tisdag 30 juli 2013

Var det nödvändigt?

 
1. Oväntat färgsläpp 1.
På laminerade bänkskivor suger Vim upp missfärgningar. På ett vanligt bord suger det upp målarfärg. Så jag ska tydligen måla om mitt köksbord idag.
 
 
 
2. Oväntad höstdepp. Kalla det bara för NYHETER! Jag vill inte höra om höstens bästa inredning nu!
 
 
 
3. Oväntat färgsläpp 2. Hyllplanen skulle jag tydligen inte målat med väggfärg. På vissa ställen har färg lossnat när jag lassade in min tidningssamling på hyllorna. Dags att måla hyllor också idag. (färgen är dock inte flammig som det kanske ser ut på fotot, utan den synvillan beror på konstigt ljus) Gissa förresten vem som draperat en plastpåse där högst upp på tidningshögen?
 
 
 


4. Oväntad härmning. Ni minns väl min färgdoppade gardin? Jag låg tydligen i framkant där för nu har minsann de stora kedjorna hakat på och härmat mig!

lördag 27 juli 2013

The blasterplan

Hej grannar!
Nu har jag plockat fram mina två bord som jag ska piffa till ute på balkongen.
Och har ni sett vad jag har?



Och vet ni vad? Den kan låta också! Ganska högt till och med!
Så vi får ju hoppas att ni inte tänkt ligga ute i gröngräset med en god bok, sova, lukta på blommorna i tystnadens sällskap eller njuta av vinden i trädkronorna.
 
Jag menar, kan ni, så kan jag också.
Mohahahahahaha!

torsdag 25 juli 2013

Loppisfyndandet går vidare

Och så har äntligen värmen och solen nått oss!
Men, inte säger man nej när bror Fräken plötsligt erbjuder en loppistur till grannkommunen även om man sitter i bilen med tungan hängande likt en labrador av värmen.

Naturligtvis skrapade man ihop lite fynd, bland annat en synnerligen efterlängtad skohylla i stringhyllestil som behöver både lite omvårdnad och en flaska sprayfärg. Jag undrar om det regniga och deppiga vädret har fått folk att städa och röja mer hemma, för det har verkligen varit packat med grejer på mina favoritloppisar (då har man i alla fall fått ut något av det här uschliga vädret!) Dagens fynd är dock i disken eller i omsprayningsstatus så här är ett tidigare pyssel.

Före:
Hiskeligt solblekt allmogestuk (det var fler rosetter från början men de har jag redan hunnit riva bort)


Efter:
Nu när jag sett att det funkar med maskeringstejp och sprayfärg så kan jag inte låta bli att använda mig av det på allt möjligt! Här blev det svart och koppar! Och inte någon endaste rosett.







onsdag 24 juli 2013

Norrbotten kl. 23.30


Det är då rackarns var det har blivit mörkt på kvällarna nu. :-D
 
(Ett inlägg för er söderöver som inte förstår varför det är onödigt med lampor och levande ljus här uppe om somrarna)
 

måndag 22 juli 2013

Att stå på plus

Det har varit ett par märkliga dagar. En konstig födelsedag och ett besked som till en början såg väldigt dystert ut. Men nu har det visat sig att det kanske inte var så allvarligt som befarat! Men bäst att hålla tummarna lite till!

Så, därför har pyssellusten inte varit på topp. Men turligt nog har man ju en del tidigare pyssel på lager som man inte har visat upp.
Här är min senaste sovrumsgardin, som inte krävt ens ett stygn av sömnad för min del (så det känns ju lite fuskigt!) Jag har helt enkelt tagit en sjal och hängt upp i gardinringar!  (sjal från HM, och på rea dessutom) Jag är ju väldigt förtjust i att ha bara en gardinlängd i ett fönster, men man kan ju slå till på två sjalar om man gillar det mer symmetriska.


