söndag 28 september 2008

Saker faller på plats

Medan höstblåsten viner utanför fönstret går jag här och pular. Tygfyndet igår visade sig bli snygga vardagsrumsgardiner, och plötsligt börjar det se ut precis som jag vill ha det i vardagsrummet.

Träden utanför fäller sina löv och mina växter inomhus ser inte för muntra ut heller. Mina murgrönor får bruna och torra blad som faller av. Är de bara deppiga, har jag vattnat för mycket eller för lite? Någon murgröneexpert i läsekretsen? Den enda växt som jag är riktigt bra på är paradisträd. Jag vet inte vad jag gör, men de växer och får skott året om.

Efter viss beslutsångest har jag målat min Madonnafigur vit:

Före:


Efter:


Denna Madonna-figur kommer ursprungligen från min mormor, sedan har den stått hos mina föräldrar och nu har jag alltså tagit hand om den. Med tiden hade den fått lite skador här och där, vilket syntes tydligt när statyn var i olika färger och skadorna var vita. Det kändes som om den skulle bli vackrare helt i vitt helt enkelt.

Snart blir det tyst på bloggen i ett par dagar igen. Ska ut och resa med jobbet, det kommer en taxi och häntar mig imorgon på en okristlig tid, jag blir trött redan bara jag tänker på det. Så håll bloggen sällskap vetja, det brukar ni vara bra på!!

lördag 27 september 2008

Från turkos till vit

Ahh! Lördag!
Och faktiskt inget regn! Än så länge.. igår blev det som ett trollslag, eller kanske vädret ville visa att det kunde bättre, faktiskt en del sol!

Idag håller jag på och försöker bestämma mig om jag ska dra på en loppis en bit bort. Såg en stor annons om loppisen, den är hemma hos privatpersoner som ska flytta från hus till lägenhet. Det kan alltså röra sig om en salig blandning grejer, varav en hel del barngrejer och 80-tals prylar misstänker jag. Och jag tycker att det känns lite konstigt att gå hemma hos folk och rota bland saker...

Min turkosa stol har blivit vit! Det var ju en hel del vit färg kvar efter att jag målat minibyrån så jag flyttade penseln till stolen och målade vidare. Egentligen var det en rätt pigg turkosa färg, men det kändes aldrig som den riktigt passade in här. Och färgen var väldigt dåligt påmålad dessutom.

Innan: (hade inte speciellt många bilder på den, så det var väl ett tecken på att jag inte riktigt gillade den)



Nu:



Uppdatering 12.20: Det började regna. Och inte lite heller. Och riktigt otäckt isande kallt regn dessutom. Lät jag mig hindras från att cykla till ÅVM ?(utan regnkläder, I might add, eftersom jag råkat lämna dem på jobbet)Herregud, nej, inte den här Fröken Fräken inte. Och tur det, för nu sitter jag här och myser åt drygt 7 meter tyg för en tia, två urnor som ska "betongiseras" för en tia samt två förtjusande hängande ljuslyktor från världsbästa Lilla Lövskär.
Det var värt det.

fredag 26 september 2008

Blommande ljus

Så är det snart helg (kan aldrig gå fort nog enligt min uppfattning!) och med helgen kom visst regnet. Man får tydligen säga adjöss till stämningsfulla skogspromenader i solsken och cykelturer runt om i stan. Istället blir det inomhusliv. Och är det så mörkt som nu kan man behöva lite belysning. Och då kan man passa på att pynta till sin ljusslinga (sicken övergång det där blev då!)

Jag såg en bild på en ljusslinga med små blommor på i en tidning när jag låg hemma i värsta förkylningen i våras. Blev inspirerad och ritade upp och klippte ut små blommor. Genom att klippa ut sex kronblad kan man göra ett litet jack i två av dem och haka fast blombladen i varandra så att blomman sitter fast runt den lilla ljusdioden. Blomman är utklippt i arkitektpapper som är vitfrostat och lite vaxat.
På min ljusslinga är det inte vanliga glödlampor utan dioder som avger betydligt mindre värme, så jag kan inte tänka mig att detta skulle vara brandfarligt. Dessutom har jag inte slingan i soffan vanligtvis!


torsdag 25 september 2008

En fröjd för ögat


När jag behöver lite inspiration (alternativt få lite ångest över att jag inte har det så här renstädat) brukar jag titta in här. Så underbart!

