lördag 30 juni 2007

Dag ett

Jajamen, semester är precis lika härligt som jag trodde. Har hunnit med att besöka två loppisar och bunkra upp pestoförrådet. Och sedan ett fynd! På Åhléns hittade jag medaljongmönstrad cellofan (vitt mönster) och tänkte att det där borde väl fungera som insynsskydd? Och det gjorde det! Det blev väldigt snyggt, och eftersom cellofan lätt blir statiskt så sitter det fast på fönstret av sig själv. Fast vill man hindra grannar helt från att se in kanske det behövs lite mer mönster...
Nu har jag lyckats slita mig från att beundra mina fönster och ska på teater!

fredag 29 juni 2007

Finns bara ett ord:

Fredagsfyran

Jag tror inte att jag är rätt målgrupp för dessa frågor... men...
1) …att Paris Hilton precis kommit ut ur fängelse?
Det var ju roligt för henne. Själv påverkar det inte mig ett dugg.

2) …att Spice Girls tillfälligt ska återförenas?
Det var ju roligt för dem. Behöver de mer pengar?

3) …att iPhone nu ska släppas i USA?
say what?

4) …att det mest tycks ha regnat hittills den här sommaren?
Nåja, nog har det varit en hel del sol också. Så länge det inte är snö så är det OK för min del. Och nu börjar min semester så då kommer det att vara soligt hela tiden. Jajamensan, så är det.

Fler fynd!



Kameran är tillbaka och då går jag på ivrig upptäcksfärd. Jag är ju förtjust i närbilder, att smyga riktigt nära. Men det kan ju bli lite svårt att se vad fotona då egentligen föreställer.
Här kommer två foton på lite loppisfynd! Överst en härlig skål och någon form av järnkruka (som bara har ett öra, jag undrar om det kan vara en mortel?). Sedan en stor glasburk. Den var lite svår att fotografera, det står "4 lit." inristat på den. Charmigt.

Det växer



Hu, jag har varit krasslig! Men nu är jag tillbaka, och med bara EN dag kvar till semestern känner man sig på topp även om himlens portar har öppnat sig. IGEN.
Pyssla med lite saker att ha på väggen har jag dock ändå lyckats med. Nu får alla konstnärer titta åt ett annat håll, men jag gillar att pryda väggarna med olika typer av konst som passar in i inredningen både ifråga om motiv och färg. Och så kan man prova på olika saker. Här har jag ramat in ormbunkar i enkla clipsramar, och häftat en kökshanduk från Åhléns på en dukpannå.

tisdag 26 juni 2007

Tisdagstema - styrka


Då min kamera tillfälligt befinner sig på annan ort, blir det ett foto från tidigare i våras, då naturen mötte naturen i en styrkekamp. Vårfloden tycktes vinna, den ledde till översvämning upp över gångvägen. Men sedan tog landbacken kommandot igen. Men vatten kan verkligen visa sin styrka!

måndag 25 juni 2007

Precis som Stina i Saltkråkan säger jag...


Efter att ha läst igenom diverse bloggar idag och funnit att många tydligen haft en ganska blöt midsommar, vädermässigt alltså, vill jag bara tala om att hemma på min gata i stan, där var det både soligt och varmt. Helt idealiskt. Och det blev bara ännu varmare och soligare för varje dag under resten av helgen.

Deckar-sommar


Snart är det dags för lite deckarserier på TV. På tisdag visas Morden i Midsomer (alltid bäst och ett säkert tecken på att sommaren ÄR här!) och nästa onsdag visas Miss Marple. Jag har aldrig läst de böcker som Morden i Midsomer baseras på, och njuter omåttligt av tv-serien. Med Miss Marple är det en annan femma. Jag kan alla Agatha Christies böcker utan och innan och stör mig oerhört på hur mycket som ändras i intrigen när böckerna filmatiseras. Många av tv-avsnitten baseras på böcker som Mss Marple aldrig var med i, karaktärer tas bort, handlingen ändras osv. Jag förstår att det inte är helt lätt att föra över en bok till film, men ändra i handlingen? Nä, så gör man bara inte! Så delvis plågar jag mig själv, och ev medtittare, när jag ser dessa avsnitt och inte kan hejda mig från att kommentera alla "fel".

Jag har försökt luska ut vilka böcker som är med i Miss Marple-serien denna omgång, och den enda som jag lyckats få fram är "Klockan K". Där var aldrig Miss Marple med. Heller.

torsdag 21 juni 2007

Trevlig midsommar!



