torsdag 31 januari 2008

Ovanpå ett skåp


Här har man varit lite krasslig så det har varit ont om inlägg och besök hos alla favoritbloggar. Men jag är på G. Tyvärr var inte min kamera det, så jag får nog vänta till helgen med att ta bättre foton på sovrummet. Det är inte världens största sovrum (om än det mysigaste, som det känns nu) heller, så några tjusiga vidvinkelfoton kommer tyvärr inte att hamna här!

Istället, en Hjärtan på tråd planterad i en pressglasskål som jag har fått. Till höger ser man en glas"bubbla", en del av en ljusampel från Indiska som jag har vänt upp och ned på i väntan på att jag ska köpa kedja för att hänga upp den. Ett loppisfynd som kånkades hem i lördags! Lite oväntat att det är metalldelarna som försvunnit medan glasdelen är hel!

måndag 28 januari 2008

Klart att jag behöver!


Med ett "nytt" sovrum vore det ju trevligt med nya detaljer. Jag skulle också gärna vilja ha en annan lampskärm än denna svarta, och kanske man kan tillverka en egen med hjälp av en lampställning och organzatyg? Det stora rutmönstrade är en tapet, som jag funderar på att klä in olika lådor med.
Jag vill inte ha det för gulligt, därav lite betong!

Bilder från Clas ohlson, Ikea, Rusta och Design Online

Romantiken flödar?


Här kommer nu en smygtitt in i det nya sovrummet! Fortfarande så dras jag med det här blåa ljuset - ja, eller använda en blixt som gör att det blir ännu konstigare färger. Jag får mixtra ett tag till, och se om det kan bi bättre bilder.

Hur som helst drabbades jag av en minimalistisk och lätt romantisk ådra när jag skulle få till det här. Det engagerades flytthjälp som fick kånka skåp och bord mellan rum och till och från källarförråd.

Förutom sängen har jag nu ett gammalt bord och mitt linneskåp här. När man kommer in i rummet möts man av en härlig vit rymd och jag stormtrivs. Tapeten går i vitt men med en svag dragning åt rosa (väldigt lite, syns bara eftersom taket är extremt kritvitt). Först visste jag inte om jag gillade det, men nu har jag upptäckt att det faktiskt blev jättefint!! Jag är inte helt färdig än, bordet är belamrat med grejer, så på det blir det inga foton just nu!

fredag 25 januari 2008

Jippie!

Tadaa! Ärade besökare! Ett under har ägt rum! Tapeterna är uppe!!!

Hur det ser ut? Det undrar jag också! Har bara sett dem i kväll- och morgonmörker med en ynka fönsterlampa som belysning. Taklampan var jag tvungen att montera ned, och jag har inte hunnit få tillbaka den än. Sovrummet dröp av tapetklisterfukt igår och jag hoppas att det är bättre idag när jag kommer hem. Nu kliar det i fingrarna att "flytta in" och förmodligen möblera om.

I väntan på det slog jag till på en fyndbittyg från Almedahls, som kändes vårig, kvistar i vaser! 50-tals stuk i färgerna, det kan kanske bli en gardinkappa, eller kuddar eller..?

torsdag 24 januari 2008

Jädrans.


Fortfarande inga tapeter. Och snöstorm dessutom.
Nu går jag snart i strejk!

Jag fröjdas dock fortfarande över mitt tio kronors fynd, charmig ljusstake från Nittsjö, troligen formgiven av en herre vid namn Jerk Werkmäster. Frågan är nu vad jag ska dekorera med i "skålen" runtomkring? Några förslag?

onsdag 23 januari 2008

Vackra motiv

Efter ännu en sväng till Ikeas hemsida för att hålla mig uppdaterad förälskade jag mig i ett par av nyheterna på bildsidan. Sommar!!!



Och denna är till dig Linda:


Samtliga bilder hämtade från IKEA

Utställning


Är det fler än jag som har hyllor eller skåp i köket där man inte direkt använder sakerna utan de bara står där och är fina? Här är mina hyllor för det. Alltid ordning och reda även när det är kaos i övrigt.
Översta hyllan: rostfria burkar från Rusta, i mitten gamla glasburkar (auktionsfynd), och skålarna längst ned kommer från Granit och Kremmerhuset.