Det kan behövas lite inspiration för just nu så får jag inte riktigt till helheten där hemma. Jag har energi och inspiration för diverse pysselprojekt men det går lite trögt att förvandla hela hemmet. Och gör jag något så blir det inte alls som det såg ut uppe i mitt huvud!

Några svar angående textkuddarna och brädorna:
Jag har använt mig av en textilpenna från Panduro på kuddarna. På brädorna ska man nog försöka att använda någon form av spritpenna, inte vanlig tuschpenna. Träet är strävt och kommer nog att trasa sönder spetsen på pennan till slut. Jag tycker att det är enklare att skriva med en rak, platt pennspets än en rund, särskilt om man vill få till en kursiv stil.

Vad gäller minibyrån så ska jag tapetsera insidan med tapetprover från Sandbergs tapeter. Utsidan hade jag ju som sagt länge problem med, eftersom träet blödde igenom. Efter mågna tips från er bloggare och ett par frågvisa samtal till färghandlare i stan, så provade jag med oljebaserad grundfärg för snickerier. Och det täckte helt! Min färg kom från Beckers som jag föredrar framför Nordsjö.

onsdag 24 september 2008

Knoppen över i:et

Vän av ordning borde verkligen börja fundera hur det egentligen gick med den där byrån som undertecknad hade sådant bekymmer med. Den där den underliggande träfärgen "blödde igenom" den vita färgen. Har jag eldat upp den? Glömt bort den?

Ingetdera. Det var faktiskt först i förrgår som knopparna kom på plats då de har varit slut på Indiska. Så, så här ser den ut nu!



I ärlighetens namn är den inte riktigt klar nu heller, jag ska tapetsera insidan av lådorna också. Ssssch!

tisdag 23 september 2008

Så slänger man ihop en textkudde

Vilken entusiasm för kudden!
Nu har en del av er undrat hur jag har gjort, men det är inte någon större procedur:

Jag har letat upp ett passande citat och klippt ut det tyg som jag tänkt använda till kudden (ska man kunna tvätta tyget så ska man visst tvätta tyget innan man skriver). Sedan har jag på papper innan testat lite olika handstilar för att skriva, och även testat att skriva på skräptyg för att få en uppfattning om tygstrukturen. Det går inte att få riktigt samma obehindrade stil som när man skriver på papper.

Sedan har jag måttat med ögonmått hur stort jag kan skriva och var orden ska vara och sedan skrivit. Jag är inte så mycket för att måtta ut med linjal! Sedan ska man stryka på baksidan för att fixera färgen från textilpennan.

Kudden har jag sytt ihop på vanligt sätt och även sytt raksöm runt om på utsidan i svart för att få till en kontrast.

Jag vet inte, var det något mer som ni undrade över?

Jag gav mig på brädor igår! Hittade lite brädor i naturligt blekt grått som jag tyckte kunde bli lite lagomt ruffa. Men jag känner att jag inte riktigt fått till dem. Kanske man bara skulle skriva ett ord? Större eller mindre stil?

måndag 22 september 2008

Man kan aldrig ha tillräckligt med kuddar

Det här med text på kuddar visade sig vara knivigt.
Först ska man hitta bra citat, som både är tänkvärda samt blir typografiskt snygga, d v s inte för stor variation på ordlängden, ord som ser snygga ut m m.
Sedan ska man fundera ut hur man ska skriva och i vilken storlek och vilket tyg som ska användas.
Och till sist är det inte säkert att det blir snyggt när man väl gör det, trots alla förberedelser!

Jag tror att jag kommer att få prova mig fram ett tag till och experimentera med olika stilar och storlekar. Jag insåg i alla fall att man inte ska försöka få det att se för perfekt ut, för det gör det ändå inte, så hellre lite snirkel och variation. Vill även hitta bokstavsschabloner så att man kan få en mer tryckt stil. Men detta är en kudde jag blev hyfsat nöjd med.




Citat från en Peter Lemarc-låt, trots vissa påtryckningar om att jag skulle använda öl-citatet.... ;-)

Nu har jag lite brädor på gång efter att ha involverat herr Fräken i detta. Ser jag inte upp nu kommer jag att ha text och bokstäver överallt....

söndag 21 september 2008

Stök byts till ordning

Ibland har man en övertro på sin egen kapacitet. Man är full av energi och gör osannolika uppskattningar på hur lång tid en sak tar.
Detta var något som gällde igår. Efter sedvanlig tur till Återvinningen så tänkte jag att nu kan jag ägna en timme åt att städa och organisera om i mitt städskåp (modell större) och i det skåp där jag har pysselsaker. Sedan kan jag ägna mig åt det roliga pysslet!

