måndag 1 juni 2009

Siffror är också skoj

Ja, inte blir det mycket pysslat när solen steker och det är varmt som om det vore högsommar. I ett försök att vara lite energisk påbörjades sovrumsommöblering igår. Inte ett smart drag. Snabbt blev det alldeles för svettigt, och jag ägnade mig mer åt att ta pauser än att faktiskt göra något.

Idag är det mer som vanligt - blåsigt och +14 grader.

Allt är inte bara snirklighet och söta häggblommor. I Stockholm slog jag till på en väggkalender (A3-stor) med siffror, som jag tror ska få hänga som dekoration i köket och visa det datum som är snyggast. Kalendern kommer från Granit. Och jag har loppisfyndat den stora vita plåtboxen - kan det vara något som ursprungligen kommer från Bruka?



26 kommentarer:

Mjuka sa...

Åh vilken kalender, me like a lot!!!
Ha en fin dag vännen
kram Malin

Pieni Lintu sa...

Wow!!! Jätte snygg kalender!!!

Mari sa...

Visst är det kul med siffror oxå och den var ju läcker, skulle sitta fint i köket mitt....
Granit har mycket snyggt, önskar de fanns här i stan.

Tråkigt bror du har som inte fattar loppis, fast han verkar vara en bra privatchaffis iaf fast han inte stannar där du vill.

Ha en bra dag önskar jag i ett soligt Jönköping. Mindre roligt att ge sej iväg och jobba vid kl 2.

Signe 1 sa...

Superfiin kalender, och plåtlådan då!!:-) Me like! Ha en bra dag, Kram Sofia

Nettan sa...

Å vad glad jag blev nu, jag har letat efte en sån där kalender med stoora siffror! Blir till att rusa till granit alltså! Tackartackar för tipset!
Så snyggt med dina helt svart vita bilder..läckert!!
Kram Nettan

Hem och Lycka sa...

Finfin kalender och lådan är ju jättesnygg!

kram Mia

Made in Persbo...Carina sa...

Kan tro att det var svettigt att möblera om i hettan!
Fina fynd du gjort! Jag var också på loppis i helgen och fyndade. Lustigt att man kan bli så glad ända in i magen för några gamla grejer *fniss*, man måste vara lite tokig tror jag.
Ha det gott! Kraaam, Carina

Speja sa...

Snyggt. Älskar både siffror och bokstäver - i inredningen alltså.

VITA NYANSER sa...

Vad snyggt! Superläcker kalender! vilken fin stor låda du har hittat, kul med fynd. Åh, nu var det längesen jag var på loppis, nu börjar det bli dags. Loppissuget börjar ta vid....= ).

Ha en skön dag!
Kram L-L

Jo sa...

Ja, den fina kalendern kommer ju att passa finfint till sifferhanddukarna! (Jag stod och fingrade på dem, jag med, när jag var på FB.. :) )
Boxen blir jag lite avis på, den var ju jättefin!

Jag var ju smart och slipade i solen... svettigt och dammigt. Ingen jättebra kombination ;)

homebylina sa...

Bruka eller ej...snygg var den! Även kalendern =)Ha det gott! Kram Lina

HUSnrNIO sa...

Fin kalender i min smak. Trevlig kväll!

Grodmamman sa...

Snygg burk och kalendern var super snygg!:)
Jag känner som du inför mors dag när det gäller fars dag! Saknaden blir extra stor just den dagen när "alla andra" firar sina mammor eller pappor. Hoppas ändå att du hade en bra dag!
Du är rolig du, börja möblera om i denna hetta!:) Här har vi haft ännu en dag med över 20 grader i skuggan, men det verkar som om det är slut redan imorgon.
Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Läcker kalender! Supersnygg som dekoration.

Har inte testat Butinox snickerifärg ännu, bara väggfärg och takfärg. Är snickerifärgen bra?

Hoppas du har haft en fin tisdag! Och får en bra onsdag... :-)

Villa Carl Larsson sa...

