måndag 30 april 2012

Packa för obestämd tid

Några frågor som jag funderar på så här under en ledig Valborgsmässoaftoneftermiddag:
  1. Finns egentligen ovanstående ord? Afton blir det väl först på kvällen? Kan  man prata om det är en afton redan kl 13?
  2. När jobbade jag egentligen in den här dagen? Och är det något jag behöver fundera på?
  3. Vad kan man använda för att putsa upp en skruttig mässingbricka? Putsmedlet ska helst vara något husmodersknep, inte något kemiskt stinkande medel..
  4. Vad behöver man ta med sig när man ska flytta och inte vet hur länge man ska vara borta?
  5. Hur går det till när man har en flyttfirma som ska både packa och flytta åt en? Sätter man upp små lappar på sakerna som ska med, eller står man och pekar ut?
  6. Hur bra är egentligen skoltavelfärgen från Granit? Äh, det svaret kan jag ju, den är hur bra som helst, man kan måla nästan vad som helst, till exempel en kruka till kryddväxter! 

 
Hm, en till fråga. Man kanske borde packa med målarfärg också?

lördag 28 april 2012

Byteshandel

Tänk ändå vad lite ihopbrytning och loppisbesök kan göra.
För sådan är jag, jag svär, gråter och förbannar i början, men sedan kommer jag igen. Och ser att är det någon gång man behöver göra roliga saker så är det nu. Därav två mycket lyckade loppisbesök de två senaste dagarna! Underbar skål, lampfot, blåmönstrade skålar, en jeanstrasmatta och en kulig ljustake har fått följa med hem.

Jag har även varit och tittat på min ersättningslägenet, och den var faktiskt helt okej. Min strategi är nu att se detta som ett inredningsexperiment - jag ska testa att leva lite minimalistiskt ett par veckor. Satsa på gardinfritt, ställa soffan på snedden, ha väggar utan tavlor och tomma skåp i köket. För det har jag aldrig provat.

Gud tar ifrån en lägenheten, men ger en en marockansk skål för 15 spänn istället, liksom.



Så nu ser det istället ut så här i köket. Tills jag måste plasta in allt, alltså.

torsdag 26 april 2012

Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå, men jag vet att molnen bara väntar på att ställa till med en vattenskada istället


Jahaja, vad kan man tippa att Fröken Fräken pysslar med såhär inför en stundande långhelg? Gör upp storstilade pysselplaner, mäter tyger och korkar upp sprayflaskorna?

Fel, fel, fel!
För här sitter nämligen Fröken Rödgråten.
Idag fick jag veta att min fuktskada i badrummet var värre än de trott, och de måste bila upp betonggolvet, byta avloppsrör och även undersöka om vattenskadan kan ha spridit sig utanför badrummet...

Eftersom det inte kändes som ett rimligt alternativ att bo kvar utan toalett och med betongdamm yrandes, så  blir det evakueringslägenhet i x antal veckor (månader?) framöver. Så jag har ägnat stora delar av dagen åt att bland annat ringa försäkringsbolag och flyttfirmor (när jag inte varit upptagen med att grina ögonen ur mig på ett föga produktivt sätt).

Dessutom är det helt galet på jobbet, sådär så att man får ont i magen.

Ja, jag överlever ju det här också, efter att jag har fått bryta ihop ordentligt, men just nu är det väldigt billigt att hyra in sig som mig.

Det kan bli väldigt lite pyssel på den här bloggen framöver....


tisdag 24 april 2012

När man får en torkfläkt


"öh..hej! Det här är Humhumbygg! Jo, vi har upptäckt att du har en fuktskada i ditt (enda) badrum, så imorgon bitti kommer vi och lyfter ut ditt badkar, river upp våtrumsmattan och ställer in en torkfläkt. Du kommer inte att kunna använda badrummet på ett par veckor! Hejrå!"

Jomen, det var ju precis vad jag inte behöver.

Så, finns det någon härute som har varit med om att ett badrum renoverats på, låt säga, tre dagar??


Många många tack för alla fina kommentarer och mail som jag fått som respons på mitt förra inlägg. Det är precis sådant som man behöver däremot!

torsdag 19 april 2012

Om ni inte säger något

När jag är kreativ, så är jag det alltid för min egen skull. För mig är tid och möjlighet till att vara kreativ livsnödvändigt och kvalar in på de allra första stegen i Maslows behovstrappa. Det jag skapar är sådant jag vill ha, och jag är helt oförmögen till att göra sådant som andra tycker är snyggt, men inte jag gör. Då knyter det sig, symaskinen strejkar, färgen skär sig och jag blir irriterad.

