måndag 20 juli 2009

Boklåda

En hel dag utan pyssel! Ja, tänk vad man utstår, egentligen.. ;-) Men nu är jag tillbaka på banan igen!

I förra veckan spanade jag in en gammal kökslåda på en loppis. Det var lite oklart huruvida lådan betraktades som skräp eller något som de ville ha betalt för. Sagt och gjort, man tog på sig en min som sa "ja herregud den här lådan ser ju anskrämlig ut, men något måste man ju ha för att förvara vertygen i" och frågade vad de skulle ha för lådan. Ansvarige herrn tittade medlidsamt på mig och sa "Hörrudu, den där kan då FÅ!". Inombords tog jag hoppsasteg och begav mig hemåt.

Lådan var klädd innuti med vedervärdig vaxduk och det satt ett fult metallhandtag på. Men efter slipning och vitfärg innuti, och slipning utanpå såg lådan mycket bättre ut. Framsidan på lådan tänkte jag först måla också, men så tittade en söt ljusblå färg under fram så den fick vara såhär. Sedan blev det ett handtag av grovt snöre, och schablonstämpling. Och så har man en boklåda att ha bredvid sängen. Eller ta ut till hängmattan.




27 kommentarer:

Kristin sa...

Ahhh, härlig låda! På loppis igår så köpte jag faktiskt två små lådor till någon byrå eller sekretär, som jag ska måla vita. 25 kr/st gav jag, och min syster köpte också en, och loppisdamen höjde på ögonbrynen när vi helt plötsligt nästan länsade lagret av små udda lådor. Jag har köpt sådana tidigare. Målar dem vita och har dem på köksbänkarna med t ex socker, salt, kryddor, vinäger i. Din var ju modell större, så den passade helt klart bra till böcker och tidningar!

Jättefint, men så är det ju med allt du trollar fram. Ditt vardagsrum i förra inlägget... dreglar... snyggt!!!!!!

Kram kram från K

Bokmalen sa...

Vad tjusigt!! Tack för alla tips å idéer du bjuder på. Känner att jag har en massa att tänka på nu. ;)
Kramen, Maria

Livet i lillstugan sa...

Vilken smart idé! Tänk att det enkla ofta är det bästa =)

Sigrid sa...

THATS IT! Står inte ut med ditt pyssel och fina fynd och vad du gör med dem. Nu ska jag minsann med börja loppisleta! *smått grön av avundsjuka*
Det blev ju kanonfin din boklåda!
Kram
Sigrid

Pieni Lintu sa...

Oj, jag har läst Lotta-böcker!!! :D

Unknown sa...

Den blev ju såå snygg. Får nog ta och bege mig ut på loppisjakt ;)

Lotta läste jag med :)

Kram Maria

rustik charm sa...

Jobbigt med en dag utan pyssel:) Fin lådan blev:) Ha en bra dag.
Kram Kristina

Emelie sa...

Så mysigt med lådan! Det blev ju alla tiders! Och att du lyckades få den utan att betala också...toppen!

Signe 1 sa...

Superfint blev det med lådan:-) Du är en sån inspirationskälla så jag tror jag spricker, hihi. Må gott!

Grodmamman sa...

Du menar att du hade en hel dag utan pyssel?!?:) Har det hänt förrut?:)Fast jag kan tänka mig att det säkert pysslades uppe i huvudet på dig!:)
Fin lådan blev.
Kram

Pysselprinsessan sa...

Smaken är som baken och tur är väl det att det går att fynda gratis! :) Loppisen som behövde vägbeskrivning var inget gratisställe direkt... Oj, sånt gör mig Arg!! ;P Jag hittade en kruka som jag vet finns på Buketten för 19,50, den kostade 30 kr på loppisen. Och ett glas som jag köpt på Indiska, oxå för 19,50, kostade 30 kr på loppisen!!! "Köp gammalt, betala dyrare än nytt!" hade det kunnat så på dörren! Synd, för det fanns mycket fint! Av principskäl köpte jag såklart inget!! Tjurig som man är!! :D

Åh, vad fint du har det i vardagsrummet! Här är inte ens väaskorna uppackade, men vi har städat iaf! :) Det har ju bara gått en vecka sen vi komm tillbaka... ;P

Men alltså! Vi ligger på nåt sätt på samma våglängd här i loppis/inrednings/pyssellivet! Vad tror du jag i hemlighet gått å spanat på på loppis de senaste 2 somrarna? Jo, en fin gammal flora! Jag förstår absolut din Befogade lycka! För jag har inte hittat någon... än...

Jaja, ett åskoväder kapade vårt internet i onsdags så vi har en hel del svensk webb-tv att ta igen! Internet kom precis tillbaka och sambon sitter redo i soffan för att titta på Trädgårdsfredag och Stora Byggslaget! :) Inge mer bloggande idag alltså!

