onsdag 29 augusti 2007

Oj,oj..


Det är bara att fortsätta att hålla tummarna, Fröken Fräken ska på en andra intervju! Jag vill ha jobbet!!!

En kvällsvy mot balkongen. Lite suddigt men det är charmigt.

tisdag 28 augusti 2007

Jag ska måla hela världen


... men jag började med en tavla som jag tänkt ha i köket. Uppenbarligen gick min ambition om att ha det lite mer färgstarkt över när jag målade dessa bestick, vitt, grått och svart är ändå ganska sköna färger...
Min Plättar i luften såg väldigt risig ut, det var i stort sett bara en mängd bruna kvistar. Men jag ställde ut den på balkongen och lät den vara. Efter några veckor och regnduschar så har den börjat ta sig.

Tisdagstema: Charmigt



Då väljer man hela familjens kelgris! Bedjande blick, lagomt lurvig och frisyren ser alltid ut som om han har just rullat runt i sängen. Vilket han förmodligen också gjort. Vildbasaren fyllde nyligen fem år, men folk tror fortfarande att han är en valp...

måndag 27 augusti 2007

Lite mer mönster!


I helgen har jag ägnat mig åt att mönstra till det där hemma. Efter en lång sommar när allt man vill titta på faktiskt är där utanför, så muntrar jag nu upp med lite färger och mönster. Fast, man får ta det försiktigt - det dröjer innan jag smackar på med orange och knallblått!!

torsdag 23 augusti 2007

Håll tummarna för mig..


...imorgon! Fröken Fräken försöker skaffa sig ett nytt jobb. Svettigt och nervöst värre.

onsdag 22 augusti 2007

Hoppsan!


Jahaja. Hum-hum. Ehh..
Ja, det kan ju hända att ett ytterligare tyg lades till samlingarna igår. Tunt vitt tyg i voile, med små gråa cirklar på, tyvärr omöjligt att fota - fotona gjorde inte det rättvisa. Och vitt passar ju alltid. Jag kan se detta tyg både som snygga somriga gardiner eller för en sparsmakad julinredning.
Jag gillar att titta även bland modetyger, dvs sådant som väl egentligen ska användas om man syr kläder, men som kan bli snygga gardiner, kuddar eller tygtavlor. Egentligen så har jag gett mig själv tyghandlarförbud då en Stockholmsresa snart stundar, och då ska det bland annat besökas Sundbybergs textilcentrum som jag ej tidigare varit till men har höga förhoppningar på!

tisdag 21 augusti 2007

Tisdagstema Grön


Grönt är lätt, sådant finns mycket hemma hos mig. För mig står den för lugn och ro, trygghet, naturens styrka.. Jag är faktiskt ganska duktig på växter, utom just suckulenter. Jag är för förtjust i att vattna tydligen! Men här är ett par tillsammans med sjösten och glasbubblor i en charmig betongskål. Sprider trevnad i vardagsrummet. Och LEVER!
(och det var ju lite grönt på det förra fotot också, så nu har jag väl följt tisdagstemat ordentligt?!)

Nystädat på balkongen


Jag har ägnat söndagen åt att städa på balkongen. Det ser inte så roligt ut när blommorna är för vildvuxna alternativt har vissnat. Så nu åkte den slingrande "Blomman för dagen" i komposten, krukväxter fick flytta inomhus och jag ordnade med lite stenutsmyckning, lyktor, ljusslinga och såklart gräs i en kruka istället.
Igår besökte jag en loppis och fyndade tre krukor och ett metallfat med hög kant, perfekt för ljus! En av krukorna var låg och rektangulär, och målade i en hiskelig teknik som skulle göra att det såg ut som sten (vilket det INTE gjorde). Men med lite rask penselföring är krukan nu mörkgrå och skulle passa utmärkt för att plantera taklök i.

fredag 17 augusti 2007

Måla eller inte?