Således bloggar jag ju också för min egen skull. Jag kan inte ta upp sådant som jag är helt ointresserad av eller bara skriva vad jag tror att andra vill läsa om.

MEN. Bloggen bygger ändå till stor del på dialog, att jag får någon respons på det jag gör och skriver om. Det är verkligen hur roligt som helst att det är sådär 400 personer som gjort ett aktivt val att följa mina inlägg. Men hörrni, av er 400 är det procentuellt sett ganska få som kommenterar eller hör av sig till mig via mail.

Det är ju inte så att jag vill tvinga er att tycka till, men säger ni inget vet jag ju inte vad ni tycker.
Håller ni med och har därför inget att säga?
Har jag blivit tråkig?
Vill ni se mer mattor?
Vill ni se några förändringar?
Vill ni se mer Tine K-kuddar?
Är ni less på kuddar?
Berätta!


För övrigt är jag helt uppslukad av att göra tavlor. Och då menar jag sådana man hänger på väggen, och inget annat. Så nu klurar jag på en egen variant, inspirerad av denna spårvägsskylt, eftersom det verkar svårt att få tag i ett original..

Gammal bild från Ikea /Livet hemma
Kanske såhär?

onsdag 18 april 2012

Hej mitt djäkla vinterland, varför är du här?


Jamen, det är väl hääärligt att vakna upp till ännu en snöstorm? Det finns ju inget som ett par decimeter nysnö för att kickstarta dagen! Man känner verkligen hur man vill ge sig ut på spännande hemliga äventyr, shoppa ponchos och fånga dagen. Vad gör det väl att mina skatter penséerna har begravts i snö?


Fröken Fräken är grinig. Mycket grinig.


måndag 16 april 2012

Påsutmaningen del 4

Sisådärja, då var vi tillbaka i vårläge igen med sol och takdropp!
Men ibland blir jag besviken på att vi är lite för bra på att skotta snö häruppe. Aldrig att det blir stängda skolor och arbetsplatser på grund av snöfall här inte...! (suckade jag besviket)

Men, då får jag väl ta och visa upp del 4 i Påsutmaningen. För er nytillkomna så försöker jag skapa så mycket som möjligt av de tyger som fanns i en fyndpåse som köptes för en femma.

Jag har här kombinerat ett spetslakan från påsen med det blåmönstrade påslakanet Emmy från Ikea. Spetslakanet var trasigt på sina ställen, så jag räddade det som gick och sydde ihop till två kuddar.

Piece of kudde.




söndag 15 april 2012

*Infoga valfri svordom*

Snö? Really? Och dessutom 17 timmars oavbrutet snöande? (hittills...)

Hörrudu väderguden, nu får du fokusera lite! Har vi inte redan kommit överens om att det inte skulle bli något mer snö, för det är bara ett enda elände?
Du vet ju vad jag har för inställning när det gäller snö, och jag kommer inte att ändra mig. Så då måste du ändra dig istället och sluta snöa. Annars blir det så dålig stämning här, och det vill vi väl alla undvika?
Dessutom är det ingen vits med snö nu, för det är plusgrader så det blir bara en enda sörja av det.

Så, skärp dig nu för bövelen.

Den Fräkenska balkongen i detta nu.
Tur man är härdad och inte ens kommit på tanken att ställa ut blommor.

fredag 13 april 2012

Fröken Fräken gör en Day

Visst är det ju så att den svarta träbrickan från Day Home är jättesnygg, men 950 kronor?! Och jag är inte så angelägen om att brickan ska vara i mangoträ just, så att jag därför är villig att betala mer.
Så man får väl testa att göra sin egen, och dessutom ha mycket roligare än vad det är att köpa en färdig bricka.


Allt material kommer från Panduro!

Och se, det gick ju så bra så!

Nu är det snart helg igen - det var väldigt länge sedan sist. Så hej sovmorgon och pysselbordet, här kommer jag!

onsdag 11 april 2012

Hur man får till ett blogginlägg av en lapp

Ibland är det lite tröstlöst att jobba med det jag gör. För alla tycker ju att de kan skriva, fotografera och anlägga ett journalistiskt perspektiv. Vem som helst kan beskriva sig som skribent, utan utbildning eller erfarenhet. Detta till skillnad från vissa andra branscher - man kan ju inte kalla sig för sjuksköterska bara för att man är bra på att sätta på plåster...

