bort kräver lite planering och oftast ett annat transportmedel än cykel.

Som nu, när jag behöver ramar, och jag vill absolut ha dessa (mycket bättre än Ribba) i stl 50 x 70 till alla förnämliga affischer som jag köpt i Stockholm. För naturligtvis hade jag ju ett överskott på de i stl 30 x 40 istället...!

Men men, en äkta pysslare låter sig inte nedslås av sådana fataliteter utan tar helt enkelt och ramar in påsen som affischerna kom i! Det var ju ett så snajsigt typsnitt dessutom! Jo, nu vill jag ju hitta en avlång ram som precis passar in där under Y:et. Jättelätt verkligen, jajamen....


Klämmor är också fiffigt att sätta upp kort med! Dessa kommer från TGR - det är en affär som jag kan gå läääänge i..

fredag 2 augusti 2013

Bara en liten sak från Paris

Bror Fräken blev verkligen jäääätteglad när jag tidigare i somras skickade honom enträgna sms om att han bara måååste köpa ett Eiffeltorn i miniatyr till mig när han ändå var i Paris. Då bror Fräken är av typen som vägrar att besöka typiska turistmål eller köpa souvenirer, krävdes en hel del övertalning.

Men om man sett att statyer av detta slag kostar 600 pix på ROOM men 50 kr i Paris så är det väl inte så mycket att krångla om?! Och faktiskt, jag fick TVÅ statyer - när brodern nu ändå obekvämade sig. Undras hur många gånger han sade till försäljaren att det inte var han som skulle ha statyetterna?...

Nu är frågan om jag inte ska spraya ett av tornen i en annan färg...guld? Vad tror ni?

Och jo, jag har ju äntligen hittat en marmorvas också!
Jag skrapar verkligen rent på loppisarna på marmor denna sommar.


Nu ska det målas lite köksbord. Jag skruvade nämligen bort klaffarna på mitt matbord igår eftersom det var helt omöjligt att få det snyggt där färgen nötts bort av Vim-missödet tidigare. Nu behöver jag bara bättringsmåla kring kanterna istället. Och det blev lite som ett helt nytt bord!

Eller, jag skruvade bort alla skruvar utom de som satt benhårt fast, de fick herr Fräken den diskutabla äran att skruva lös. Och han var sååååå lycklig....

torsdag 1 augusti 2013

Så går en dag i Fröken Fräkens semesterliv


kl. 09.00
Masar mig i bästa fall upp. Hasar runt. Äter frukost långsamt. Hela lägenheten ser jättestökig ut, allt verkar pysslat, det finns bara tråkiga saker att göra.

kl. 11.30
Drar en repa till loppisar och kanske kommer hem med ett eller flera fynd. Ju fler fynd, desto piggare!

kl. 14.00
Ja, lunch kan man nog äta, men det går då inte att komma på något alls att pyssla med.

kl. 16.00
Så illa är det nog inte. Om man kanske skulle ta och byta gardiner ändå?

kl. 19.00
Vad säger du herr Fräken? Middag? Men det har jag inte tid med, jag ska ju spraya lite ramar med kopparfärg juh!

kl. 21.00
Whooohooo! Ska vi möblera om? Tapetsera vardagsrummet? Bygga en friggebod? Slipa parketten? Starta tygtrycksfabrik? Jag är öppen för allt och pigg som attan.

Det känns allt lite som att jag bara utnyttjar mina semesterdagar (bara fjorton dagar kvar nu!) till hälften. Men jag har ju aldrig varit en morgonmänniska.



För övrigt verkar det som att jag har överbelastat mitt knä. Alltså, vem lyckas med sådant under sin semester?! Särskilt när man tycker att man mest bara latat sig och knappt gjort något...