onsdag 31 oktober 2007

Bildbevis




Nu kommer lite bildbevis med anknytning till föregående inlägg!
Speciellt förtjust är jag ju i zinketiketterna, men jag skulle vija kunna skriva på dem med någon vit penna och så går texten ändå att sudda ut. Whiteboardpenna, fungerar det?

tisdag 30 oktober 2007

Pressglas

Jag håller på och pysslar och stajlar om därhemma. Bland annat har jag letat fram en massa fina glasburkar, fat och skålar i pressglas (som min mamma hade den goda smaken att ropa in på auktioner för en mängd år sedan för nästan ingenting innan det blev populärt). Jag är väldigt glad att jag har sparat på dem, även om det leder till att vissa skåp och förråd har väldigt gott om ont om plats... Än är det inte riktigt klart... läs: det är jätterörigt, eftersom man måste göra ständiga avbrott för att åka iväg till jobbet. Men det kommer bilder!
Jag hittade även jättefina etiketter med ett hängande hjärta, allt i zink på Jysk, av alla ställen. Tio stycken för 19 kronor. Passar bra att knyta runt ovan nämnda glasburkar till exempel.

Tisdagstema - Trasig


Ojdå, det har visst gått en hel vecka sedan senaste inlägg! Men jag har varit ute på vift i jobbet och tiden har inte funnits där.

Tänkte över temat trasig - oftast vill man ju hellre visa upp saker när de inte är trasiga längre. Här har jag dock fångat en härligt trasig, och snart övervuxen trapp. Den har jag inga planer på att laga, jag tror att den är som allra vackrast så här!

tisdag 23 oktober 2007

Tisdagstema saknad


Det finns många människor som jag saknar. Jag saknar min mamma varenda dag. Jag saknar de vänner som finns för långt bort som man inte träffar så ofta som man skulle vilja göra. Eftersom jag är lite hemlig på bloggen, så väljer jag dock att inte illustrera någon av dem.

Och som jag saknar sommaren...

En lista


En lista som jag hittade hos http://tinitott.blogg.se/


Nämn något som gjorde dig glad igår: Jag kunde sluta tidigt!
Vad gjorde du kl 08 imorse? Klädde på mig för att ge mig av till jobbet.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Sammanställde lite listor för jobbet.
Det sista du sa högt? "Ja, eller så är det jag med mitt katastroftänkande".
Vad har du druckit idag? The, vatten och varm choklad.
Vad var det senaste du åt? Pizza med sallad.
Vad var det senaste du köpte? Blomjord!
Vad är det för färg på din ytterdörr? Den är i mörkbruntrött trä.
Vad är det för väder hos dig nu? Soligt och höstigt, men ganska varmt ändå.
Godaste glassmaken? Chokladglass eller äppelkaka med kanel-smak.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej. Inte kärlek.
Sover du tungt? Är ganska lättväckt.
Drömmer du mardrömmar? Ja, men väldigt konstiga mardrömmar, ofta om att jag tvingas flytta eller resa någonstans.
Trivs du med ditt jobb? FÖr det mesta, inte...
Favoritklädsel? Det som jag känner mig snygg i. FÖrmodligen något svart.
Favoritlåt just nu? Har jag någon just nu?
Vad ser du om du tittar till höger? Fönster, med gardin och vas.
Vad gör dig glad just nu? Tanken på att få åka hem!
Vad ska du göra härnäst? Borde jobba lite kanske.
Höger el vänsterhänt? Höger.
Humör just nu? Hyfsat.
Favoritgodis? Just nu olika sorters naturgodis.
Kläder just nu? Jeans, svart tunika.
Sommarplaner? Åh, börja fresta mig med sommar nu i oktober... bara att det är sommar räcker för mig, behöver inte så många andra planer..
Hur många kuddar sover du med? En.
Spelar du ngt instrument? Helt omusikalisk.
Morgon eller nattmänniska? Natt.
Vad är viktigast för dig? Trygghet. Glädje. Få vara kreativ.
Är du kittlig? Ja.
Snarkar du? Bara om jag är täppt i näsan.
Stjärntecken? Kräfta
Äckligaste insekten? Insekter har jag inga problem med.
Stökigt el välstädat? Städat, så att det är rent och någorlunda ordning.
Längtar du mest efter nu? Semester, och ett roligt, välbetalt jobb.

Just a perfect day



Igår var en riktigt bra dag! Slutade tidigt, och hann med att besöka affärer och loppmarknader och gjorde några små fynd. Kunde sitta i soffan med nyfyndade tidningar och dricka thé till tända ljus. Och inte känna en mängd "borden"; jag borde istället städa, jag borde istället tvätta.. osv. Och får man göra det så känns det sedan ganska okej att sätta igång att städa i garderober och vika tyger prydligt och i färgordning.
Förresten, jag kunde inte hålla mig. Mina panelgardiner med stjärnor på kom upp i helgen! Och så sydde jag kuddfodral av mina gamla barnlakan med spets på. Världens lenaste bomull!

fredag 19 oktober 2007


Visst var det roligare annonser förr? Vilka härliga teckningar och typsnitt! Jag känner att det är en tid som jag verkligen har missat.
Äntligen är det fredag! Jag brottas mellan åh-vad-skönt-nu-ska-jag-ta-det-lugnt och Pysseldags!!! Oftast brukar pysseldagspersonen i mig vinna... Största problemet nu är att försöka hindra mig själv från att sätta igång med att julpynta. Jag har nämligen hitta det perfekta tyget till gardiner och utifårn det bestämt redan nu har jag ska göra om i vardagsrummet. Farligt! Hur ska jag hålla mig, och hur ska jag undvika att tröttna på min ide innan jag ens har genomfört den?
Jag vill ju så gärna redan nu ta fram mina pappstjärnor. Jag älskar dem, kan köpa hur många som helst i olika färger och mönster. Tycker oftast att de är finast utan lampa i, så då kan man hänga dem lite här och där och slippa bry sig om det elektriska...