Hej Fröken Fräken :) Det märks att det är lite stiltje på bloggarna nu när det varit så fint väder. Gäller att passa på och njuta när det ändå är sol och varmt. Ni har väl haft riktigt varmt där uppe med?! Skönt!

Ha det fint. Kram Josefin

Tulipa sa...

Den där kalendern du...den var S*N*Y*G*G*!!!

chokladblomma sa...

Snygg kalender!!
Och burken också!!

Ha det gott!
Kram

Bella sa...

Riktigt snygg tavla, och plåtlådan var nog ännu snyggare!!!

Ha en bra dag!

Kramar Bella

Mitt smultronställe sa...

Jättesnyggt!! gilla oxå siffror och bokstäver!!

Hoppas veckan börja bra, kram Camilla.

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Ja, lakanet är ett gammalt barnlakan, verkligen sött. Jag funderar på att sy en gardin av det, fast jag har inget litet fönster. Attans. Men kanske när jag blir torpare en vacker dag?!

Mycket snyggt med 29 tycker jag som är född 29:e december. Plåtburken är mycket mycket snygg!

Jag har aldrig befattat mig klorin så jag är väl en aningens misstänksam till det. Blir ett tyg till exempel "vitare" av det? Möblering av sovrummet låter intressant trots långa och många vilopauser.

Ulriksdal är fantastiskt. Det är nu som det är sjukt mycket folk där. Fast jag är såklart där när det öppnar så man kan njuta ifred. Undr högsommaren är det betydligt lugnare och glesare med folk. Kram Madeleine

In my house sa...

Visst är SIFFROR skojjj =)

Kram på dig

Anne sa...

Hej!
Vilken snyggig kalender (eget påhittat ord, javisst!), måste åka förbi Granit när jag ska ha shoppingtripp i helgen, de har ju en massa fina grejer...börjar bli många ställen som ska avhandlas nu, hm.

Alltså, ljusstakarna i inlägget innan, jag tror jag svimmar så läckra! blev ju toksnygga då du målade dem... annorlunda, spännande utseende, me like a lot!

Burken kalendern står på var himla snygg den med... Bruka verkar ha så mycket fint, men det är dåligt med återförsäljare av dem i min trakt... eller så har jag inte hittat dem... vilket vore konstigt, men man vet aldrig!

My Taste At Home sa...

Kaklat badrum är alltid kul, men kanske inte det man prioriterar med tanke på kostnaden. Det finns ju faktiskt roligare rum att rusta - som fler ser. Hur som helst så var det nödvändigt för vår del, annars hade det blivit vattenskador.

Ett hus i vitt sa...

SNYGG!! Ha en fin vecka! Kram, Anette

Anonym sa...

Hjälp, en sådan vill jag med ha i mitt svartvita kök! Så härligt enkel och strikt. Vaar har du handlat den? Går den att finna på nätet månne?
Kram
Sigrid

Pysselpralinen sa...

Snygg kalender. De är bra de där Granitarna.
Igår promenerade jag en bit på väg hemåt och upptäckte butiken Årstiden som du nämnt ett par gånger. Trevligt att hitta den, men igår var jag sen så jag får återkomma någon gång när de har öppet.
Jag har insett att det där med målarprojekt nog inte är så mycket för mig. Jag har ju tålamod som en treåring och om det inte blir bra direkt och går rasande fort orkar jag bara inte med det. Att vänta ett dygn (!) på en oljefärg som måste torka skulle ju göra mig galen! Jag ska försöka mig på att måla en gammal korg när jag kommer hem ikväll, men vi får väl se om jag gör färdigt, eller om jag blir tvungen att lägga mig i en liten svag hög på golvet och bara ge upp av tråk.

Tacka vet jag syprojekt, de är på något sätt så himla mycket mer varierade och trevligare. Man kan sy en söm här och pressa lite där och vips är man klar!

I söndags provade jag din metod (som du väl använder ibland) att sy kuddöverdraget som ett vanligt örngott med en överlappning på baksidan. Perfekt att inte behöva sy en ful söm för hand på ena sidan efter att ha petat i kudden som jag tidigare gjort. Gud så smart jag kände mig! ;-)