Tillåt mig skratta!

Det tog ju hela eftermiddagen. Det var ju så mycket grejer som lagts in huller om buller och som skulle ordnas om, slängas, flyttas osv. Jag hade ju varit ordentlig och köpt rejäla och enhetliga plastlådor på IKEA, så det var en fröjd att få sätta in dem i skåpen. Men däremellan var det väldigt tråkigt städande...

Jag har kommit på och fått tips om många fina citat, och jag har åtminstone bestämt mig för två stycken.. ni får förhoppningsvis se imorgon vilka de blev!

ett grått collage:



lördag 20 september 2008

Konsten att inte kunna låta bli

Nu kommer ett erkännande!
Jag har köpt något julrelaterat! Jag, som knappt kan acceptera att det är höst och således inte vill tänka på vinter och jul (julledigheten tänker jag dock gärna på, ungefär sedan semestern tog slut!)
Jag vet inte hur det här gick till, säger jag förtvivlat. Nåja, sakerna ifråga är inte helt oanvändbara nu heller. Och så är det lite roligt att jag hittade dem på ett helt oväntat ställe som jag inte alls trodde hade den här typen av stil på grejer, nämligen Rusta!





Härligt patinerade krukor i ruff stil och för bara en femma styck! Synd att det inte fanns i större storlekar. Jag köpte fyra krukor för jag såg framför mig hur jag skulle ha blockljus i dessa och använda som adventsljusstake! Men de kan ju redan nu användas, jag var ut igår och tog in en massa rönnbär som nu arrangerats i krukorna.

Hörrni, VAD ska jag ta och skriva på mina kuddar? Jag letar efter ett bra citat, och gärna något vackert men inte för allmänt förekommande eller för gulligt. Något mellan "Carpe Diem" och "Öl byggde denna vackra kropp".

fredag 19 september 2008

The pyssel will go on and on and on....

Aaaaah!
Fredagen börjar snart på riktigt! Och med riktigt menar jag när man återfår friheten och kan börja pyssla. Ja, lite städande blir det också. Det har framförts vissa åsikter om att det var hur piffat som helst kring min soffa. Då säger jag bara, beskärning, mina vänner! Ni skulle se hur det ser ut runt omkring soffan...

Här har vi några av ingredienserna för min pysselhelg:

Panduroinköp; färg, schabloner och prickigt presentpapper!



Snajsiga tyger!



För inte kunde ni väl tro att jag bara köpte en soffa när jag var till IKEA?
Vad har ni för planer?

torsdag 18 september 2008

The Sofa

Nya soffan är på plats!

Var det drägliga ljusförhållanden när det skulle fotas?
Ser man hur krispigt vit soffan är?
Har jag hunnit piffa?
Har jag städat runt omkring?

På samtliga frågor kan jag tyvärr svara nej.
Men man är ju ack så tapper och ställer sig över dessa umbäranden för att kunna ge mina bloggläsare vad de efterfrågar.
Jag ger er: soffan!!!

onsdag 17 september 2008

Hemma bäst



Gissa var jag har varit?


Nu är jag hemma igen! Ett himla massa skumpande i bil, på tåg och uppe i luften.
Blir ett lite kortare inlägg, och så hoppas jag på ljusa förhållanden imorgon så att man hinner fotografera the sofa. Fast jag undrar just om ni kommer att se någon skillnad mellan den gamla och den nya..?

måndag 15 september 2008

Favoritljuset!

Jag har tagit mig an en bildlig utmaning från Lisas inredningsblogg. Hon undrar vilken min favoritljusstake är.
Den som fått titta in i mina skåp och gömmor vet att där döljer sig en hel del ljusstakar så detta är allt annat än lätt! Jag tror att det helt enkelt får bli flera - jag kan inte välja!!


Mina vägghängda betongljusstakar för värmeljus! Stilrena.


Trådkorg med ljuskopp - jag älskar de där korgarna! Och så gillar jag när man kan använda något annat till ljus, som den stora vasen i bakgrunden.


Annan betongljustake som också är en bokstav - kan det bli bättre? Nu har jag vänt X:et åt andra hållet, men man kan ha ljus i denna.


Ljuslykta från Granit. Mys!

Någon annan som vill visa upp sina ögonstenar?

Nu åker jag bort ett par dagar, så jag hoppas att bloggen klarar sig själv. Jag tror att den blir glad om den får många kommentarer!

