söndag 31 augusti 2008

Kyliga vindar




Nu är det vita prickar på smutslimegrön botten som gäller i köket. Pappret köptes på Dollarstore och är härligt matt i färgen. Kanske något för dig Pysselpralinen?


Idag känner jag mig lite rosslig och som om jag håller på att bli sjuk. Inte blir det heller bättre när man ser vad termometern visar. Jag ska inte tala om vad, jag vill inte skrämma upp er sörlänningar ;-) (men jag bara väntar på att mina mardrömmar om snö ska sätta igång...)

Men inte kan man låta sig nedslås av lite ringrostighet, man måste ju passa på att utnyttja ledigheten. Så jag har målat med den fantastiska färgen Oljebaserad grundfärg från Beckers ett varv till på byrån. Ingen konstig träfärg tränger igenom och det blir härligt vitt. Jag kände mig inspirerad och tog och målade om min turkosa stol också. Jag har varit i valet och kvalet om jag skulle måla om den, det var väl en rätt fin färg på eller...? Men jag är nog ingen turkos människa och dessutom var färgen rätt slarvigt påmålad. Så nu blir stolen vit!

Med alla dessa målningsprojekt blir det dock att vädra för fullt i köket (där målningsstudion är inredd) och med sagda värmeförhållanden ute så blir det lite svalt där...

27 kommentarer:

Vardagstugg sa...

Vad läckert det blev! prickigt är snyggt!

Ha en underbar söndag!

Annelie

Grodmamman sa...

Snyggt med det prickiga pappret! Kul idé att byta papper när man tröttnar.
Skönt att byrån blev vit till slut!
Kram

Anonym sa...

Vad läckert det blev med det prickiga pappret! Det ska jag ha i åtanke inför kommande lägenheter! Kram Sandra

Helen sa...

vad snyggt det blev med papper! En toppen idé!

Hannis sa...

Bra idé!
Blev snyggt.

Snö?!Inte redan väl..

Bra att du hittade färg som funkar.
Oljebaserad färg är kanon.
Enda nackdelen är just lukten.

Tack för tipsen om Olivträden!
Ska försöka få mitt att överleva hade jag tänkt=))

Lisas inredningsblogg sa...

Såå snyggt med pappret!! Men hörru, är du verkligen sjuk? du har ju en massa projekt igång, gå och lägg dig och vila *ler*
KRAMKRAMKRAM

Sara sa...

Hej
Prickigt är bäst, så snyggt det blev!!!!
Kram Sara

jennys hus sa...

det blev ju hur läckert som helst!! Fin grönfärg. Krya på dig. Kram/jenny

Anonym sa...

Det snäade hos oss under några minuter i går lördag. I natt var det - 4 C ute så nog är vintern på väg...

~Livet i byn

Helena sa...

Så fint det blev! Visst stämmer det väl att man blir glad av färg!!
Ha en bra vecka! Helena

Hannis sa...

Fnissar gott!
Vad du är gullig!
Tack för din fartfyllda kommentar=))

Dekorationen kommer från Bloominghome.
Kan man använda till mycket!

Sitt still!Det är Söndag,hehe!

Pysselpralinen sa...

Jamen snyggt alltså! Tjejen har stil!
Det där prickiga pappret skulle jag bra gärna vilja lägga vantarna på (ursäkta det snö-nära uttrycket). Härligt med lite färg i köket också. Passar bra när den försvinner från träden. Fast ni kanske mest har kalfjäll där uppe?
;-)
Blev alldeles till mig när jag såg mitt namn i din blogg! Väldigt smickrande och kul!

Kul att du äntligen fått ordning på din byrå!

Jag stämplade till klockan tolv igår. Det var ju superkul! Och totalt beroendeframkallande. Testade att trycka på tyg, med tygfärg, men idag när jag skulle fixera med strykjärnet förstörde jag givetvis ett av mina alster som inte klarade av värmen. Tyypiskt! Några grejer lyckades jag dock med, de dyker nog upp i bloggen framöver...