Men ibland upplever man små guldglimtar då man kan tänka "Åååh, jag behövs!"
Jag hade felanmält en sak i min lägenhet, och när jag kom hem idag hittade jag en lapp med följande text:
"Kontroll rör. Vi hör av oss"

Öh, jaha..?
Hittade ni något fel eller inte? Vad var det för fel i så fall?  Eller var det en särskrivning, och ni menade istället kontrollrör? Vad är det? Eller menade ni att ni genomförde en kontroll AV ett rör? Och vad innebär kontroll?
Hör av er - är det någon form av hot? När har ni tänkt höra av er? Och om vad? Ska jag vakta telefonen? Inte lämna lägenheten? Inte använda röret? Vilket rör då?

Ja, tänk hur det kan gå om man inte tänker igenom vad man skriver, och huruvida andra kan förstå vad man menar..

Men professionell loppisskålfyndare tycker jag dock att jag kan kalla mig!

söndag 8 april 2012

Fler helgdagar åt Fröken Fräken!

Påskpysselhelgen hittills:
- Målat hallväggarna tre gånger i grått. Tog längre tid än beräknat på grund av många vinklar, tre dörröppningar, två dubbelgarderober och en Ikearesa.
- Klätt in fyra lådor med tapet
- Planterat om oräknerligt antal blommor
- Ramat in en Hagendornplansch, endast 9 månader efter inköp
- Gjort en smörgåstårta
- Kortat och hängt upp ytterligare två Lill-gardiner i vardagsrummet. Tre längder på vardera sida om fönstret är lagomt.
- Målat fat som jag gjort i papperslera (samma lera som användes till mina påskägg och till ljuslyktorna)

Jag förstår inte folk som säger att de inte har något att göra.
Jag ar just lärt mig den hårda vägen att penséer inte trivs inomhus...

fredag 6 april 2012

Långfredag - inte så lugn eller lång


Hoppas att ni har en fortsatt fin påsk i lugn och ro.

Jag skulle inte vilja beskriva läget som riktigt så lugnt här.
Igår kunde jag inte hålla mig längre, så jag tömde hallen och började måla väggarna. Tömmer man ett rum, så leder det ofelbart till kaos i alla andra rum. Ingen påskstädning här alltså.
Idag utnyttjade jag min julklapp och åkte med bror Fräken till Ikea. Han tycker att det är en oerhörd uppoffring att åka dit, och därför får jag resan i julklapp. Men jag måste då säga, att tvingas lyssna på Creedence i 24 mil t o r är också en uppoffring...
Nu har jag ett berg med hushållsgrejer som måste diskas och så försöker jag handtvätta och hänga upp ungefär 30 meter tyg som köptes på fyndavdelningen.

Ja, man har ju det man gör sig, som mamma Fräken skulle ha sagt.

onsdag 4 april 2012

Hon är kortfattad, den där Fröken Fräken


Här ligger jag i soffan och tittar på mina senaste skapelser, som är inspirerade av den här sköna donnan.

Imorgon är det jag som jobbar hemma. Och så kanske vi inte ska gå in i detalj på vad som menas med det.

söndag 1 april 2012

Ägg på tapeten

Från sjukling till sjukt upptagen med pyssel - ja, här går det undan!
Jag är inne i värsta pysselstimmet just nu, och värdsliga saker som att städa får stå tillbaka. Det gäller ju att prioritera det viktiga här i livet.

Jag som aldrig tidigare har varit mycket för att påskpynta har plötsligt både tagit in björkris och gjort påskägg. Och dessutom har jag ägglyktor på tork!

Påskäggen är vanliga pappägg som jag har antingen klistrat skrynkligt silkespapper på (det brukar vara svårt att måla direkt på köpesäggen, färgen fäster inte så bra) eller klätt in med självtorkande lera från Panduro. I leran har jag sedan fått till ett spetsmönster genom att trycka fast spetsdukar. När de torkat har jag målat äggen med hobbyfärger, även de från Panduro.



Ska det vara ris så ska det vara rejält med ris!

Igår fyndades ett antal tapetrullar från bland annat Sandberg tapeter för det facila priset av 10 kr styck, så nu ska jag komma på vad jag ska göra med dem. Ack, dessa ljuva pysselproblem!