En massa krångel!

..har det varit med bloggen. Inga foton vill den lägga in, nehejdå. Idag först lyckades jag få in en bild på Tisdagstema Hinder.

tisdag 16 oktober 2007

Tisdagstema Hinder


När jag tänker på hinder och vad det innebär för mig själv, så finns hinder både i form av mentala blockeringar som gör att man inte kommer vidare och så faktiska hinder som oftast är enklare att komma förbi, de kräver "bara" lite kroppsliga ansträngningar. Det förstnämnda är dock väldigt svårt att fotografera - hur fotar man irritation över arbetsuppgifter, Jantelagen eller höstdepp?
Så det fick bli ett verkligt hinder - som dock är lätt att ta sig förbi, bara man vet hur.
... och ser ni vad somrigt det ser ut? Knappt att det känns som ett hinder i den omgivningen....

måndag 15 oktober 2007

Vita moln på min orangefärgade himmel


Så var man tillbaka igen! Och vad kallt det blev! Jag kan tala om att det inte var en glad Fröken Fräken som sent på lördagskvällen upptäckte att det snöade! Redan nu? nä fy sjutton! (OK, det förkom lite saftigare svordomar...)Turligt nog så smälte allt bort!!!
Jag lyckades shoppa mig en ny väska trots konferens i obygd. Är man bara tillräckligt besatt och har väntetid på Arlanda kan man göra fynd i Sky City. En ny orange väska! Jag stod länge och velade mellan en grå sober eller en pigg orange. Men, det behövs lite färg när man går mot mörkare tider. Inte världens bästa foto dock...

tisdag 9 oktober 2007

Jag är ute och reser


...resten av veckan!! Tyvärr lär det nog inte finnas tid för shopping - varför lägger man konferenser långt ute i obygden? Men alltid roligt att vara ute på vift.
Ha det så bra därute!

måndag 8 oktober 2007

Nytt i köksfönstren


Okej. Jag har sytt nya köksgardiner igen. Men jag har inte varit nöjd med de senaste paren som jag har provat. Dessa ska jag ha uppe länge! Säkert en månad. Ja, ja, två veckor kan jag garantera åtminstone. Men det är ju så roligt att ändra, och det går bara åt högst 1,5 meter till två raka kappor. Nu blev det dock ingen bild på själva gardinerna, men en liten tygbit blev till en liten duk, så man ser tyget. IKEA tyget Lena. Som jag först inte alls gillade och nu tycker är helsnyggt!

Ovanpå står en av de krukor som fyndades i förra veckan, den som var mer av en djup skål. Nu målad i matt svart. Jag hade en vision av att det skulle passa ypperligt med riktigt gröna äpplen i, och det gjorde det också. Jo, jag köper frukter bara för att dekorera med, som inte är tänkta att ätas...

fredag 5 oktober 2007

Hattar hit och dit


Det är mycket flängande just nu! En del tråkiga arbetsrelaterade ställen och en del andra ställen för mitt höga nöjes skull; loppisar och affärer. Inspirerad av en artikel i förra numret av Elle Interiör, jag tror den hette "38 kvadrat", har jag letat glasburkar. Sådana där med stora runda lock, som bollar. Och så ramlade jag över ett gäng sådana i klarglas, för 5 kr styck! Det kommer en bild när jag bestämt mig för var de ska hamna... jag fortsatte att göra andra fynd för 5 kr, krukor! En från Ib Laursen, en i obehandlad keramik (som såg mer ut som en skål, och ska målas svart) och en hög konformad. Man måste ju skaffa sig lite projekt till helgen!

tisdag 2 oktober 2007

Tisdagstema - Ljud


Mina associationer går direkt från Ljud till Oljud. Och då börjar jag fundera om jag skulle slänga in en bild på min arbetsplats, där det för det mesta är allt annat än tyst. Och jag är en person som gillar att ha det lugnt och tyst omkring mig. Lyssnar jag på något gör jag det ordentligt, men jag gillar inte att ha lite bakgrundsljud, som en radio som står och skvalar. Men det fick bli en annan bild.
Bland de mer jobbiga ljuden är trafik, vilket denna bild får illustrera, ett tåg i Paris. Jag har bott nära en väldigt trafikerad järnvägssträcka, och de ljud som kunde frambringas därifrån var inte av denna värld..

måndag 1 oktober 2007

Ibland...


..gör man saker som man inte vet om. På något sätt så har jag lyckats med att inte kunna gå in och ändra i informationen om mig själv här till höger. För i så fall skulle jag där skriva in att jag blir jätteglad för kommentarer, inlägg, tips och annat! Lämna ett spår efter dig :-)

Städa, putsa, dona..


.. ja, det är vad jag ägnat mycket av min helg åt! Och när man tömmer och städar i skåp och garderober så blir det ju fint, men man märker ju inte direkt av det på samma sätt som om man hade målat om. Så det känns inte riktigt som om man har gjort så mycket. Egentligen är jag dock stolt som en tupp över att man numera kan öppna städskåpet utan att bli anfallen av en dammsugare, pappersrullar och flaskor som ska pantas.
Jag har iaf också målat ram och ramat in ännu ett affischfynd från Matton (den stora tavlan med svart ram). Denna av Lotta Kühlhorn som jag tycker gör så snygga grafiska konstverk!!!