Kramar

Rester till middag sa...

Fint och praktiskt!
En låda i all sin enkelhet, men ändå så fin.

Helen sa...

Du bara sprutar ur dig helt otroliga idéer hela tiden, är så impad!

Anonym sa...

Den blev verkligen fin under dina magiska händer!
Kram Anna

Unknown sa...

Ja men tänka sig! Det blev ju tokbra! Finurligt! :)

Krukmakeri hemjord sa...

Tassade förbi din blogg..Ser mysigt ut*L*

Madeleine Berglund sa...

Vilken snäll loppisman. Var ska du ha din urtjusiga boklåda någonstans? Jätte snyggt blev det. =) Kram Madeleine

Mitt skabbiga chica hus sa...

Men halloj fröken fräken, här har det pysslats minsann medan jag har softat på landet. Fick lite pysselnoja där ett tag och var tvungen att visa farmor hur man gör när man målar nåt lite shabby, ha ha.

Fint pyssel som vanligt iaf. Själv har jag en STOR tidningslåda som det står tidningar på, där förvarar jag allehanda magasin.

Kram kram
Mia

Ingrid sa...

Hej,

De kostar 479 kr vilket jag tror är ett bra pris.

Du har nog snyggaste boklådan i stan :0)

~Livet i byn

Mari sa...

Tjaaaa vem kommer på att köpa en gammal låda??? Och visps så är den skitfin. Förstår de i affären om de undrade...

Ha en bra fortsatt kväll!!!

Monkan sa...

Jag är inte heller nåt stort fan av gult, hos/på mig själv. Helst hade jag velat ha gröna eller kanske rosa, men det var bara gula som fanns kvar i rätt storlek, och det är jag faktiskt riktigt glad för! De känns verkligen helt rätt! Med fötterna på huvudkudden så gick det jättebra att sova i dem ;-)

Aha, så Fröken besitter skådespelartalanger också minsann. Verktyg, va. Men hörru, det är väl lite fult att luras? En boklåda att ta ut till hängmattan... hur länge tänkte du hänga där då egentligen?! Om du ska behöva ha med en hel låda med böcker ;-)

Nu finns det ju ingen före-bild (ähum...) men med min enorma föreställningsförmåga så inser jag vilken total förvandling denna låda genomgått, ja helt enkelt från en ful ankunge till en svan :-)

Hoppas det gick bra med bakandet, ja fattas bara annat om du t.om satt och vaktade :-) Kanske har du också bjudit vädergudarna på en och annan kaka? Så att de sköter sig bättre än förra året. Stort grattis så här lite i förskott :-)

VITA NYANSER sa...

Vilken superfin låda! Jag är så imponerad av din kreativitet, den bara sprudlar!!! Så fint du gör hela tiden. Så snyggt du har i vardagsrummet!!! Fint på det lilla bordet oxå. Snygga lådor du har lyckats komma över! Jag har missat så många inlägg, hm...inte bra att åka bort ... = )...fniss....

Tjära, åh, ja, jag bara sniffade hela dagen ekan var nytjärad. grannarna kom oxå och njöt av doften. Kanske man skulle ha en burk och öppna när höstmörkret faller = ), jag som vill spara sommaren i en burk = ).

Ha det bra du superpyssliga, så kul att kika in här!

Kram l-l

homebylina sa...

Här har vi en brud som kan fynda...=)Kanske skulle gå loss på vårt gamla kök nere i källarn (används nu som verktygsförvaring), riva dän en låda...undrar vad gubben här hemma skulle säga...=)Ha en bra födelsedag! Kram Lina ps. grattis oxå =)

Bella sa...

hi hi snacka om att du kan göra fynd och dessutom till rätt pris, tur att inte alla kan se potentialen i gamla slitna saker som du gör, du är verkligen grym på att få till det!! Lådan blev superfin!

Kramar Bella

Smultronlycka sa...

Hej!!
Ååå lådor kan man aldrig få för många av ;)
Så fin din låda blev!!Vad kul att du fick den helt gratis!!
Min pyssel lust börjar komma tillbaka då jag nu är fri från mitt jobb som tagit min kraft och tid senaste tiden!
Skönt att man fått tillbaka gnistan!
Ha en fin tisdag!
Kram Anna

Villa Carl Larsson sa...

Vilken frän boklåda. Helt perfekt ju!! Du är allt bra fiffig som vanligt.

Madicken sa...

Vilken rolig idé! Jag älskade Lotta när jag var liten, böckerna är ju såå mysiga.

Och sen vill jag passa på att säga grattis i efterskott, har inte kollat bloggar på ett tag, så det hade jag helt missat.

Ha en trevlig sommar nu, och försök få lite sol, trots allt roligt pyssel :)