.

fredag 19 juli 2013

När man inte har sol, får man ha loppis

Så vaknade man upp till ännu en gråmulen dag med vinden ilandes runt husknuten, och funderade om man verkligen kan anse att det är sommar när man måste sova med en extrafilt? Drog ändock iväg per cykel till en loppis. Halvvägs dit började det att regna, och det fanns absolut inget värt att fynda. Jag hann se tre personer, uppenbarligen galna, i dunjacka (!!!).
I mitt vrånga sinne hann jag tänka ut ett blogginlägg på temat #värsta-sommaren-i-manna-minne-och-ska-man-verkligen-slösa-semesterdagar-på-den-här-skiten-för-allt-suger.


Här undrar ni väl om ni verkligen ska fortsätta att läsa?



Men! Så tog jag ändå en sväng till stan, och se, där hade Kupan halva priset på allt! Jag tog krumsprång inombords av glädje, och kapade snabbt åt mig en vagn som jag började fylla. Plötsligt var allt toppen igen!

Gissa vad det här kalaset gick lös på?
(det ser ut som att det är ett streck/skada till vänster på keramikvasen,
men det är det inte i verkligheten)

Jag tror att jag ska börja samla på marmorsvampar minsann!
Ser ni burken med glaslock? Fiiin!
Och jag bara älskar det vävda tyget!

Näpp, det finns ingen gräns för hur många glasvaser man kan behöva!

Vas från Arabia - jo, jag tackar!

Nu har jag även varit och ätit asiatisk lunchbuffé, ska snart inviga en varmluftspistol (det där färgborttagningsmedlet från Biltema var inget att ha!) och nu kan inte ens det faktum att man ska bli ett år äldre i helgen grumla ens sinne (Fylla år är ju trevligt, men ska man nödvändigtvis bli äldre? Kan inte folk bara komma med presenter och så är det bra så??).

Och det är typ lite sol ute nu (!!!)

tisdag 16 juli 2013

Att vara den som är den som faktiskt klagar på vädret

Hörru vädret!
Skärpning nu alltså!

Nu har jag ynka fyra veckor med semester kvar, och vilket väder bjuds man på?
Hällregn och elva grader - ska det vara semesterväder det?
Jag är ju inte den som är den som har på mig jacka och långbyxor vid minsta tillstymmelse till moln, men idag var jag tvungen att ta på mig sockar. Skandalöst.

Och ser den här myntan glad ut trots att den just fått en omgjord ny kruka? Näppeligen.


Det går bra att kombinera ihop kruka och fat som ser helt olika ut, och sedan med färg förvandla dem till något som inspirerats av Carina Seth Anderssons krukor. Här den berömda Före-bilden, kruka och fat loppisfyndat för en tia:


Lite svart väggfärg senare:


lördag 13 juli 2013

Sprayfest!

Här fortsätter man att njuta av ledigheten genom att dra igång ett nytt projekt så fort man byter rum! Eller går ut på balkongen för den delen, för där står två bord som jag testar ett färgborttagningsmedel på (resultatet än så länge lite tveksamt). Bättre semester kan man inte ha!

Idag har det äntligen varit lite torrare väder så nu har jag passat på att spraya grejer så att jag nästan har träningsvärk i pekfingret. Tidigare i veckan loppisköpte jag ljusstakar i ek som jag direkt hade planer för.

Innan; lite tråkiga, gulnande och med stearin här och där:
Vackert arrangerade på skyddsplasten i mitt kök tidigare...

Efter sandpapperbehandling, tejpande och sprayande så ser de nu ut så här:




Oh la la la, om jag får säga det själv!

torsdag 11 juli 2013

När allt blir bra bara färgen har torkat. INTE.


Målare 1: Ja, nu är vi klara här i köket!
Fröken Fräken: Jahaaa... men ska ni inte måla hela taket, inte bara just där färgen har lossnat?
Målare 1: Nänä, det där blir bra, du kommer inte att se någon nyansskillnad när det har torkat!
Fröken Fräken: Men jag ser ju redan nu att det gråa spacklet lyser igenom färgen?
Målare 1: Nänä, det är bara som skuggan faller in från fönstret!
Fröken Fräken: Meeen. varför är det målat här på sidan av skåpet? Det skulle det ju inte vara.
Målare 1: Nänä, men jag tyckte att det skulle bli bra så. Det blir bra sedan när färgen har torkat!
Fröken Fräken: (resignerar) Jaha.

Målare 1 och 2 drar.
Fröken Fräken sätter igång och skrubbar bort färg från ställen där den inte ska vara.