Istället för soffa

Här skulle det egentligen ha varit en bild på en snajsig soffa. Om det inte hade varit jämngrått ute, vilket gör det omöjligt att fota. Och man inte hade varit så trött igår kväll att man hade hunnit piffa till lite!

Istället - visst behöver man ett stort lotusfat?
Frågan är - måla eller inte? Det är i keramik, och den terracottafärgade leran syns lite igenom på vissa ställen (men för 35 kr kan man inte vara så nogräknad!)


söndag 14 september 2008

Så lite väggar







Jag gillar att måla mina egna tavlor. Jag gillar också att göra tygtavlor. Det är även fint att rama in tapeter, snajsiga kort, svartvita foton från IKEA och pressade blommor. Och så kan man hänga upp tomma ramar bara för att de är vackra. Samtidigt vill jag ha gott om tomma platser på väggarna. Och jag bor bara i en tvåa.

Detta är en kombination som inte går så bra ihop. Jag måste försöka rensa lite.
Men först ska jag åka till IKEA och köpa en ram till min Olle Eksell-affisch...

Tillägg! Jag har ju inte uppe alla dessa olika tavlor och prydnader på väggarna samtidigt - jag visar bara hur det växlar om... och att det är tuffa beslut att välja...

lördag 13 september 2008

Grått är flott!

Det var dags för mina puffar att få en mer höstbetonad klädsel. Och sällan har det gått så snabbt mellan att jag hittat tyg och sedan sytt av det. Hittade två tyger, det ena i ljusgrått lin och det andra i ull på loppis. Inköpta på förmiddagen och omgjord på eftermiddagen. För 15 kr blev det en stor golvkudde (stoppningen i kudden utgörs av mitt gamla duntäcke, funkar fint!) och klädsel till bägge puffarna.




Hoppas att puffarna nu ska trivas med den nya soffan. Ikea verkar ha hört talas om mitt förestående köp för deras lagersaldo visar att de har 6 st Karlstadssoffor på fredagen, lördagen, söndagen men på måndag har de bara fem!
Idag ska jag vara duktig och ta och mäta i mina skåp och se vilka lådor som får plats på bästa sätt. Nu ska städskåpet struktureras upp!! (Sedan kan det hända att jag ska till Återvinningen också)

fredag 12 september 2008

De lätta frågorna

Jag har ju fått en utmaning med frågor att svara på från Medaljongen

Och det verkar ju bra mycket roligare än att sopa rent på min balkong, so here goes..

Fem saker i min frys

* Rabarber
* Hamburgare
* Köttförssås i portionsbyttor
* Grönsaker
* Mat som jag inte har lust att äta just nu

Fem saker i min garderob

* Tunikor
* t-shirts
* jeans
* en och annan jacka
* underkläder

Fem saker i min bil

* Har ingen bil


Fem saker i min handväska

* Plånbok
* Jobbets mobiltelefon och min privata
* Digitalkamera (för man vet ju aldrig)
* Pennor jag aldrig kommer ihåg att rensa bort
* Extra Lypsyl

Nu ska jag då skicka vidare denna utmaning till fem personer, det får nog bli

Sara med flera
Mias värld
Lisas inredningsblogg
I mitt paradis
Pysselprinsessan

Ta er an den, om ni har tid!

On a different note


Sådant här brukar jag ju inte skriva så mycket om, men jag kände att det kunde vara dags ändå.

I dessa tider pratas det mycket om sorg och döden. 11 september, mordet på Anna Lindh, och på något vis alltid om dem som dog i tsunamin.

Min mamma dog bara någon vecka efter Anna Lindh. Det var ingen knivbeväpnad galning som smög på henne när hon handlade på NK, utan det var en fruktansvärd sjukdom. En sådan som många människor drabbas av, men som inte är ”mediaintressant”. Varför är det så mycket värre och viktigare om någon mördas eller dör i en tsunami?
Min mamma tynade bort, och plötsligt fanns hon inte mer. Ena stunden andas hon i en säng på sjukhuset och i nästa stund påstår någon att hon inte finns mer. Hur är det möjligt?
Det fanns så mycket mer som hon hade velat göra, uppleva och se. Och som jag hade velat göra, uppleva och se med henne. Och jag har så många frågor kvar som jag aldrig får ställa.
Hon är saknad, älskad och inte bortglömd.

Det sägs att tiden läker alla sår.
Vilket skitprat, säger jag.
Och september är ingen toppenmånad.

torsdag 11 september 2008

Och!