Denna Madonnastaty i gips har hamnat i mina händer. Nu är frågan; måla vit eller inte? Som kanske synes finns en del små skador, men inte så att man stör sig. Jag tycker dock att färgerna inte riktigt är i min smak, men då är frågan om det blir bra att måla?

torsdag 16 augusti 2007


Vilken härlig morgon! Punktering på cykeln, hällregn, springa till bussen i högklackade sandaler, bli dyblöt på vägen från bussen till arbetet... Sådana här dagar borde man väl få stanna hem och pyssla istället?

onsdag 15 augusti 2007

Sommar, du ljuvliga


Ja, idag kan jag inte klaga på att det inte känns somrigt. Sitter på mitt lilla kontor och försmäktar av värme, och slåss med en envis fluga. Dock verkar mina blommor ute på balkongen nu sjunga på sista refrängen, så till helgen tror jag att det får bli allmän uppröjning där. Men jag skyller på att de har haft det för varmt och soligt, och att det är därför de nu gulnat/vissnat. Inte alls att det beror på det där osomriga!

Igår tittade jag in som hastigast på Åhléns och bland deras nyheter på hemmasortimentet fanns mycket snyggt! Jag höll mig från att köpa denna gång, det kommer ju trots allt en Stockholmsresa inom en snar framtid.

måndag 13 augusti 2007

Det är visst sommar!


Jag har kikat runt bland olika bloggare nu på förmiddagen och läst tänkvärdheter och skoj och sett en mängd inspirerande bilder. Dock är det en del prat om det där oroväckande som kommer efter sommaren. Den där tiden som liksom är icke-sommar, då det är "oljust" på kvällarna. Många tycker att det är mysigt, det är dags att tända levande ljus osv. För en sommarälskare som jag så stretar jag emot alldeles förfärligt, därav omskrivningarna ovan. Att kalla det "lite mindre sommar" än det där fyrbokstaviga ordet som börjar på "h", känns mindre traumatiskt.
Jag försöker komma in i tändaljusstämningen men det dröjer nog ett tag till. Tills vidare funderar jag på var jag ska göra av alla blommor när de nu så småningom får flytta in från balkongen där de levt sommarliv. När mina vanliga blommor flyttat ut har det känts tomt och jag har köpt nya växter, och ska alla dessa nu samsas kommer det att bli trångt. Jag vill inte ha en djungel i varje fönster. Så hur löser man detta problem? Jo, man köper en bedårande Hjärtan på tråd och ställer på tavellisten...

fredag 10 augusti 2007

Den som flyger om natten - och dagen!


Har ni sett mobilen Nightfly? En lampa med hängande blommor i tyg. Hur vacker som helst. Jag tänkte att jag lätt kunde göra en egen variant, fast i papper (annars skulle jag ju vara tvungen att hitta ett tyg som inte remsar sig, typ filt, och jag ville ha något skirare). Så jag hittade silkespapper som var matt på ena sidan och blankt på andra. Jag klippte på fri hand ut sådär sjutusenelva blommor, trädde upp dem på tråd och knöt fast. Bara att hålla alla trådar från att trassla in sig i varandra var ett projekt!! Men skam den som ger sig, efter ett par timmar så var den klar. Så nu hänger den i sovrummet, och är en av få saker som jag inte tröttnat på! Så det var nog värt arbetsinsatsen, och det är roligare med något som man har gjort själv jämfört med att köpa färdigt.
Bakom ser man sovrumsväggen, tapetserade i en skum beigeaktig färg som är jättesvår att kombinera andra färger med. Tapeten har jag INTE valt.

Inför helgen...


Mysigt kvällsljus i soffhörnan, då vilar man sig gärna här ett tag. Egentligen letar jag efter en ny soffa, men ingen är så bekväm som denna...

Pysselpartajet får vänta


Då jag arbetar och stretar mest hela dagarna och det dessutom känns ovant att jobba (sådär att själen sätter sig på motvärn hela tiden) är man inte riktigt så inspirerad och avslappnad att man orkar sätta igång att pyssla när man kommer hem. Så pysslet får lägga sig på hög tills det är helg. Och lyckligtvis är helgen snart runt knuten!! Ovanstående tyger ska användas till att göra en makeover av sovrummet. Ljusgrått, vitt och tistelmönstrat, jag tror att det kan bli något! Det gråa ska bli en gardin, hängandes på ena sidan av fönstret. Ibland kan jag känna att det blir för mycket tyg med två längder på var sida om fönstret. Tisteltyget ska sättas upp på väggen, bakom sängen.

torsdag 9 augusti 2007

Mera fynd


Det kan ju hända att det inte bara är krukor som råkar slinka med mig hem!
Den första sak som jag kan minnas att jag reflekterat över hur fin den var, var Aaltos vas Savoy. Jag kan ha varit runt 5 år och av förklarliga skäl fick jag aldrig den i födelsedagspresent av mina föräldrar. Den kan nog ha varit både för dyr och bräcklig för en 5-åring. Det har heller aldrig blivit att jag köpt en egen. Tills igår. Fast det är en kopia... Men jag tycker att den funkar himla bra ändå. Nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska ha i den. Den lilla grönblå vasen bredvid är dock ett Savoy-original.

onsdag 8 augusti 2007

Jag kan inte låta bli...