Jag började faktiskt också tänka stämplade julkort, och att jag kanske t om skulle börja i tid i år. Håll i hatten! Känner precis igen mig i dina ord, någon framstående scrapbookare kommer jag aldrig att bli. Dessutom börjar jag alltid för sent. I början av november har jag storslagna planer och inhandlar papper, glitter och snygga pennor. Sen går allt åt skogen och jag får snabbskicka färdigköpta kort till de närmst sörjande. Suck. Men stämpla kan man ju knappast misslyckas med?

Som gammal avdankad brevaskriverska vet jag att det skulle vara ganska svårt att trycka ner en Granittunna i en brevlåda, annars hade jag gärna skickat upp en!

Usch, söndagsångest. Jag försöker bloggsurfa bort den. Men just nu önskar jag att det inte blev måndag imorgon. Jag har en månad kvar på mitt nuvarande jobb och det känns som den evighetslängsta månaden i mitt liv. Behöver jag tillägga att jag inte är så glad åt mitt jobb?

Hoppas din söndagkväll kändes som en lördagmorgon! =)

Pysselprinsessan sa...

Hi hi! Vad roligt! Jag hade nyligen planer på att göra så i köket, men gjorde aldrig slag i saken! Jag menar det grönprickiga pappret alltså! Hi hi! Vilket sammanträffande!

Bra att färgen funkade bättre nu. Säkert en dyr läxa dock! Jag tror det var rätt att måla stolen vit! Nu kan du ju förära den med lite färg på nåt annat sätt! Dyna i fårskinn för numera kalla nätter eller kanske de nya runda "sittdynorna" i koskinn från IKEA! :D

Å vilken fin karmstol i förra inlägget! Å så har du säkert köpt den för sådär 30 kr säkert! Du loppisarnas okrönta drottning! ;D

Nya gardiner! Spännande!! Jag har presis färdigställt vardagsrumsgardiner! (Bilder kommer.) Jag tror jag är nöjd, men det tar nån dag för att veta säkert! :) Sen har jag köpt en stuvbit av Mairos rutiga tyg "Ida" i grönt-vitt till köket!

Systemkamera eller inte systemkamera det är den eviga frågan! Fortsättning följer! :)

Kramar

Anonym sa...

Åhh vad mysigt det ser ut i skåpet. Fint papper.

Anonym sa...

Det är nog så när man köper färg har jag fått erfara man får ibland vad man betalar för. Ska köpa väggfärg och det absolut inte på Jula iaf, där har jag köpt färg en gång för mycket (byrån som jag fick lämna till lackerar-vännen)
Den var oxå vattebaserad och det funkade inte alls. Håller mej till oljebaserad för jag tycker det är mer hållbart och sen är det ju inte lika "farlig" som förr.

Hoppas inte du oxå bli sjuk nu, tycker det börja likna en sjukstuga här bland bloggarna men det är nog årstiden.

Ha en bra dag!!

Kram!!

svartataket sa...

vad fint! Ja jag hörde att dom varnade för minusgrader uppåt i landet..hua..

Emm´s design sa...

Jag är helt kär i prickigt!!! Vi har köpt massa prickiga saker till nya butiken :-) Snart kommer bild på min sida om de där ljuskorgarna jag berättade om :-)

Kram

Helena Dovier sa...

Toksnyggt med papperet i skåpet! Tack för idén - jag lägger den på minnet :-).

Vad bra att det löste sig med hjälp av den oljebaserade färgen. För mig är det bara oljebaserat som gäller när jag målar möbler och prylar. Det luktar och är säkert inte bra för hjärncellerna, men målningsresultatet har hittills (peppar, peppar) alltid blivit bra. Så det får vara värt en hjärncell eller två :-).

Ha en bra start på veckan!

Kram från Helena

Anonym sa...