Midsommar tillbringas i goda vänners lag och med en hund som vet hur han ska se ut för att få ett par mumsbitar! Resten av helgen kan man ägna sig åt olika inredningsprojekt. Om det blir dåligt väder: städa garderober. Hur kan detta vara inredning? Jo, förhoppningsvis lär jag i dessa djupa garderober hitta något jag glömt fanns och som kan ställas fram, kanske inspirera till att göra om helt!
Om det blir bra väder: hm, då kanske jag måste städa garderoberna med... (så illa är det...)

onsdag 20 juni 2007

Tyger på plats


I detta skåp förvaras en bråkdel av mina tyger. Det är härligt att ha dem bakom glasdörr; man kan se dem och planera kommande projekt, men det blir inte dammigt som det skulle ha blivit om de legat på en öppen hylla. Egentligen hade jag nog hellre velat ha ett vitt skåp, men jag tvivlar på att det går att måla detta och få det snyggt. Nej, det vill behålla björk-looken. Jag gillar dessutom att ha vackra kvistar och grenar inomhus, just här tycker jag att den snirkliga grenen matchar det snirkliga motivet i ramen bra!

tisdag 19 juni 2007

Röd..


..skrev hon med orange färg.
Men Röd är visst tisdagstema minsann. Först tänkte jag, "Nämen jul, mitt i juli och sommaren?" Men ett härligt rött, och blankare än jag någonsin sett, äpple, kan väl vara somrigt. Dessa äpplen ska jag erkänna, köptes enbart för deras färg och konsumerades aldrig. Glansigheten och det faktum att de höll sig fina abnormt länge fick mig dessutom att misstänka att här var det rikligt besprutade äpplen som det rörde sig om...
Dessutom står det på ett väldigt fint fat, reliefmönstrat, vitt på vitt.

Stilar att gilla


Jag gillar flera olika stilar. Men försöker att inte blanda dem hej vilt. Oftast försöker jag dock att i någon mån anpassa dem efter det hus och lägenhet som jag bor i. Rokoko eller jugend passar liksom inte in i en 50-tals lägenhet med kubistiska tendenser. Om jag nu hade gillat de stilarna, förstås.
Just nu är jag dock inne i en period då jag gillar lite enkel folklore-Gudrun Sjödén med mycket natur och grönt. Få ihop det om ni kan! Hur som helst har ett stiligt äldre fönster grävts upp ur garagegömmorna, putsats och snyggas till lite lagom och sedemera ställts lutande mot en vägg. Här ser man dock det upphängt, med lite foton från en slaktad IKEA-affisch.

Nedräkning inledd...



Så kryssar man ännu en dag från almanackan. Nu är det åtta dagar kvar tills semestern. När jag tänker närmare på saken finns det nog inget som jag är så bra på som att vara ledig. Bara just att vara ledig, att själv få bestämma över sin tid och vad man har LUST att göra är oerhört värdefullt, och det absolut bästa med att vara ledig. Kan man ana en revolterande person som inte vill foga sig under andras vilja? Kanhända...

måndag 18 juni 2007

Då var då

Då har man tömt det sista från sitt barndomshem, innan en ny familj ska flytta in. Helgen ägnades åt det sista, och kanske det som tar mest tid att gå igenom; memorabilia från flydda barndomsår. Herregud vad mycket skräp! Fast även en del guldkorn, och så klart väcktes minnen till liv. Fler än jag som minns vad alla Barbiedockorna hette och vilka deras originalkläder var? Nu har barnsakerna, som lego och böcker, skänkts vidare till vänner med barn (jag borde klara mig ifrån att köpa presenter och julklappar till dessa barn fram till att de har blivit tonåringar) för ett nytt liv!

fredag 15 juni 2007

Bildligt talat - Fredagsfyran

I väntan på att jag ska ha något riktigt intressant att rapportera, hoppar jag på diverse utmaningar och frågor.

1) Vilken är den bästa bilden av dig och varför?

Ja, ingen bild tagen på mig den senaste tiden är särskilt bra. Hur jag än försöker, så gör jag underliga miner eller ser ut som om jag håller på att somna. Spontant tänker jag på ett foto som finns från min allra första skolavslutning. Det får mig att tänka tillbaka på när jag var liten, sommar, utan ansvar.. frihet!

2) Vad är vanligast: Att du tar bilder på andra eller att folk tar bilder på dig?

Definitivt det sistnämnda. Det förstnämnda sker endast efter våldsam övertalning.

3) Vad gör en bra bild bra?

Hm. Två alternativ:
Antingen att man i bilden har lyckats bevara en känsla, eller händelse, som betyder väldigt mycket.

Eller rent tekniskt att man lyckats få det perfekta ljuset, vinkeln, skuggan osv.

4) Vad föredrar du: Digitala eller analoga bilder?

Sedan man blivit en fena på bildredigering ;-) så digitala vad gäller att fota. Men jag föredrar att titta på "pappersbilder".

Ett litet bord


Är det något jag kan så är det tydligen att fynda snygga teakbord för just ingenting.
Denna lilla skönhet kostade 20 kr. I helgen blir det att dra skarvsladd till balkongen och slipa av bordsskivan lite lätt för ny inoljning.