Alltså, om jag på mitt jobb skulle dyka upp när jag hade lust, hitta på egna arbetsuppgifter, strunta i att lyssna på mina kunder, och bestämma själv vad som var ett bra slutresultat, då skulle jag inte ha något jobb. Men är man målare så går sådant tydligen hur bra som helst.

Nu har jag målat om HELA kökstaket SJÄLV. Ser hundra gånger snyggare ut än det som en "professionell" målare har gjort.

Dagens fråga:
Ska jag spraymåla denna skulptur till ljusstake?
Kanske svart upptill? Eller koppar?
Vad tycker ni?

onsdag 10 juli 2013

Passa på att fynda!

Här kommer ett tips på vad man kan hålla utkik efter på diverse loppisar om man behöver lite nya ljuslyktor. Och är det så att man inte precis behöver, men vill ha ändå, så går det bra också för detta går att fynda för småslantar.

Jag talar om glaskupor från lampor. Sladdar och upphäng är tycks ha försvunnit eller gått sönder längs vägen (vilket är lite märkligt, om något skulle gå sönder är det väl glaset?!) och eftersom de då inte är kompletta brukar de vara billiga. Men glaskuporna går ju istället utmärkt att omvandla till ljuslyktor för värmeljus (det kan vara bra att ställa ljuset i en glaskopp så att man skyddar underlaget). Glaset kan man ju även spraymåla eller måla med glasfärg om man vill ha annan färg.

Här har jag haft turen att hitta en supersnygg kupa i både färg och form.






Sedan vill jag passa på att poängtera att detta värmeljus tändes enbart för fotograferingens skull. Här tändes icke levande ljus under sommaren! Med långa, ljusa kvällar och nätter (solen är nere ungefär 1 ½ h per natt, men det är ändå aldrig mörkt - har ni inte varit med om det förstår ni det nog inte riktigt) så ska man väl ändå inte tända ljus?! Någon ordning får det väl ändå lov att vara.

måndag 8 juli 2013

Gissa vem som är tillbaka i stan?

Jajamen, schersminerna blommar igen! Ovanligt tidigt i år tror jag minsann?

Och så är eder Fröken Fräken åter från semestrandet - nästan med ett nödrop då herr Fräkens inköp i handbagaget drog till sig onödigt mycket uppmärksamhet i säkerhetskontrollen... Sådant händer aldrig med pysselmaterial!

Med ett huvud fullt av pysselidéer (säga vad man vill om hotell, men det går inte så bra att pyssla där. Det är lite jobbigt att släpa med en symaskin till annan ort) och en eller två  (ä-hum) nyinköpta inredningsdetaljer så var jag redo att dra fram stora pysselartilleriet idag. Färg som ska bort från två hallbord, kuddar som ska sys, allt möjligt som ska sprayas i koppar, kort och affischer som ska ramas in osv osv. Vem ringer då på dörren före skam själv? Jajamensan, målare som ska fixa det sista i köket. Man hade ju hoppats på att detta hade kunnat klaras av medan jag var bortrest, men neeeeejdå.

Så då blev det inte så mycket med pysslandet. För inte kan man skapa fritt när man har ett par förståsigpåare i lägenheten som inte alls tycker att man kan måla krukor med väggfärg.


Ljuvlig doft sprider sig!


Kort som ska ramas in! Ett citat som känns väldigt mycket mig.
Kommer från Moderna museet.


Schersminer! Schersminer! Schersminer!

måndag 1 juli 2013

Ute på vift

Nu blir det semesterpaus här på bloggen!

Som pausbild kan ni spana in åtminstone ett avslutat projekt; min ommålade kökssoffa, nu i mattsvart. (Här ska det ju även in ett bord och eventuellt något nytt på väggen ovanför men det får jag fundera lite mera på!)

Jag gillade ju tyget som jag hade innan, Mademoiselle, men det blev lite väl mörkt mot en soffa helt i svart. Så istället ritade jag mitt eget fiskfjällsmönster. När inspirationen till detta föll över mig hade jag bara ett ganska tunt vitt tyg hemma, men det håller så länge det håller. Eller jag tröttnar.