Fortfarande inga tapeter uppe! Däremot en omgång till med takfärg. Jag hoppas verkligen att tapeterna kommit upp idag. För nu orkar jag inte med att vakna mitt i natten, kallsvettig efter mardrömmar om att jag råkat skriva fel tapetnummer och målarna har satt upp terracottafärgade tapeter med påskliljor på.

tisdag 22 januari 2008

Tisdagstema - yta


En av det besvärligaste saker som finns att fotografera är saker med en spegel- eller glasyta. Här har jag lyckats kombinera bägge delarna, och det ser ut som föremålen vibrerar, har sprickor, är repiga eller buckliga! Inte riktigt så jag hade tänkt det, eller som de ser ut på riktigt..Det är verkligen en besvärlig yta...

För övrigt, vasen längst bak är ett 15 kronors fynd från Ica Maxi. Den ser lite rolig ut, som övre delen av en flaska som tappat sin underdel. Längst fram är ljuskyktor som nog ska förvandlas till krukor. De var lite för stora för att ha ljus i, man ser inte ljuset alls!

När det går på ett annat sätt


Jag tycker att det oftast inte alls blir som man tänker sig. Här begav jag mig ut stadens myller, på jakt efter ett vitt tyg, med ett mönster som snarare gick åt ljuvt(så mycket som jag nu klarar av) än grafiskt. Men vad kommer man hem med? Jo, gröna rönnbär på svart botten och vitt och svart-randigt. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. OCh kan slå till när ett reafynd uppenbarar sig! Jag är väl inte den enda som tycker att om man letar efter något specifikt så hittar man aldrig just det. Däremot är det lättare att hitta när man absolut inte ska ha något...?

Här har vi ju fortfarande vinter och mörkt, och gör man det för vårigt inomhus så blir det nästan plågsamt att titta ut och se väghyvlarna skrapa bort snö och is från gatorna. Så då blir det lite svart. Men det mesta annat hemma är väldigt vitt.

måndag 21 januari 2008

En utmärkelse!



Jag har fått en utmärkelse av Johi tänker till ! Vad glad jag blir över att jag kan inspirera och vara rolig och intressant att läsa! TACK!
Om jag då ska skänka utmärkelsen vidare så kan jag inte nämna bara ett fåtal, utan alla på min länklista är synnerligen värda en You make my day-utmärkelse! De är alla inspirerande, har mycket vackra bilder, och berättar på ett skojigt, intressant, mysigt och härligt sätt på sina bloggar om allt mellan inredning och åldersångest.

Mera vitsprejat!



Här har man fått hem sina sprejade fynd. Två ljushus från Jysk, egentligen röda med vitt mönster på taken, har nu blivit blankt vita. Ett kakfat, eller något annat?,loppisfynd och tidigare grönbetsat, har också blivit blankt vitt. Just fatet har så härligt konstiga proportioner, smal fot och så ett jätte"fat". Får se vad jag ska använda det till!

För övrigt så kom målarna i morse. Oroligt hörde jag hur de diskuterade olika speciallösningar. Special och hantverkare brukar innebära att det som görs håller ihop, men blir inte särskilt snyggt. Iiih! Kan man få ta renoveringsledigt och övervaka arbetet på plats?

fredag 18 januari 2008

Helg, på min ära!



Vad hittar ni på i helgen?
Själv ska jag snaaart iväg och fingra på ett till tyg som jag funderar på att köpa. Det är mycket reor nu. Farliga tider.... härliga tider...

Kvistarna!


Sesådär, nu har de vitsprejade kvistarna fått komma hem! Blev jättebra, och inte exakt heltäckande. Vill inte att de skulle se plastiga och blanka ut, det ska synas att det är riktiga grenar. Tills vidare står de parkerade i en zinkhink, så att de inte hinner gå sönder innan jag har bestämt mig för var jag ska ha dem! Jag har även fått hem ett kakfat på fot som blivit vitt istället för gräsligt grönbetsat, och två små ljushus i metall. Bild kommer!