Igår kunde jag inte hålla mig längre.
På vägen hem från jobbet virvlade jag in i en färgaffär och köpte textilfärg. Nu ska här "tryckas" mönster på kuddar!

Jag utgick från en mall, ett &-tecken utskrivet i mycket stor storlek på A3, som jag ritade av på tyget och sedan målade jag. Busenkelt! Och bra resultat, så här kan det nog bli kuddar i parti och minut. Men ska man nu ha en ny soffa måste man ju ha lite nytt i kuddväg. Så är det ju bara.



Tack för alla era sofftips! Det ska bli affär av, det känner jag bestämt! Bara nu soffan finns inne.. jag kollar oroligt lagersaldo, men det vet jag inte om man kan lita på.

onsdag 10 september 2008

En ny soffa?

På söndag drar den här Fröken till IKEA. Och när det även kommer att ske i sällskap av ett släp så borde man ju verkligen passa på att slå till på den där soffan som man har tänkt köpa i ett par år.

Så, nu min testpanel har ni någon erfarenhet av Karlstadtygsoffor? Hur är de? Håller de sig bra? Åsikter välkomnas! Naturligtvis ska det bli vit klädsel, och eftersom den kan tvättas i 60 grader så låter det ju genomförbart.



Mental note: Kolla att soffan går in i lägenheten!

tisdag 9 september 2008

Vackra sprickor

Här kommer mina tallrikar som köptes i lördags. Tyvärr fick jag inte med den fina krackeleringen som var. Jag gillar det enkla mönstret - blommigt och snirkligt är nog inget för mig. Vitt med inslag av svart, det är härligt! Jag gillar också att tallrikarna är lite ojämna och olika tjocka. Ingen tråkig standardisering här inte! Nu skulle jag vilja hitta något dekorativt att lägga i faten.. något mörkt tror jag... Förslag?





För er som har undrat i nedanstående inlägg:
Tyget på tygtavlan har jag hittat på en lokal tygaffär, tyvärr vet jag inte vem som trycker tyget. Jag har inte hittat något namn!
Kuddarna är (så klart) hemsydda, och fårskinnsfuskpälsen kommer från Åhlens, baksidan är i fleece från Ohlssons tyger, och det beigebruna lintyget och det mörkmelerade tyget är från IKEA.

måndag 8 september 2008

Ett par spjälor rikare

Jag har länge varit på jakt efter ett nytt soffbord, men kriterierna för detta bord har varit något luddiga. Det ska vara ett som är mer lantligt, fast ändå inte gulligt, lite som en bänk, med spjälor, och vitt. Olika planer har funnits, hitta ett på loppis, snickra ett eget... Men till slut hittade jag ett på Jysk! Det marknadsfördes som hallbänk/skohylla, men då får man allt ha en bra gigantisk hall samt skostorlek om man ska ställa skor där. För 200 kr fick det komma hem till mig!

Jag är inte helt nöjd med korgarna som står där nu, det ska nog bli något annat, men jag håller på och känner mig för. Däremot är jag helt nöjd med de gråa kuddarna i soffan, för grått smyger sig in just nu.


söndag 7 september 2008

Hur tänker folk?

Herregud, vilka galningar det finns där ute!

Ja, detta är den spontana kommentar man fäller efter att igår bevistat Återvinningens auktion. Återvinningsmarknaden, som nämnts ett antal gånger i denna blogg, är kommunens ställe där man kan lämna in de prylar som man inte längre vill ha och så säljs de vidare, oftast till förmånliga priser (om grejerna eller möblerna inte är exempel på vad som var hippt och trendigt för 10 år sedan, då är de oftast väl dyra). Man kan hitta mycket här, särskilt om man är villig att måla om eller fixa till grejen. Och det gillar jag! (någon som är förvånad?)

Med åren har personalen blivit kunnigare och insett att en vas av Stig Lindberg inte ska säljas för en femma, och när de får in mer värdefulla saker så säljs de på en auktion. Det var den auktionen som jag var på igår. Och därav kommentaren om galningar. VARFÖR skänker man bort supersnygga saker av Stig Lindberg, gamla trälådor, Upsala Ekeby-keramik, Lisa Larsson-figuriner??? Det var nästan plågsamt att se.

Jag var långt ifrån ensam på visningen, utan omgiven av diverse auktionsrävar och folk som kommit dit med välfyllda plånböcker. Jag har väl inte heller det rätta tålamodet att vänta ut det man vill ha tills det man vill ha äntligen utropas.. så jag drog vidare till själva Återvinningsbutiken istället. Hann även med en sväng till Kupan i stan. Ganska blygsamma fynd denna gång, men fina: tallrikar från Gustavsberg, tjocka och lagomt krackelerade med tre kungakronor på (har efterforskat och det är tydligen militärt porslin från 40-50-talet), två krukor och ett par deckare till samlingen.