Höstkänslor med andra ord då?? Här är det fortfarande varmt, uppåt en 20 grader på dan, helt ok o vi grillade faktiskt i Lördags, det har ju varit fint väder (o är så idag med...jippie, jag tvättar för fullt)...
Mellansonens nya jeans torrfällde på min beiga soffa, det gick inte bort i tvätten, har du något bra tips?? Visst jag kan vända på sittdynan men det är ju lite trist att ena sidan är obrukbar...
Vilken tur du hade med färgen, men vädra ordentligt så du inte får huvudvärk, kramar

Anonym sa...

Vad fräscht det ser ut. Va bra tips man jämt får här! Mitt projekt som jag är sporrad att göra nu, börjar sakta ta form:) Dock en massa förarbete!

Anonym sa...

Gillar idén med att sätta presentpapper/tapet bakom hyllor, har sett det på flera ställen. Funderar själv på att göra liknande bakom en hylla i köket! Ett enkelt sätt att förnya och göra lite roligare! :)

Kram
/Johanna

Malin - I min trädgård sa...

Hallå där!

Vad fräscht det såg ut med det grönprickiga pappret! (Det är väl eg. vitprickigt, men men) Snyggt!

JAmen vad bra - nu vet vi alltså vad det är för färg man ska måla med! Men... hur är den i blankheten? Är den väldigt matt?

Ha en skön kväll!

Kram M

PS. Jag har en liten utmärkelse till dig hos mig :)

Anonym sa...

Hrm, nosar jag kanske ett litet målarberoende här månne=)
Lite av det där kan du lämna över till mig för jag har massor som måste målas.
Tror dock att jag är lite feg, har inte målat några större projekt innan än en ram och några krukor. Är så rädd att det ska bli ränder efter pensel och så.
Jag kikade också på Poirot, upptäckte däremot inga störningar. Har läst några Christie böcker men inte denna.
Hoppas att du hunnit vila dig lite ikväll iallafall!

Monkan sa...

Smutslimegrön... njaaaa, kanske är det min skärm, men jag tycker nog ärtgrön, ljusärtgrön.

Behöver din hjälp!!! Har du inställt att du ska få mail när det kommer kommentarer till dina inlägg? Funkar det?! För mig slutade det funka för ett par dar sen, jättejobbigt, då finns ju inte en chans att se om det kommer kommentarer på äldre inlägg, svårt nog att hålla koll på det allra senaste...

"Ordna en jobbresa till Stockholm", klart du ska :-) De måste väl förstå på jobbet att du inte är en hel människa utan en fungerande svartatavlapenna. Personalvård!

Vad trevligt att du slapp undan te-fläckarna till slut! Det var verkligen läskigt där ett tag... Fast mardröm om snö låter inte heller helt ofarligt.

Oj, värst vad du slänger dig med sidnummer! Ja, ”tyget” på sid 12-13 (eller sid 31 om man bläddrar bland ”alla produkter” på web-sidan) (som jag har felanmält eftersom det inte funkar att lista per artikelgrupp, t.ex textilier) är Cult, närmare bestämt en gardin (69x230) eller poster (69x92).

Snart är det väl valår igen? Tänk om nåt parti skulle lova en Granit-butik till ditt kvarter?! Hmmm, Luleå… Visstja, det var ju där det fanns nån affär som säljer ASA! Fixa du en jobbresa till Stockholm så får jag ta en till Luleå, chefen gömmer sig ju där uppe :-) Men hallååå förresten, du har ju faktiskt Dollarstore, det har inte jag!

Anonym sa...

Gud så läckert med grönt coh prickigt papper i bakgrunden. Hur har du satt dit det? Permanent eller utbytbart?

Anonym sa...

Åh så snyggt du har det inne i dina skåp!

Cel'Dara sa...

Wow vad snyggt! Har aldrig tänkt på att man kan sätta papper där bak istället för på hyllplanen.
Och när det dessutom är prckigt så kan det ju inte gå fel! :-)