Tjoho! På måndag kommer målarna! Det påstås att man kan lämna sängen kvar i sovrummet, täcka över den och ställa den i mitten. Men nog bör det bli ganska mycket spackeldamm? Nej, det är nog bäst att släpa ut den till det redan överbelamrade vardagsrummet.

torsdag 17 januari 2008

Ett inlägg i brickdebatten


Det var ju så tråkigt att ha ett foto överst föreställande mina halvfärdiga väggar, så här kommer fotobevis på hur jag förvarar veckans favoritbricka. Ståendes bakom fina glasburkar (borde ha ordnat burkarna lite snyggare innan...) Det är en gammal metallbricka som någon sprejmålat vaniljvit, och så har den blivit lite härligt nött. Jag har inte tänkt på att det kan bli så här fint när man målar metallbrickor (kan ju vara bra att ge sig på en bricka som inte är värdefull av en eller annan anledning). Köpte brickan i detta skick för en femma.

A hop, skip and a week..


...senare så har fortfarande inte mycket hänt i sovrummet. Så här ser det fortfarande ut. Gipsskivor som väntar på spackel och tapeter. Skivorna är tålmodigare än jag.

Efter jobbintervjun igår kände jag att jag behövde belöna mig. Egentligen hade jag tänkt vänta med nya sovrumsinköp tills tapeterna kommit upp, men det var helt omöjligt att behöva vänta så länge. Så jag slog till på en helvit (det kan ju aldrig bli fel) organzagardin med broderat bladmönster på, från Indiska.

När ska jag få sätta upp den då???

(jo, detta är ett av de naturliga ljus som man kan välja på nu, blått ljus, när det är lite ljusare ute, eller grått, när det är molnigt. På riktigt är det inte så här blått inomhus. Bara för att vara extra tydlig)

tisdag 15 januari 2008

Haka på!


Utmaningen om att berätta sju sanningar om sig själv har florerar lite överallt, bland annat här
Så nu får man försöka haka på, även om jag försöker vara lite hemlig!
- Jag kan inte somna om jag inte är kall, gärna iskall, om fötterna. Det går bara inte att somna om man är varm.

- Frukt och mat hör inte ihop. Jag gillar inte ananas på pizza eller bananer i kycklinggratäng.

- Jag har väldigt bestämd uppfattning om vad jag gillar och inte. Jag önskar mig aldrig "en ljustake" (typ vilken som helst) utan specifierar på detaljnivå...

- Jag vill inte ha barn (men jag är en trevlig person ändå!).

- Jag är allergisk mot pelargoner och tycker inte alls om denna blomma.

- Jag har alldeles för lätt för att börja oroa mig för helt orimliga saker, fast de verkar helt rimliga i mina tankar...

- Jag är en expert på Agatha Christies böcker. Detta har räddat mig många gånger då det har varit tal om uppsatsskrivning och föredrag.

Tisdagstema - tre


När alla andra verkar vara sugna på rosa som accentfärg så har jag helt trillat dit på grönt. Så här kommer mitt tisdagsbidrag på tre, tre gröna äpplen. Jag är en sådan som aldrig köper bara en ljusstake, utan håller mig till två eller tre, eftersom saker alltid är snyggast i grupp. För mig är tre av samma idealet. Men döm min förvåning när jag för en gångs skull knappt hade någon trio framme. Hur gick det till?

måndag 14 januari 2008

I väntan på...


Det är inte så lätt att pyssla på därhemma nu. Så man får nöja sig med att planera och fantisera lite. Jag är väldigt sugen på något av dessa nya tyger från Ikea till sovrummet, som gardiner. Vad ska man satsa på? Lite mörkare i 50-tals stil eller piggt och färgglatt? Alla tre gillar jag, fast de är väldigt olika i stil.

Bilder från Ikea, ihopmonterade av undertecknad!

Vårtecken?


Jag skulle så gärna se mängder av vårtecken nu. Om inte mera sol. Men detta var vad man möttes av på sin balkong på söndagsmorgonen. Och sedan kom det ännu mera snö. Min gran står härute nu, tillsammans med lite granrisarrangemang och fina kvistar som såg mycket finare ut innan snön och blåsten rörde om.
Var är blåmesarna?

fredag 11 januari 2008

Kaos del två


Här är min nya inspiration, fotograferad från Allt i hemmet (gammalt nummer) Visserligen handlar det om julpynt, men jag tycker det känns mer vårigt, med en kombination av vitt, mera vitt, svart och vackert grönt. Kanske jag kan få till sovrummet med inspiration från detta?

Snickaren dök upp en dag försenad. Jag som hade sovmorgon väcktes yrvaket av uppfordrande ringsignaler och fick studsa upp i förvirring.
Nu har jag stora hål, i omkrets, ej i djup, i mina stackars sovrumsväggar där det lösa murbruket knackats bort. Det byggs upp ramar av reglar och så ska det på skivor. Det ser hemskt ut! Snickaren påstår att det blir bra, men jag är skeptisk.

