torsdag 14 augusti 2008

Lite motigt just nu



Det finns i alla fall en del i min lägenhet som nu är välstädad - en hörna i vardagsrummet, där jag har flyttat om lite. Flyttat bort den gamla dörren och istället flyttat hit de gamla stolarna som blivit vitmålade efter många bedrövelser. I resten av lägenheten är det KAOS! Det pågår målningsprojekt, jag håller på och flyttar om grejer, rensar, har kassarhär och där med saker som ska bort/ner i källarförrådet. Man hinner liksom inte göra något klart på kvällarna så nu försöker jag stå ut med detta till helgen.

Blir det riktigt illa så får man öppna dörrarna till tygskåpet och titta lite på tygerna och muntra upp sig. Fast det börjar allt bli lite trångt där. Skulle behöva ett likadant skåp till, hur det nu ska gå till. Jag tror att detta är köpt på tidigt 80-tal på Obs möbler... (hette det så? Jag menar inte Skeidar)



Vilka frejdiga gissningar på mina fynd i inlägget nedan! Närmast kom Hannis med en gissning på 15 kr. Inte så tokigt, det rätta svaret är 17.50 kr! Vilket klipp alltså. Det var nämligen så att de fyra krukorna och den lilla metallskålen skänkte de bort! Även krukan från Bo Fajans (!) Jag håller på och putsar på grejerna så de dyker nog upp i ett inlägg snart...

14 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Oj, jag blir lika impad varje gång du visar ditt tygskåp! Gillar ju tyger väldigt mycket själv, även om jag inte sytt så mycket på senaste året... Tänkte faktiskt att jag ska hinna med ett besök i tygaffären idag innan jag börjar jobba kl 13.

A home far away sa...

Vilken färgprakt och vilken ordning du har i tygskåpet, impad blir jag:_

Ha en fin dag

//Gunilla

Anonym sa...

Åh man blir verkligen avundsjuk när du visar ditt tygskåp, det skulle jag vilja ha =)
Älskar textilier!
Ha en bra dag!
Kramar Rebecka

Anonym sa...

Så läckert det blev med tygerna så där fint vikta i skåpet. Först trodde jag det var handdukar men ändrade mig snabbt ;0)

~Livet i byn

Anonym sa...

Här snackar vi ordning och vad massa tyger. Skönt att ha ordning nånstans iaf, så känner jag att jag inte har nu. Ska bli bättre snart.

Anonym sa...

Vilka fina tyger, jag önskar så att jag kunde sy... Fick bara en svaaag tvåa i syslöjd i skolan. Men det kanske inte räknas;)

Tjohalia sa...

Jag känner igen röran när man har projekt och rensningar på gång, det är stört omöjligt att undvika. Kram Sandra

Sara sa...

Hejsan
I vårat kök är det kaos just nu då vi målar väggarna. Men det får man ta. Vilken härlig ordning du har på dina tyger.
Kram Sara

Mjuka sa...

Det finns något hos mig till dig!!!
kram M

Helena sa...

Visst är det kul med tyg! Jag kan köpa stuvbitar bara för att tyget är sååå fint, men det blir aldrig använt. Gör man som du och har det i ett skåp kan man ju i alla fall njuta av det, mina ligger nedtryckta i en kartong i garderoben....
Kram Helena

Mia sa...

Jag har också städat min studio här precis, eller ja, plockat i ordning min tvätt och bäddat sängen. Det räknas väl?

Jag älskar höstens färger så när jag väl kommer hem kommer jag säkert komma in i det med men just nu är det underbart att bara kunna dra på sig en sommaklänning, sandaler och gå. Livet här är oförskämt bekvämt.

Kram Mia

Lisas inredningsblogg sa...

Ahhh, jag anar att jag blir lika gaaaalen som dig i helgen, suck! Fast det är rätt skoj att ha lite projekt igång och att slänga är en sån befriande känsla -fast för många bollar i luften funkar ibland inte heller så bra.
Men shit, när du shoppar så får du med dig mkt för en sååååån liiiiiiiten peng.. helt sjukt *ler*
KRAM på dig! och du, tygskåpet ser prydligt vackert ut! :D

s.m.i.l.e sa...

Å om jag hade haft sån ordning på mina tyger... Skåpet var också jättefint.
(Min dalahäst är inköpt för en antal år sen i Nusnäs. Stod och tittade på dalahästtillverkningen och för en spottstyver (betydligt dyrare idag) såldes "halvfärdiga" dalahästar ute i sågen. Ett par lager vitt färg - och jag är supernöjd med resultatet).
Kram!

Monkan sa...

OBS Interiör har jag bestämt för mig att det hette. Mitt köksbord o stolar är därifrån och vikskärm, eller om det hunnit bli Skeidar när jag köpte den? Köksbordet förstörde jag typ första veckan, när jag skulle sy... Om vi säger så här, man kan se mönsterdelarna till en huvatröja som jag sydde… Och som straff har jag tvingat mig att behålla bordet längre än jag kanske annars skulle ha gjort...

Ditt tygskåp är ju verkligen helt underbart, tack för att du öppnar dörrarna och visar oss ibland! Jag måste ta och rensa ur mitt skåp och organisera lite, jag vill också ha så där fint! Jag rycker o sliter i tygerna hela tiden, det får jobba hårt när det är fotodags, finns väl snart inte ett tyg som inte fått vara bakgrund till nåt som jag fotat :-) Och så innehåller mitt skåp även en del halvfärdiga syprojekt (kjol som ska få foder, byxor som ska få vanliga fållar istället för dragsko nertill, etc) och en kartong med mönster (förr sydde jag rätt mycket kläder). Men jag har inte glasdörrar, så de sakerna kan nog få vara kvar.

Målarkaos, det känner jag igen. Mitt köksbord syns inte längre. Det är helt belamrat av färgburkar, limburkar, servetter, småprylar som jag målar, blommor som inte kan stå där de ska för att jag målar grejerna som de ska stå på. Köksgolvet… nu är det faktiskt bara två saker kvar där (de flyttas runt lite, målas i vardagsrummet och får torka i köket där de är minst i vägen). Dina stolar ser superfina ut och passar jättebra in brevid skåpet.

Kassar med grejer som ska till förrådet känner jag också igen! De belamrar en fåtölj i Rummet (sovrum/vardagsrum) just nu och ska ner i förrådet i helgen (och sen bildas väl en ny hög...).