...att köpa krukor! Jag bekänner, rakt av. I mitt ena källarförråd står en stor samling som det alterneras med. Mina blommor utsätts för omplantering oftare än de flesta, men de verkar trivas bra ändå. Jag har en stor mängd 50-tals krukor från bl.a Upsala Ekeby och Rörstrand, men man verkade ha mindre blommor då, för de flesta av mina växter får tyvärr inte plats i dem. Man får ha dessa krukor som prydnad istället! Detta är gårdagens fynd för det facila priset av 15 kr. Krukan är högre av vad det ser ut på fotot, den råkade visst bli lite "kapad".

tisdag 7 augusti 2007


Hittade en gammal Bibel, med en svårtydd men vacker skrift. Bredvid en gammal grånad brygga och så sommarvarmt badvatten. Det är vackert där tidens tand nött....

Tisdagstema - Sött




Egentligen tänker jag nog på något man kan äta när temat är "sött". Men detta lilla uthus är väl också helt bedårande? Det är något visst med ett gammalt hus som fått stå kvar fastän man byggt nytt, renoverat och moderniserat. Tyvärr ser man inte hur sned och vind dörren är, och ändå går att stänga. Eller det kanske är så att den inte går att öppna? Och att huset sedan dessutom är nästan täckt av humle är ytterligare en charmfaktor. Undras om det går att hyra som sommarstuga?

måndag 6 augusti 2007

En kvällspromenad




Ibland blir man på nytt kär i sommaren och den stad man bor i.

Härlig helg


Det är nog sant, att helgerna är som bäst när man jobbar. Men fick jag välja så skulle jag ändå hellre ha semester. Speciellt nu när det är soligt och +23 grader ute.

Lördagen hann jag med att både besöka Konst i det gröna och ett antal små butiker på Kronan-området i Luleå. Jag drabbades av trollsländefeber och köpte på mig ett antal olika varianter. Några i metall hängdes upp i köksfönstret och en blev del i ovanstående arrangemang. Växten som syns är en Mikado, och är på riktigt. Det är även med små vackra glasbubblor som jag verkligen ångrar att jag inte köpte fler av!

fredag 3 augusti 2007

Fredagsfyran v 31


Tema: Ägande och samlande

1) Har du någonsin lagt ohemult mycket pengar på någonting som bara var för dig själv?
Nej, tror inte det... jag är väldigt ekonomisk av mig, och hittills har jag inte köpt något jättejättedyrt.

2) Vad är det värdefullaste du äger, men som inte har något egentligt värde utom för dig själv?
Hm... Minnen?

3) Äger du någonting som vore pinsamt om andra kände till det?
Nej, det tror jag inte. Brukar inte bry mig om vad andra tycker på det sättet. Om jag gillar det jag har så är jag nöjd.

4) Samlar du eller har du samlat på något?
Hm, jag brukar inte kalla det att samla, jag bara råkar köpa... Eh, men jo, jag samlar på böcker av Maria Lang, Patricia Moyes och Agaha Christie. Speciellt av den förstnämnda, då kan det inhandlas flera exemplar av samma titel om den har olika omslag tex. Jag samlar även på Lotta-böcker av Merri Vik. Sedan finns det en faslig mängd ljusstakar och fina fat hemma också...

Tillbaka igen!


Hur är det möjligt att fyra veckors semester och en veckas gruvlig förkylning har försvunnit förbi så här fort? Har jag verkligen varit ledig? Kan ingen komma och säga att jag bara har drömt, och NU börjar min semester? Jag har ju inte hunnit allt jag hade tänkt mig. Ska man vara filosofisk så ska man väl tänka att det är som bäst när man fortfarande har saker att längta till, men just nu känner jag mig mer grinig...