Jag försökte även deala till mig nya vita socklar, men då såg snickaren ut som om jag föreslog att skulle fylla rummet med vatten. Socklar SKA vara i mörkbetsat trä tydligen. Varför tycker alla snickare så? Om jag har ljusgråa golv och vita tapeter så ser det ju ganska så konstigt ut med mörkbruna socklar?!

Sedan har det kört ihop sig med tapetvalet. Den tapet jag vill ha merför merkostnader för mig. Jag vill inte betala. Suck. Jag skulle tydligen ha haft allt som det var....

onsdag 9 januari 2008

Kaos!


En del av köksbordet innan det blev förvaringsupplag. Hyacinter som slutat blomma känns våriga för mig


Oj,oj. Nu är det kaos hemma hos mig. Sovrummet tömdes helt igår, förutom sängen, (hoppas att jag inte hittar spik och sågspån i den när jag kommer hem!) och alla möbler och grejer är nu intryckta i resten av lägenheten. Man får ta sig i en snitslad bana till och från de olika rummen. Jag hoppas att denna renovering går fort!

Jag blev dock lite irriterad. Jag har haft en Pilasterhyllskopia uppsatt på en vägg i sovrummet. Den är i oljad ek och inköpt på EM. När den nu monterades ner ser jag att det har blivit stora oljefläckar bakom den!!! Det är väl ändå inget som man får räkna med?

tisdag 8 januari 2008

Tapetgudarna ler!

Eller kanske hyresvärden?
Jag hittade ju sprickor i två av mina sovrumsväggar innan jul. Nu har diverse overallklädda män varit in och inspekterat och beslutat att här ska det sättas upp skivor och det ska tapetseras om! Lägga noga märke till de två sista orden; tapetseras om!! Jippie! Nya tapeter! Jag känner att jag blir nästan religiös.

Goodbye konstigt rosabeigesandfärgade väggar och hejsan hoppsan vita väggar!
Nu måste jag bara förtränga allt jobb som blir med att jag måste tömma sovrummet ikväll eftersom de har tänkt börja redan imorgon...

Projekt 2


Min skohylla har flyttat! Från att vara skohylla i hallen till att ställas på högkant vid sidan om soffan i vardagsrummet. Hyllan har vad man kan kalla patina, men jag gillar ju när allt inte är blänkande nytt. Problemet blev bara att alla inredningstidningar, som jag tidigare har haft på den vagn som stod här, nu var tvungna att hitta en ny plats...

Tack för berömmet om mina kolteckningar, det värmer!

måndag 7 januari 2008

Projekt 1



Jag har kommit mig för att lasera mina tavellister med linoljebets, vit så klart. Som vanligt får jag en idé som ska genomföras direkt, så det där med att plocka undan på bordet innan man sätter igång, det hinns inte riktigt med! Man får vara glad åt att jag lade tidningar under. I söndags tecknade jag med kolkrita och blev så pass nöjd att jag ramade in dem och ställde på de till slut torra listerna. Tadaaaa!

Tillbaka igen!


Sådärja, då har man haft en välbehövlig ledighet (som dock gäääärna hade fått vara mycket längre! Tänk om man kunde dyka upp på jobbet och känna att vad roligt det ska bli att sätta igång igen... yeah, in my wildest dreams..)Det har varit underbart att vara ledig, och jag har inte hunnit sakna min dator något alls. Men nu ska det bli kul att se efter vad som har hänt i bloggsfären! Tack för hälsningar och kommentarer medan jag varit "borta"! Det är jätteroligt att få höra av er.

Jag har varit allt annat än sysslolös under dagarna som gått så det kommer nog att dyka upp ett och annat pysselprojekt här...

Faktiskt har jag fortfarande kvar några julsaker. Helt otroligt för att vara mig. Men det är de saker som jag gillar mest, två av mina pappstjärnor och en ljusstake. Annars har det siktats vår med nya pastelliga gardiner i köket (tyget är från Linum, och en fröjd att sy i!), med pappstjärna i rosa och brunt (inte så juligt ändå?) och en mobil som består av cirklar som jag klippt ut i olika tapetbitar och klistrat på vit tråd.