torsdag 28 april 2011

Den underskattade spjälan

Visst är det något riktigt hemtrevligt över träspjälor?

Sådär att man måste kasta sig över en loppishylla om den har spjälor,  och totalt negligera det faktum att man måste ta den på cykeln, och inte riktigt vet om det går att cykla med den. Ja. man är även lite osäker på storleken rent allmänt, för det kan mycket väl vara så att hyllan är för lång för det bord som man tänkt ställa den på.

Äsch äsch, petitesser mina vänner, petitesser!

För det gick utmärkt bra att cykla med den (man har väl varit med om värre) och den passade perfekt till bordet!


Bordet på bilden är inte samma bord som jag tänkt ha den på. Dock var det bordet helt fullproppat med grejer och synnerligen ofotovänligt. Den lilagrå färgen är jag dock väldigt osäker på.

onsdag 27 april 2011

Du är det finaste du har

En kollega sa en gång till mig att när man är i ett förhållande med någon så upphör man att vara ett "jag" och blir istället ett "vi". Denne person sa mycket ogenomtänkt, men jag tror att detta var det absolut dummaste.

Jag kommer alltid att vara ett jag.
Jag är en individ med egna tankar, idéer och drömmar.
Jag har en egen vilja.
Jag ger aldrig upp den jag är.

Jag är fullständigt övertygad om att man måste vara komplett i sig själv. Jag måste vara lycklig och glad i den jag är, man kan inte gå och vänta på att någon annan ska göra ens liv fullständigt. Den uppgiften kan man inte lägga på någon annan.

Om någon frågar mig "Vad ska ni göra i helgen?" så har jag god lust att säga att personen inte behöver nia mig. Jag och herr Fräken sitter inte ihop. Det finns massor av grejer som jag gör själv eller med någon kompis, och detsamma gäller för honom. Jag är mig själv, även i ett förhållande.

Det handlar inte om att vara självcentrerad eller att anse att man själv är viktigare än alla andra. Det handlar om att inte tappa bort vem man är om man varit så lyckligt lottad att man hittat sig själv.

tisdag 26 april 2011

Myrsinemysterium

Hörrni, nu är det kris på torpet!!!

Mitt ena Myrsine-träd, som jag har lyckats hålla vid liv över det mörka vinterhalvåret, deppar. Kan hända att det råkade ut för en smärre period av torka (men bara för några dagar), när jag drabbades av tillfällig minnesförlust..  Nu har det alltså dykt upp torra kvistar, och blad har rasat, i alla fall på ena sidan.

Jag har försökt muntra upp det genom att plantera om i finaste krukan, knipsat bort det torra kvistarna, duschat det varannan dag och låter det stå soligt. Vad mer kan jag göra? Eller är loppet kört?

Och inte nog med det, påskledigheten är slut också. Det borde verkligen bli fler helgdagar i samband med påsk. Vad är det för fel på Fjärde dag påsk, jag bara frågar?

söndag 24 april 2011

Svårigheten att hitta en bra film

Såhär i påskhelgstider vill man ju gärna se någon bra film (efter att man haft en hård dag med pysslande). Men bra filmer kan vara förvånansvärt sällsynta.
Och det trots att jag bara undviker följande:
  • Filmer där Adam Sandler,  Al Pacino eller George Clooney (om filmen inte heter något med Ocean, för då går den faktiskt att se) spelar huvudrollen
  • Människor som springer runt omkring och är smutsiga i ansiktet hela filmen igenom
  • Krigsfilmer (brukar oftast innehålla människor som springer runt och är smutsiga i ansiktet också)
  • Filmer som handlar om en ensamstående mamma med minst tre lillgamla telingar, och där antingen mamman eller någon av barnen dör i sällsynt sjukdom
  • Filmer där man på omslaget beskriver att någon/något i filmen "spårar ur". Aldrig ett bra tecken.
  • Filmer med alltför många adjektiv i titeln, tex vild, galen, tokiga eller knasig.
  • Undergångsfilmer.
  • Filmer som "är baserad på en sann historia".
  • Filmer regisserade av Tim Burton.
  • Filmer där man på omslaget inte kan beskriva vad filmen egentligen handlar om. Inte heller ett bra tecken.
  • Filmer som handlar om amerikanska ungdomar på college.
  • Filmer som är "konstnärligt" filmade, typ med skakig handkamera eller hela tiden ur grodperspektiv.
  • Filmer som bara fått bra recensioner av tidningar som man aldrig har hört talas om.
  • Filmer som utspelar sig på en ubåt.
  • Filmer där man lagt ner mer tid på vapenstrider än handlingen.
Jag veeeeet - knappt några krav alls!
Har ni några  fler tips på vad man bör undvika, eller till och med tips på riktigt bra filmer?