Observera det snajsiga golvet som man får på köpet när man bor i hyresrätt! (och detta är det snyggaste alternativet!)

torsdag 14 juni 2007

Nya ben

Rackarns snygga nya bordsben som jag hittade på www.ikea.se. Eller nya, det kanske bara är jag som inte har upptäckt dem förrän nu. Men Vika Moliden och Vika Oleby ska inspekteras vid nästa tripp. Jag börjar bli trött på mina Curry-ben :)

Sådana frågor man aldrig får veta svaret på

Varför stänger Återvinningsmarknaden i Luleå precis lagomt till när jag får semester? Och varför har sagda butik passat på att ha halva priset på allt under de dagar som jag jobbar?
Jag håller med Tage Danielsson. Det är sådana frågor vi aldrig får veta svaret på.

(Vänta nu. Inga jultankar nu, det är ju sommar!!!)

Jo, en till sak. Varför är inte Italien längre med i Eurovision Song Contest?

onsdag 13 juni 2007

Sommarprat

Det ska bli sommarpratare även i år. Jag tänker alltid ambitiöst att här ska det banne mig lyssnas, jag ringar in intressanta namn och tänkter mig en eftermiddag på valfritt bekvämt underlag (hängmatta är tyvärr svårt i lägenhet).
Men det blir aldrig av. Oftast för att jag glömmer bort det, eller inte orkar leta fram P1. Radio är för övrigt något jag nästan aldrig lyssnar på, har jag ett inredningsprojekt på G föredrar jag tystnaden.

När jag läser listan idag slår det mig att många anger sig som "föreläsare". Är det sådan efterfrågan på föreläsare? Vilka företag anordnar alla dessa föreläsningsaftnar? Inte det ställe jag arbetar på i alla fall. Jag får nog föreslå ett besök av Magdalena Graaf...
Nej, då vill jag hellre åka på konferens till IKEA.

Undergångsstämning?


Ibland känner man både bokstavligen och bildligt att tunga mörka moln svävar över en, och förhindrar all entusiasm. Så här behagade naturens krafter visa upp sig idag.
Jag tog bussen.

tisdag 12 juni 2007

Världens mest bedårande jycke


... som lägger an en uttråkad min när han blir fotograferad. Slöseri med tid, tycks han anse. Kasta en boll eller klia mig på magen istället!

Efterlysning!


Är det någon som vet mer om dessa förmodade kryddburkar från Höganäs? Härlig blå glasyr med kork som är snyggt placerad på sidan, har dessa burkar tagit plats hemma hos mig. Vid Höganässtämpel undertill står det stämplat 70. Årtal? Serienummer? Någon som vet?

Vaxduken från Tiogruppen är också snygg!

Tisdagstema - natur


Veckans tisdagstema är natur.
När man sitter inomhus större delen av dagarna så får naturkontakterna inskränka sig till det man lyckas insupa via ett öppet fönster. Dagar då det regnar, som nu, vill man inte stå i alltför nära kontakt med naturkrafterna. Men alla andra dagar vill jag ligga i gräset och filosofera, lägga en kudde bakom nacken och läsa en god bok. Eller varför inte, somna...

Hundkex är en av mina favoriter. Och hur vackra rabatter än är, så är ängar med dess blandning av vilda blommor det vackraste.

Hur står det till?

Det behövs tydligen många olika slags människor i denna värld. Men ibland undrar man verkligen hur det står till innanför pannbenet hos vissa.
Nyheten har nått mig att Helge Fossmo ska gifta sig, igen. Vem är tokigast; han eller fästmön? Hm, tuff kamp!

måndag 11 juni 2007

Lika fin som jag minns den?

Idag väntar det en lampa på mig när jag kommer hem. Om den är lika fin som jag minns att den var på loppisen, så kommer det att bli ett kärleksfullt återseende. Som jag minns den var den vit, ett halvklot och inte helt olik taklamporna från Kartell; FL/Y i plexi.
Fast min kostade 35 kr, och är vit, ej genomskinlig. Bara bra, för jag vill inte ha en glödlampa lysande i ögonen.

Tack för hämtningen L-K!

Nästan allt, men aldrig gult


Jag gillar nästan allt.
Fast absolut inte samtidigt. Ena dagen gillar jag lantligt shabby chic, andra dagen vill jag ha minimalism och abstrakta målningar. För det mesta vill jag ha ordning, en del tomma ytor och mycket personlighet. Nu bor jag i en hyreslägenhet på två rum och kök, och därför är det tur att jag har två stycken källarförråd där jag kan klämma in allt som inte passa i stilen för tillfället. Otur är dock att man helt enkelt måste rensa i dessa förråd ändå. Det kommer att ske snart. Vilken dag som helst. När jag inte har något bättre för mig. Idag hade jag tänkt tillverka en ny fönstermobil, så idag har jag inte tid. Men annars så...

En premiär!

Sisådärja.
Då har man sett till att skapa sig en dagbok för nätet.
Dock verkar det inte bli mycket till premiärfest; inga trumpeter, röd matta eller champagne. Men inget utav det är min stil. Jag är mer för tystnad, fiskbensparkett och iskall cola. Ur festperspektiv låter detta dock trist.

Hur som helst. Här blir det rapporter om sanslösa fynd, inredningsidéer, loppisbesök, IKEA-hysteri, kreativitetsvånda samt en och annan reflektion över inslag i det skeende som kallas livet.

Väl mött!