Nu ska jag åka på visit!



Ny tygtavla! Hittade ett härligt retrotyg för ett tag sedan som passade perfekt som tygtavla.

lördag 6 september 2008

Fulltecknad lördag


Äntligen har jag hittat en liten gjutjärnsurna!


Vad har ni på agendan för idag?
Om ni råkar vara här i trakterna och ser någon som svischar förbi kan det vara eder Fröken Fräken. Det är fullt upp, och därför steg jag upp redan innan åtta, fastän det är lördag! (för mig är det alltså okristligt tidigt för att vara helg).
Jag ska på Återvinningen (som ääääntligen börjar med lördagsöppet), auktion, på teater och kanske lite andra kulturella evenemang. Det är kulturnatt (och dag) här i Luleå idag. Massor av uppträdanden, utställningar och andra begivenheter, och allt är gratis! Mycket roligare än diverse festivaler och jippon. Särskilt eftersom det inte existerar några öltält på en Kulturnatt..

Frågan är bara; när ska jag hinna pyssla något?

fredag 5 september 2008

Den pallen blev inte långvarig

I förrgår, under min vanliga sväng på Kupan, såg jag hur anställd bar från skåpbilen in en pall mot möbelavdelningen. Aha, ett nyanlänt fynd! Jag kvickade mig på efter, och i samma sekund som han ställde ner den så var jag där och grabbade tag i den och förde pallen i triumf mot kassan. Tunn böjträsits i teak och stålrörsben i mörkgrått. Och tre ben! Charmant! Till det facila priset av 25 kronor. Ovanligt dyrt fynd för att vara mig dock...

Sådant här, med lite retro/industrikaraktär gillar jag ihop med det vita. Faktiskt var den i ovanligt bra skick också, har sett liknande förut som alltid varit trasiga i sitsen, förmodligen för att den är så tunn.
Fast jag vet inte om någon kommer att få sitta på den - det är väl ett konstverk som ska tittas på?




I bakgrunden syns delar av min köksinredning. Ser ni sockeln? Den var i någon hemsk mörkbrun färg (som dessutom hade blivit skadad lite här och där) när jag flyttade in. Eftersom jag även bytte de fula vita plastknopparna på skåp och lådor till rostfritt vill jag matcha det med sockeln. Så hela sockeln har nu fått en ny "dräkt" genom självhäftande plast i rostfri färgton. Mycket mera snajsigt! Kanske en liten grej, men nödvändig för mig att ändra på!

Men vad det har blivit grått ute nu för jämnan. Det gör inte direkt under när man ska försöka fotografera inomhus...

torsdag 4 september 2008

Svisch, svisch!

Nu måste ni väl ändå hålla med om att detta är ett jättesnabbt pyssel! Knappt ett pyssel alls, egentligen.

Klipp lavendel i en lie bukett, häng upp för att torka på en skoltavla och skriv ett inspirerande citat. För inte vill jag minnas att det är september.




Men å andra sidan tror jag att jag och Ernst Kirchsteiger skulle funka bra ihop, Mia!. Bara jag får bestämma och han snickrar (och inga auktionsprogram tack!).

onsdag 3 september 2008

Röjt i trädgården?

I min inofficiella serie "Pyssla med vad du har hemma" (där del 1 kan sägas vara detta) har jag nu kommit till mitt pysseltips för en tavla som man lätt kan tillverka av grenar. Jag gillar ju lite mer ovanliga dekorationer på väggen, det behöver inte "bara" vara vanliga tavlor.

Till detta behövs grenar, så raka som möjligt, men det gör inget om de har några kvistar kvar. Fyra grenar ska vara lite kraftigare, det är dessa som utgör ramen. Sedan lägger man kvistarna som man vill ha dem. Här har jag fäst dem ganska glest.

Man kan antingen fästa grenarna i varandra med tunt snöre eller använda någon typ av lim. Jag använde limpistol senast, men jag tror att någon annan typ är bättre. Bara limmet blir osynligt. Ska man knyta fast grenarna bör man vänta tills de har torkat, annars krymper de och ramlar ut från "uppknytningen". Sedan har man en fin och annorlunda väggdekoration! Fiffigt nu när det är trendigt att dekorera med naturliga material och på trädtema.