Pärlhyacinter är i alla fall alltid fina att titta på!

lördag 23 april 2011

Ingen betjänt i påskägget

Det finns en sak som jag verkligen tycker är jättemärklig!

När man en långfredag både har strött ut Ikeainköp över hela lägenheten, gjort smörgåstårta som producerat otroliga mängder disk samt tvättat många påsar med tvätt, så är det ingen som tagit hand om det och städat upp tills man vaknar på påskaftonen!
Ytterst egendomligt.
Dessutom ser det ännu värre ut på morgonen i solens ljus. Så nu blir det att städa och börja organisera om i garderoben då det har inhandlats diverse lådor.

Och så kan jag meddela att det är mer folk än vad man kan tro som åker till Ikea en långfredag.
Pust.


Lite har man ju hunnit med att spraya, och mer ska det bli! Här ett par ljusstakar som tidigare var silverfärgade, men de såg liksom för plåtiga ut då.
Tavlan i bakgrunden är också ett pysselprojekt. Ramen började på ett korsstygnsbroderi med en tjäder (...), men hyser nu en bit av en favorittapet.

torsdag 21 april 2011

Den perfekta planen

Äntligen är dagen här!
Ja, den dag som jag har väntat på ända sedan jag började jobba igen efter julledigheten för 14 långa veckor sedan. Nämligen skärtorsdagen! Nu ska det bli påskledigt!

Ledigheten har jag tänkt lägga upp på följande sätt:

Skärtorsdag, eftermiddag: Falla i koma
Långfredag: Åka till Ikea!
Påskafton: Ta sovmorgon och pyssla som sjutton
Påskdagen: Ta sovmorgon och pyssla som sjutton
Annandag påsk: Ta sovmorgon och pyssla som sjutton


Ja, ni ser ju, den planeringen kan bara inte misslyckas!
Jag inledde pysselhelgen redan igår kväll med att måla en köksvägg medan middagen puttrade i ugnen. Det gäller att inte låta någon tid gå till spillo!



Och äntligen har jag lärt mig hur man syr knapphål med min symaskin. Det underlättar faktiskt att läsa bruksanvisningen! Till dessa kuddar har jag använt olika loppisfyndade knappar med ungefär samma färg men med lite olika utseende.

tisdag 19 april 2011

Fråga mig inte hur det här gick till


Ena stunden låg jag i soffan, och andra stunden stod jag vid köksbordet och målade på fri hand. Hur roligt som helst och hur nöjd som helst!

Inspirationen kom härifrån, så mycket vet jag i alla fall!

Byrån är ett gammalt loppisfynd, och jag har målat bladen med grön hobbyfärg från Panduro. Porslinsknopparna kommer från Indiska.

måndag 18 april 2011

Lite grönt och blått till påsk?

Nämen, jag HAR ju gröna fingrar!

Min klöverplanta har nämligen börjat blomma på nytt, och med många fler blommor än tidigare. Jag som inte ens brukar få blommande växter att överleva vägen hem från blomaffären.

Jag har dessutom lite blåa fingrar nu, efter en del målande.
För dagarna på konferens var ju inte helt värdelösa, trots bristen på shopping. Mitt bland alla föreläsningar fick jag nämligen en pysselidé! Varför inte måla porslinsmönster på en tavla? Jag återanvände en dukpannå från en loppistavla som jag köpt för ramens skull och målade helt sonika över det gamla motivet med vitt. Nu finns alltså Mega musselmalet på tavla hos Fröken Fräken. Och det kan nog bli en tavla till.



lördag 16 april 2011

Självklart, ju!

Låt säga att man besöker Clas Ohlson en fredagseftermiddag och inhandlar sig en flaska vit sprayfärg - eftersom det äntligen har blivit så pass varmt utomhus att spraysäsongen kan ta sin början!. Och den manlige försäljaren säger:
- Jaså, och vad har du för något som du ska spraya den här gången då?

Har man köpt lite för mycket sprayfärg då? Eller man är så exceptionellt vacker, begåvad och ett föredöme för alla i världen, att försäljaren kommer ihåg en därför?

Jaaa, det måste ju vara det sista alternativet.


Den här helgen har jag en liten gäst, som också tycker sig vara exceptionellt charmerande. Men det här med att bädda sängar är inget som han befattar sig med.

torsdag 14 april 2011

Inga märkligheter

Äntligen hemma! Och dessutom redo för påsk - det är pyntat och klart!

Ja, ni ser väl påskliljorna i plåtburken? Det är ungefär så mycket gula påskigheter som jag mäktar med. Det viktiga med påsken är ju trots allt att man är ledig och får pyssla. Jag har väl sådär en tjugo projekt som jag klurar på - inte märkvärdigt mycket alls! Först på pyssellistan ligger att tota ihop något av finfina blåmönstrade tyger som fick följa med mig hem idag.

För man måste verkligen muntra upp sig när man kommer hem efter en konferens där det inte hade avsatts någon som helst tid för shopping (!!!)


Tygstuvar från Sanderson, fyndade på Ohlssons tyger.
Plåtburk från Granit.

måndag 11 april 2011

Märkliga beslut

Nej, det där jobbet som jag sökte var tydligen inte för mig. Eller, jag tycker fortfarande att det helt klart var ett jobb för mig, men det var visst inte bara upp till mig att bestämma det.. tänka sig! Men, om de inte vill ha mig så vill jag nog inte ha dem. Det är bara att leta vidare.

Så nu packar jag väskan för en liten tripp västerut, och muntrar upp mig med lite smaskigheter under tiden.
Och självklart måste man passa på att fotografera jordgubbarna innan man äter dem - det fattar ju alla som är i bloggbranschen!


Men lite ledsen känner man ju sig...

söndag 10 april 2011

Märkliga härligheter

Nog är det märkligt ändå, att det finns de som föredrar att behålla en bokhylla i honungsfärgad furulaminat framför ett sådant här vackert skåp!
Men ingen är väl gladare än jag för det, eftersom det är av den anledningen som skåpet har hamnat här.

Öppnar man dörrarna så står det klart att detta inte används som ett vackert tittskåp, där saker elegant har placerats med fingertoppskänsla... För mig, som inte bor särskilt stort, måste förvaringsmöblerna verkligen fungera att förvara i. Så i detta skåp bor nu tygsamlingen - och den är redan trångbodd..

På golvet ligger min senaste virkade matta! Jag rev remsorna till denna själv, genom att offra två påslakan i bomullssatin som jag aldrig gillat. Det tog ungefär två kvällar att virka denna. Det går helt klart åt mer remsor än vad man tror! Med obotlig optimism trodde jag att två påslakan skulle räcka till värsta vardagsrumsmattan..

Är man sugen på att virka en egen matta finns många beskrivningar på nätet, själv virkar jag helt fritt. Vill man kombinera olika tyger är det bättre att virka en rund matta än en avlång. När jag har försökt att blanda olika tygkvalitéer har mattans bredd blivit synnerligen varierad..




Nu ska jag fortsätta att gå omkring och se ut som om jag städar.

fredag 8 april 2011

Att kunna andas igen

Fredag, och äntligen börjar jag känna mig frisk och pigg igen! Nu ska det pysslas hela helgen lång, och städas.. ni kan ju gissa er till oredan som råder efter två veckors sjukdom då man knappt orkat lyfta handen. Tyvärr har ju herr Fräken då tagit över stafettpinnen i det här sjukdomsloppet, och ligger utslagen hemmavid.

Även om det verkligen inte har varit någon semester att ha varit så här sjuk, så har det varit en lättnad att kunna vila upp sig från jobbet och inte behöva tänka på det kaos som råder där. Kanske att man på måndag kan återvända med lite mer energi.

Räck upp handen alla som köper färska kryddor för att dekorera med, men som kanske inte är så bra på att använda dem i matlagningen! Och så lite av min bricksamling i bakgrunden...
Uppdatering: Stoppa pressarna!
(fast så kan man ju egentligen inte säga på en blogg - egentligen borde det heta Tryck på uppdateringsknappen!)
Yster som en kalv över att äntligen få lämna huset, så kikade jag in på en nyöppnad loppis. Mycket Rusta 2007, men så stod där en godbit också. En sliten men ack så charmig plåtburk, ca 30 x 20 cm stor. För en tjuga blev den min!!!


torsdag 7 april 2011

Be yourself. But not too much.*

Det sägs att man ska ge publiken vad den vill ha.
Men när jag tänker för mycket på vad publiken, och med det menar jag min tappra läsarskara här på bloggen, vill ha så är det inte säkert att det blir något som jag vill ha.

Jag kan inte skapa något bara för att ha något att visa på bloggen, men som jag sedan aldrig kommer att använda eller själv gilla. Med tiden har det blivit tydligare vad som är min grej och inte.
Det här med dekorerade påskägg är inget för mig. 
Eller föremål prydda med gamla bilder på barn som jag inte är släkt med.
Eller stolsdynor med volang.
Eller lägga till pluraländelsen -isar (bloggisar, sötisar, kramisar)

Och så får man tänka på att inte såra publiken med att inte alltid vara för uppriktig med sina åsikter heller.
Det är där jag brukar trilla dit... (fast jag gillar när ni har andra åsikter än vad jag har! Jag är inte ute efter att få hela världen att hålla med mig om allt)

Men ibland undrar jag hur många kuddar ni kan stå ut med att se?!
Denna kudde kan man i alla fall sy även om man säger att man inte kan sy. Enkelt tråcklande på framsidan med broderitråd. Själva kuddtyget är i linne, så det är lätt att följa trådarna och sy rakt. Ja, ganska så rakt ialla fall!


Allt som allt så är jag väldigt glad över att ni är så många som hänger här, trots allt. Eller tack vare allt.

*extrapoäng till den som kan säga från vilken tv-serie som citatet i rubriken kommer ifrån!

onsdag 6 april 2011

Kungörelse

Den eller de personer som beställt en omgång Höst med snöblandat regn ombedes omedelbart ge sig tillkänna och inhämta sagda Höst synnerligen skyndsamt då den blockerar leveransen av Vår.

En straffavgift kan utdömas om det bedöms att den felaktigt angivna leveransadress har lett till irreparabel skada samt åsamkat onödigt lidande.

tisdag 5 april 2011

Vill. Ha. Nu.

Tittar in på Ikea.se här på kvällskvisten och hittar de här skönheterna! Man får ju lust att åka till Ikea direkt om det inte vore så att man inte har bil, Ikea har stängt för kvällen, kvällshostandet har slagit till och sakerna inte än har kommit in till mitt varuhus.

Men hade det inte varit för det så.

Någon som spanat in tygerna i verkligheten? Är mönstret vackert tecknat även på nära håll?



Samtliga bilder från http://www.ikea.se/

En byrå och en biverkning

Bror Fräken var på besök i helgen, och med sig hade han en bit tårta som uppmuntran.

Bror Fräken -Var kan man sitta utan att få färg på sig?
Fr Fräken (en aningens sarkastisk samt mycket täppt) -Alltså, det går nog faktiskt bra att sitta i soffan, den brukar jag inte måla om..
Bror Fräken - Pfhui..
Fr Fräken - Men det var inte så länge sedan jag målade byrån bredvid!
Bror Fräken - ??? Den ser ju precis likadan ut!
Fr Fräken - Det är ju STOR skillnad, tidigare var den ljusgrå, nu är den ju vit!
Bror Fräken (muttrandes) - Ja jag ser då ingen skillnad...

Nu kan det ju visserligen hända att denna byrå ska få flytta ned i förrådet när jag piggnat till, jag har ett bord som ska få ta dess plats.
P.S. Nu är jag laddad med medikamenter, och förhoppningsvis på bättringsvägen! En av medicinerna hade som biverkning att man kunde bli väldigt pigg - kaaatchiiing säger jag!

Uppdatering kl. 19.30:
Hm. BESVIKEN! Ingen energiökning än så länge. Ja ja, jag plockar väl fram en ny film då.

måndag 4 april 2011

Not never näver

Jag har ju förr visat upp en del saker i näver som ni inte alltid sett tjusningen i..  men så är det ju, alla tycker inte om samma saker, tack och lov! Själv gillar jag det mesta där man kan se den mänskliga handen bakom; hantverk som ingen maskin har utfört.

Denna näverväska är mig dessutom extra speciell eftersom min mamma gjorde den under en period av näverslöjdande (vilket var riktigt hippt på 80-talet!)


För övrigt är det fullt krig här nu. Fröken Fräken vs Förkylningen från helvetet. Nu kallar jag in det tunga artelleriet!

söndag 3 april 2011

Mohahahaha!!!

Smält snö, smält!!!

(och det här är alltså temperaturen utomhus i skuggan )

lördag 2 april 2011

Nej, jag är inte bitter

Hoppas att ni alla har en solig, vårig och pysselrik helg, helt utan sjukdomar!

Själv har jag just återvänt efter en tur till affären för att proviantera, och känner mig helt slut efter den lilla promenaden. I isblandat regn...
Jag har ett outsinligt behov av mjukaste pappret, halstabletter, kylda drycker och DVD-filmer. För oh yes, det är jag, soffan och förkylningen ännu en dag. Nu tar jag i med hårdhanskarna och dyker ned i nostalgidimman för här ska det ses "Tracys hämnd".

Tur att man i alla fall inte lider brist på kuddar att vila huvudet mot.

fredag 1 april 2011

Det kanske finns hopp

Dagens bästa:
Jag släpar mig till apoteket, efter en natt då man sovit sittandes (eller, sova och sova..) p g a att man är täppt i näsan och hostar lungorna ur sig, för att köpa nässpray och dunderstarka halstabletter. Man är fnasig, hålögd och ser mest ut som Rudolf med röda mulen, och tänker att man ska nog slå till på en undergörare till hudcreme. Men apoteksteknikern säger att den kräm man håller i inte passar, eftersom jag är alldeles för ung för den!

Dagens sämsta:
Det snöar. IGEN.
Det blir tydligen gräsmatta inomhus istället.


Kökssoffan nu i vitt!
Har inte än hittat rätt tyg till sitsen, det är tydligen ont om tygaffärer
i det fräkenska hemmet. Vilket är det enda stället som jag har befunnit mig på denna vecka..